Kai sergi, valgai sriubą, kai sergi tonzilitu (pati nusistačiau diagnozę) nieko negali valgyt, bet bandai valgyt sriubą…. Nori, kad sriuba būtų paprasta ir naminė. Šita sriuba ypatinga tuo, kad joje yra labai mažai ingridientų, ir ji yra puikus trintos ir paprastos sriubos mixas.
Trintas sriubas dabar verdu retai. Trintos sriubos mano valgytojams netinka, nes jie valgydami negali indentifikuoti kur morka, kur bulvė, kur mėsytė ir t.t.
O rezultatas šios sriubos labai mielai jaukiai naminis…
Reikės: skaldytų žirnių, svogūno, keletos morkų, saliero stiebo, šoninės.
Pirmiausia – į vidutinį puodą įpilam apie stiklinę ar daugiau žirnių, įdedam vištienos sultinio porą kubelių, lauro lapą, pipirų ir paliekam virti… ir pamirštam (beveik) – einam užsiimti kokiais nors svarbiais namų ruošos dalykais arba gulim ir skaitom… (aš tuo metu iškraustau indaplovę, pvz.), po pusvalandžio žirniai jau turėtų panašėti į išvirusius. Tai tada pradedam ruošti kitus dalykus.
Ant keptuvės pačirškinam šoninę, išsiskyrus riebalams, juose pakepinam smulkiai smulkiausiai pjaustytą svogūną (jei reibalų trūksta, įdedam sviesto), kai šis iškepa, dedam smulkiai smulkiausiai smulkintą saliero stiebą. Morkas nuskutam ir susipjaustom patinkančiom figūrėlėm (galima širdutėm), bet paprasčiausia kvadratėliais 🙂
Žirniai jau turėtų būti jau išvirę, ir bepradedantys byrėti.. Nes sultinys bus jau drumzlinas, dabar beliko tik sudėti morkas ir keptuvės turinį į sriubą, ir palikti dar pavirti penkiolika minučių maximum.
Smagiausia yra tai, kad pabaigoje žirniai pasileidžia, sriuba yra tirštoka, labai gražios spalvos, švelni ir net truputį saldi, labai paprasta ir labai skanu…

 

Komentarai
  1. Skanumelis…labai pagelbejo receptas, kai uzsinorejom zirniu sriubytes, aciu! Tik as dar dejau bulviu – nepamaise 😉

  2. labai mėgstu žirnių sriubą, o ši dar ir su saliero dvelksmu (sukau galvą kur panaudoti salierą). Išėjo puikūs rudeniško penktadienio pietūs;)

  3. KOKS SRIUBYTES SKANUMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o jetau! gaila, kad labai karsta, neeina valgyt taip greit…aciu uz zirniu sriubytes ideja ir uz puiku receptuka! PUIKIAI!

  4. Pasisakaičiau receptuką ir einu gaminti savo šeimynai :), man taip pat labai patinka Beatos virtuvė. Tikra Šaunuolė!!! Jau užsisakiau dovanų ir Beatos knygą :).
    Skanaus visiems 🙂

  5. Seniai ieskau zirniu sriubos recepto. O sis taip isgirtas. tikrai darysiu, tik kuo galima keisti saliera? ar salieras labai tinka sioje sriuboje? Gal dar galit rekomenduot koka „lengva” sriuba vasariskom dienom?

  6. Ką tik paimprovizavau šios sriubytės tema: išviriau sultinuką iš ūkininko vištos kauliukų, jame išviriau savo darže užaugusius šaldytus žalius žirnelius, dėjau šoninę, svogūną, morką pagal Beatą, ir dar papildomai įdėjau vieną bulvę bei nuo kauliukų nurinktą mėsytę. Sriubos tekstūra gavosi kiek kitokia, bet – SKANU;)

  7. Na, vyras sako – vyras žino, o sakė, kad sriuba TOBULA. Beata, ačiū už tikrai nesunkú, bet tikrai skanú receptà! 🙂

Rašyti komentarą