Miela Vita, pirmiausia ačiū už grybus, kuriuos naudoju vos ne kasdien… Tomas klausia, o tai kas bus, kai grybai baigsis? Ką tu tada darysi??? Retorinis klausimas, aišku…
Kadangi mėgsti įvairaus plauko pastą ir dar nori atrodyti kaip Sofi Loren, tai aš specialiai tau įdedu spagečių receptą, kuriame nėra pomidorų, šoninės, grietinėlės, grybų, sūrio ir visų kitų gėrybių, kurios ne visada palankios mūsų klubams….
Iš tikrųjų, šituos spaghetti neseniai gaminau tokiam berniukui, vardu Mateus, lenkas berniukas, labai malonus, pas mus darbavosi – dėjo lauke grindis… aš, aišku, norėjau pasirodyti gera ir svetinga šeimininkė ir dariau pietus, bet apsižiurėjau, kad šaldytuvas toks apytuštis, tai aišku, lengviausia ir greičiausia pasigamina pasta, o ką radau, iš to padariau padažą, ir sakyčiau, visai nieko, netgi labai nieko – ir be grietinėlės, ir be šoninės 🙂
Svarbiausia čia yra – turėti gerą citriną (labai gerai nuplauti ją prieš tai), taip pat baziliko, grūstų o ne maltų smulkiai pipirų. Makaronus verdam dideliam kiekyje vandens su pakankamai druskos. ir druskos, ir vandens turi būti dosniai. Na, o kol pasta išvirs (apie dešimt minučių) ir ginkdie nepervirs, labai greitai, lengvu rankos mostu padarom padažą.
Nuo citrinos nutarkuojam žievelę, bet atsargiai, tik geltoną dalį, ar visą, ar pusės citrinos žievelę dedam priklauso nuo žmonių kiekio… Keptuvę ant ugnies, pilam gero alyvų aliejaus truputį, tada ančiuvių keletą, jie aliejuje beveik ištirpsta, įdedam skiltelę ar dvi smulkinto česnako, (bet atsargiai, nesudeginti česnako, nes tada fu fu fu neskanu), tada suspjaustom alyvuogių juodų be kauliukų saują gerą, dedam konservuoto tuno, ir paprikų raudonų keptų ir aliejuje konservuotų,(aišku, jei turim, nes labai skanu), viską pašildom ant keptuvės, supilam citrinos žievelę ir išspaudžiam citrinos sulčių į keptuvę, dedam grūstų pipirų arba patys su malūnėliu pamalam. Ir įpilam porą šaukštų vandens, kuriame virė makaronai. Spagečius išvirusius – į keptuvę, kur tunas ir citrina, tada dar įpilam truputį aliejaus, jei norim, smulkinto baziliko, gal dar ir citrinos sulčių išspaudžiam, viską dar truputį pamaišom, kad makaronai apliptų padažu ir valgom…. Nuodėmingieji gali užsitarkuoti parmezano, na, o sofijos loren valgo be parmezano ir dar pusę savo porcijos atiduoda draugei….
Komentarai

Rašyti komentarą