8241
Beatos virtuvė

Spanguolių padažas

(1)
greičiausiai jau paskutinis įrašas šiais metais, puikus puikiausiais padažas prie visokių paukštienos valgių (keptų karvelių, kalakutų, vištų, žasų, ančių ir fazanų) Aš visada padarau šventėm ir labai skaniai valgosi ir su karšta mėsa, ir su šalta… beveik uogienė iš tikrųjų, bet ne uogienė…
aš dariau du variantus – vieną su prieskoniais (cinamonas, gvazdikėliai ir čili pipiras) ir kitą paprastą paprasčiausią… tas, kuris su prieskoniais, kvepia kaip karštas vynas…
800g spanguolių šaldytų arba šviežių
10 mandarinų
1 apelsinas
250ml porto
50ml bobelinės
250g cukraus rudo (bet galima ir balto)
+ jei su prieskoniais: cinamono lazdelė, penki gvazdikėliai, vienas džiovintas čili pipiras
Spanguoles į puodą, mandarinus – keturiems nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis, kitus nulupti, padalinti skiltelėm ir mesti į puodą su spanguolėmis, užpilti portu, bobeline, cukrum, pusės apelsino žievele ir sultimis (sudėti prieskonius, jei dedate) ir pavirti apie 30-40min atidarytu dangčiu, kad konsistencija būtų tokia pusiau tiršta. Sudėti į stiklainius sterilizuotus, jei norėsis ilgiau laikyti.
Linksmų švenčių visiems, kad per barzdą varvėtų, bet burnoj visko turėtumėt…. smagių pasišnekėjimu ir pasiburnojimų su giminaičiais, gerų ir naudingų, o ne niekingų ir nereikalingų dovanų, ne per daug gėrimų svaigiųjų (aš, beje, pastebėjau, kad kiekvienas receptas gruodžio mėnesį yra su alkoholiu)… ir sėkmingų išstojimų virtuvėje, prie stalo ir po egle…
ačiū, kad buvote su mumis, pasimatysime kitais metais :))
Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. […] o gal kepsite vištą? Višta labai skanu. Bet man kalėdinis joks paukštis neapsieina be spanguolių padažo,- tas,  kur knygoje, tai paprastesnis, o kur čia, bloge, jau truputį įmantresnis, bet visuomet […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.