8241
Beatos virtuvė

Sumuštinis geriausias, pats nuostabiausias

(8)

Atsimenate, dar praėjusią savaitę apie pusryčius kalbėjom? Tai man, žinote, visai įdomu pasidarė, ką jūs valgote pusryčiams? Ką valgo mano vyras, jau visi žino, dabar parodysiu, ką aš valgau. Turiu prisipažinti, kad kai vaikai ir Tomas pusryčiauja, aš turiu ir taip ką veikti, paskui visokie ėjimai į mokyklą ir parką, tai aš pusryčiauju po visų, vėliausiai, paskutinė… Ir viešpats mato, kartais ir tas mano pusrytis pasidaro visai vėlyvas, beveik jau pietų metas. Šis mano sumuštinis toks su klasikos dvelksmu. Nežinau kaip jums, bet man vienas nuostabesnių lietuviškų derinių yra lietuviškas sūris su kmynais su medum, o apvaizda, man tai yra aukščiausias malonumas ir gėris, gal dėl to, kad tad sūris nėra toks dažnas mano namuose (kai gyvensiu LT bus tikrai dažnesnis), bet man tai yra viršūnė. Ir jūs turbūt turite tokį savo mėgstamą sūrį… O gal net žinote iš kur nusipirkti, gal pažįstate, kas patys daro, gal jūsų teta ar močiutė, ar šiaip kokia nedidelė manufaktūra??? Aš būčiau labai labai dėkinga, jei pasidalintumėte su manimi ir rekomenduotumėt… O dabar grįžkime prie sūrio. Jis būna truputį su druskele, ir tas saldaus-sūraus susiliejimas yra labai viliojantis. Aš manau, kad lėkštėje turi būti pusiausvyra tarp visų elementų: ir saldu, ir sūru, ir rūgštu, ir švelnu… Taigi šis mano sumuštinis vietoj medaus naudoja džiovintus vaisius. Datulės mano namuose ilgai neužsilaiko, aš jas plaku į vaisių kokteilius vaikams ir sau, ir valgau su sūriu. Kai apie kokią ketvirtą valandą aš trūks plyš užsinoriu ko nors saldaus, tai datulė išgelbėja arba juodas šokoladas ir espresso… UUUUU, kaip skanu… Bet grįžkime prie to mano sumuštako, kuris ir rytui, ir pietui, ir pavakariui… Šimtaprocentinė ruginė duona – drėgna, skalsi, turtinga, sūris lietuviškas su kmynais ir datulės su abrikosais, o ant viršaus dar, jums leidus, truputėlį druskos jūros… kad paryškintų tą saldumą visą… kad truputėlį užaštrėtų linijos… – ir gražu, ir skanu, ir lašinių tirpdymui visai tinka.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Nu jau labai skoningai ir graziai atrodo! Kas ant duonytes patepta beje?

  2. Alma parašė:

    Šaunu.
    Mano draugė Danutė iš Punsko turi nuosavą nedidelę fermą ir gamina nuostabiausius sūrius pasaulyje 🙂

  3. Raminta parašė:

    Mano berniuko močiutė iš Varėnos rajono daro patį skaniausią sūrį ! 🙂

  4. exkronka parašė:

    mano kaime, raseiniu raj. kaimyne daro pacius skaniausius surius-varskes, tokius visai ne sausus ir tokius labai labai dregnus, ypac tinka tokiems sumustiniams bei visokiems apkepams ir tt. arba tiesiog su uogom svieziom. as gyvenu nottingheme, tai kai bunu lt arba laukiu sveciu is lietuvos, tai visad min 5kg parsivezu tos varskes-surio, kuri pirma savaite valgau kiekviena diena kol atsibosta, o likusi i kamera ir cedyju ant ko nors skanaus, 🙂

  5. ausma parašė:

    man skaniausias lietuviskas varskes suris vadinasi Sventinis, buna tik varskes arba su kmynais. Toks gero tvirtumo, nepabyra, jei su kmynais, tai ju gana skaniai ideta, buna visose parduotuvese, ivairaus svorio pakuotese. (skaniausias jei >1 kg :))) toks tikras suris 🙂

  6. Giedre parašė:

    Gyvendama Romoje bene labiausiai is visu lietuvisku gerybiu, pasiilgstu gero balto surio ir juodos (rupios) duonos. Musu pusryciai visuomet turi saldu prieskoni: turbut nei nezinau italo, kuris surius pusrycius valgytu. Rytais visos kavines tiekia saldzius „cornetti“ su visokiausios ivairoves kava. Na, o mano kasdieniniai pusryciai yra visokiausiu seklyciu, dribsniu misinys su naturaliu jogurtu ir ipjaustytu kiwi su obuoliu. Man tai ne tik sveika, bet ir labai labai skanu.

  7. elana parašė:

    mano mama daro pacius skaniausius sumustinius kasdien valgau.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.