8241
Beatos virtuvė

Svarbi diena

(2)

Niekaip neišeina apsukti ir pradėti kitaip. Šiandien – Sausio 13-oji. Ar atsimenate, kur buvote?

Aš atsimenu, man buvo vienuolika metu, ir tuo metu žinojom, kad vyksta kažkas keliančio nerimą visiems… Didelį nerimą ir vaikams, ir suaugusiems.

O šiaip, tai atmintis ir įvykiai byloja, koks svarbus yra net ir vieno žmogaus ryžtas, bet lygiai taip pat, koks svarbus yra bendraminčių susitelkimas ir koks nieko nepešantis dalykas yra abejingumas, susitaikymas ir pasitraukimas į šoną. Nešaukiu į revoliuciją, bet žaviuosi puikia iniciatyva, kurią, tikiu, pastebėjote. Neužmiršk.

Nežinau, kas yra iniciatoriai bet be abejonės – naujos, modernios Lietuvos vaikai. Seniai reikėjo Lietuvoje kažko, ką galėtume įsisegti į atlapą… Aš gyvendama Anglijoje, kaip ir dauguma, rudenį nešiodavau aguonos žiedą karo veteranams atminti, o taip pat ir narcizą Marie Currie seselėms paremti. Tiesa, Anglijoje jie turi dar ir lėšų telkimo paskirtį: perki žiedą – paremi organizaciją.

Tikiuosi, kad Lietuvoje galbūt taip bus, o dabar – nuostabi iniciatyva, kuri mums visiems tikrais gyvais žodžiais ragina neužmiršti ir jausti dėkingumą žmonėms, kurie atidavė savo gyvybes, kad mes galėtume su jumis sau čia laimingai gyventi. Na be didelių graudulių, bet paminėti ir prisiminti tikrai yra dėl ko.

O tokią dieną ar reikia dar kokių receptų??? Jei jau receptai, tai tebūna jie su burokėliais. Juk burokėlis – irgi nacionalinė mūsų daržovė, tegul bulvė pailsi 🙂

Štai mišrainė, tinkanti ir pietums, ir vakarienei – mano mylimi burokėliai su mano mylimais grikiais ir feta. Praktiškai du mylimieji joje susitinka.

Mišrainė_Beatos virtuvė

Dar štai salotos su žuvele (skumbre) ir, žinoma, burokėliais.

Beatos salotos su skumbre

 

O jei priekaištaujate, kad norisi šiltai ir mėsiškai, tai galima karštas, bet traškias burokėlių salotas šalia patiekti. Štai vištiena su tokiomis salotomis. Tokiu burokėlius galite patiekti prie kokios tik norite mėsos ar netgi valgyti su kitomis daržovėmis, ar žuvimi, o ištikimiausi burokėlio gerbėjai – ir vienas…

Beatos vištiena su burokėlių salotomis

Na ir būtinai dar leisiu sau priminti burokėlių, lazdynų riešutų ir karamelizuotų svogūnų paštetą iš mano daržovių knygos. Užkandžiams lietuviškai iškilmingas patiekalas.

Burokėlių, lazdynų riešutų ir karamelizuotų svogūnų paštetas_Beatos virtuvė

Neužmirškite.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Beata, gal tu zinai, kur galima isigyti siu neuzmirstuoliu. Su malonumu isisegciau i atlapa.

  2. Salomeja parašė:

    ACIU
    GRAZU IR PRASMINGA.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.