Du kartus kepiau pagal sira recepta ir abu kartus man truksta dregnumo. Gal man ta „apie pusvalandi“ kepima sunku nutaikyti ar kas yra. Ji slyg tai ir dregnas,bet ne taip kaip man noretusi:-)))
na, aš nesu kepusi niekada, bet ne kart ragavusi kitų keptą, tai jis ie neturi būti labai šlapias.. jis tokio vidutinio drėgnumo yra… bet jei sausas, tai tada perkeptas. bet jei jūs mėgstat šlapesnius, tai įdėkit ko nors papildomai, kad būtų šlapiau – jogurto, pvz.
Planuoju kepti jusu Sokoladaini, jau esu pora kartu kepusi, bet tik sau ir vyrui, o dabar prizadejau pavaisinti drauges, todel noriu pasitikslinti. Ar lazdyno riesutus jus skaldote, ar dedate visus? Ir ar juos paskrudinate, ar tinka ir zali (na is parduotuves pirkti:))
[…] sukau, smulkinau, ragavau…Tarp lietuvių virtuvės šefų paskutiniu metu paplitęs Beatos šokoladainis/chocolate brownie. Bet man neįdomu tai, ką gamina visi. Dar iki šitos manijos aš užsienietiškosee maisto […]
Sveiki, ruosiuosi kepti si sokoladaini, taciau turiu keleta klausimu.
1. Ar galima naudoti Nesquik vietoj tirpios kavos/kakavos?
2.“porą šaukštelių tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens“ – kokio dydzio mazdaug turetu buti tas saukstas karsto vandens?
3.Ar galima ne deti riesutu is pradziu, o veliau juos ispausti su sokoladu/kondensuotu pienu (yra sokoladai su riesutais)?
Aciu uz atsakyma.
[…] Štai ir antras pyragas, kurį kepiau šį savaitgalį. Tikrai labai šokoladinis, kaip pasakė vienas valgytojas “tirpstantis burnoje”. Receptas paimtas iš “Beatos virtuvės”. […]
Iskepiau brownie vietoj gimtadienio torto. Pavyko pasakiskai!:) aciu labai uz recepta:) as ji siek tiek pamodifikavau: idejau sauksteli kepimo milteliu ir romo esencijos.
Erika
Kepiau šokoladainį ir man labai patiko! Nuostabus pyragas!
Labas Beata,
norėjau paklausti ar tinka žemės riešutai, nes per klaidą ne tuos nusipirkau 🙂
Vos neišprotėjau, kaip skanu. Ačiū, Beata. Visada galvojau, kad gerai ir skaniai moku iškepti šokoladinį juodojo šokolado pyragą – na, bet šitą išbandžius supratau, kad seniai turėčiau išeit į pensiją su pirmuoju. Super, gavosi drėgnas. Tiesa, pyragą dariau iš dviejų normų ir kepiau kekso formoj – tai n u o s t a b i a i gavos. Suvalgai gabaliuką ir patenkintas.
Jau reikės vėl kepti, niekur nedingsiu 🙂
Kaip tik kepu si brownie, bet nesuprantu, kas atsitiko.. Man sviestas atsiskyre ir dabar pluduriuoja virsuje pyrago bekepdamas :((
Laba,
O jus jokios sodos ar kepimo milteliu nedejot? Taigi sukrenta….
Pirmą kartą gyvenime kepiau apskritai brownie, atsitiktinai aptikusi šitą receptą. Gavosi nuostabiau už nuostabų!!! Šlapias, saldus ir pilnas šokolado, tiesiog aikčiojau ragaudama (paprastai stengiuosi kukliau reaguoti į savo kulinarinius rezultatus). Tik riešutus pasirinkau migdolų – rankinėj visada nešiojuos, kitokių nebuvo. Bet ir be riešutų būtų buvęs tobulas. Tai ačiū xxx
o as patobulinau irgi savaip – pamirkiau brendyje dziovintas slyvas ir prikaisiojau pries kepdama kur ne kur, taip, kaip sokolado gabalelius reiketu ,pagal recepta ….hmmmm skanumelis ! Vaikams teks kepti kita tortuka 🙂
o tai kur dedas 300g juodo sokolado? …..nesupratau
Skonis nuostabus, tik gaila, kad 30 min orkaitėje per daug buvo, gavosi sausokas 🙁
Nuodemingas, bet toooks skanus!! Kepsiu dar ne karta..
As taip pat nesuprantu, kur deti 300 g juodojo sokolado, juk rasot 100 g pieniško ar balto ištirpinti su sviestu, o juoda??
Dariau viska pagal si recepta be improvizaciju ir pavyko nerealiai!!! Labai skanus pyragas:))) aciu
Beata, sakykite kodėl mano iškepęs šokoladinis vėliau susmenga? Bandžiau ir orkaitėj atvėsinti, ir ištraukus – rezultatas tas pats. Ką darau negerai?
Ar vietoj vaniles ekstrakto galima naudoti vanilini cukru?
Puikus! Skanus! Drėgnas! Šookoolaadiiniis! 🙂 Geda, bet dviese su vyru puse sudegustavom iškart.. Kita pusė ištirps ryt 🙂 Tobulas receptas! P.s. Vietoj riešutu dėjom džiovintas spanguoles, bet kita karta dėsiu vyšniu be kauliuku – turėtu buti puikus rūgštus paslapčiukas 😉
Superinis pyragiukas! Tikrai nesunku pasigaminti ir laiko neužima daug:) Smagu rast receptą lietuvių kalba su aiškiai išdėstyta eiga! Padėka ne tik nuo manes, bet ir visų kuriems kelinta diena gaminu 🙂
Sveiki Beata. Šiandien kaip tik kepiau. Tešla gavosi, galvojau bus tiesiog nuostabu. Kepiau 25 min istraukiau, po 30 min pasiziurejau ir per sausas, tikrai skonis gal butu geras, jei ne tos 30 min kurias saket kept. Manau jei kita kart darysiu (mazai tiketina) kepciau 20 – 15 min max. Gal pasakysit ka ne taip dariau?
Koki juoda sokolada perkate?
Labas Beata,
esu kepusi šokoladainį ir visus kartus pavyko puikiai, bet sugalvojau, kad noriu kepti keksiukus iš šitos pačios tešlos ir turiu klausimą: kiek laiko kepti?
Ačiū iš anksto! 🙂
Gavosi puikiai. Nuostabus receptas!
Sveiki, o ar kas nors bande pertepti šita šokoladaini grietinėle? …
Sveiki, kepiau jau porą kartų ir niekaip nepavyksta. Iškepus pyragas pasidaro labai trapus (sukrenta trupiniais). Kokia galėtų būti to priežastis, nes darau viską pagal receptą? P.s. skonis tikrai labai geras, tikiuosi pavyks ateityje išgauti ir reikiamą tekstūrą 🙂
Nežinau kodėl, bet pas mane pyragas gavosi porėtas, byrantis ir skonis kaip smėlio. Viskas daryta pagal receptą, tik kas nedėjau ant gali pieniško ir juodo šokolado. Gavosi visiškai nevykęs. Šokoladas buvo juodas.
Kepiau ir begalo skanu… Verta dėti šokolado su čili pipiriukais , tampa toks gurmaniškas.,o ypač su espresso kavute … Žaviuosi Beata Jūsų darbais 🙂 sėkmės maisto kūryboje ir toliau 🙂
Dariau viska pagal instrukcijas, visas vidurys vien skysta tesla…vadinasi 30minuciu nepakako mum…
Sveiki, atrodo dariau viską pagal receptą, bet panasu kad tesla atsiskyre… idejus kepti i orkaite issiskyre sviestas ir dabar mano sokoladainis skrudinasi svieste…
ka galejau ne taip padaryti?
sokolada atvsinau, ikisus pirsta buvo siltas bet ne karstas,
kava taip pat atvesinau, kiausiniai kaip ir nesusitrauke kai ja supyliau 🙁
kazkaip liuuuudna paliko 🙁 ne pirma kart dariau bet taip kad sviestas atsiskirtu dar nemaciau 😮
o gal per karsta orkaite buvo :/
Jau antra karta kepu ir man niekaip neiseina. Virsus truputi susvyla , o kai vesinasi viskas sukrenta ir lieka tik virsus . Ka as ne taip darau ? Labai liudna ;(( net dingsta noras kada nors vel ji kepti ;(
Sveiki, kaip padaryt tą įdarą (man atrodo jis karamelinis)?
Sveiki,Beata. O kazin kas nutiktu,jei dali cukraus pakeisciau stevija tirpiu milteliu pavidalu?
Laba diena Beata, jau kelis kartus ji kepiau ir man labai gerai gaunas. Receptas super. Norejau paklaust kiek dienu jis gali stovet? Saldytuve ar kambario temperaturoj? Aciu 🙂
[…] išbandžiau, dar nuo savęs pridėjus saujelę riešutų ir šaukštą kitą tirpintos kavos (iš Beatos šokoladainio nusižiūrėta). Skanuuu (tik gal cukraus aš sau asmeniškai mažinčiau)… Apskritai […]