Tai, mielieji jūs mano, ar užtektinai daržovių valgote??? Ar kas dieną morkelės pagraužiate ir burokėliu užsikandate??? Sakote, ne? Aš stengiuosi daržoves „reklamuoti“ bei piršti namiškiams, ypač jauniesiems atstovams… Pvz., šiandien net visai neblogą kiekį morkų ir kopūstų salotų įtikinau paragauti. Su Izabele yra paprasčiau nei su Jurgiu… Tiesa, kažkada Jurgis nemirksėdamas valgė brokolius ir špinatus, o dabar net žalia pasta (makaronai su špinatais gaminti) yra priešas…
Vaje vaje… Šio šeštadienio laida skirta šakniavaisiams, kurių, oi kaip labai užsinori, kai ruduo vis gilyn… Manau, Lietuvoje tikrai netrūksta to gero. Tos daržovės, kur po žeme gyvena, yra stiprios, drūtos, tvirtos, kietos ir turtingos. Taigi, laidoje viskas bus iš jų.
Mano labai mėgstamos, greitai paruošiamos karštos burokėlių salotos, burokėliai čia traškūs kaip agurkėliai iš didžiulio šiltnamio Kėdainiuose vasarą…
Toliau truputį salierą įdarbinsime. Manau, jis su bulve yra pats tas… Ir Anglijoje labai populiarus būdas su pastarnokais… Beje, taip juos ruošia netgi Kalėdoms… Taigi, ir artėjančioms šventėms vieną kitą daržovingą idėją rasite…
Bet, aišku, juokingiausia laidos dalis yra svečias – Giedrius Savickas. Jis į laidas šiaip nevaikšto, tai labai džiaugiuos, kad atėjo pas mane… Ir ne šiaip sau atėjo, bet dar ir atsinešė bulvių traškučių šaltienos skonio su krienais, dar tokių dyvų nesu mačius, o jis va štai juos kaimyninėje Belarusijoje aptiko… Ir tie čipsai vadinasi „TV čipsai“… Košmarėlis, jei jau ir valgysite tokius traškučius, tai būkite žmonės, ne prie teliko… Bet tai ką čia mokyti? Man rodos, visada geriau burokėlių pasigaminti… Arba kaip Giedriui kartą teko pasiklydus Grenlandijoje (taip taip, ne šiaip sau kur Zarasų rajone, o GRENLANDIJOJE)… Tai va, išėjo pasivaikščioti, paturistauti, pasiklydo, išalko, maisto atsargos baigėsi, atklydo pas vietinius ir banginio mėsos gavo… Giedrius dar ne to yra ragavęs visokiose savo teatro gastrolėse, o jo sesuo, žinokite, yra šefė…Va taip, štai kiek įdomių dalykų… Manau, režisierius iškarpys laidos vieteles, kur aš tiesiog jau net nesijuokiu, o tiesiog žvingauju… Žodžiu, puiki laida iš šaknies ir peties…
O patiekalams pasigaminti jums reikės:
Kepti pastarnokai su medumi ir garstyčiomis
kelių pastarnokų
alyvuogių aliejaus
šaukšto grūdėtųjų garstyčių
šaukšto medaus
pusės citrinos sulčių
čiobrelių
druskos, pipirų
Bulvių, salierų ir topinambų apkepas
vidutinio dydžio saliero galvos
3-4 bulvių
4 topinambų
Padažui reikės:
svogūno galvos
4 česnako skiltelių
4 lauro lapų
stiklinės grietinėlės
šviežių čiobrelių šakelių
druskos, pipirų
Vištiena su karštomis burokėlių salotomis
Vištienos kumpelių
„Garam Masala“ prieskonių mišinio
druskos, pipirų
kukurūzų miltų
alyvuogių aliejaus kepimui
3 šviežių burokėlių
druskos, pipirų
šaukšto sviesto kepimui, šlakelio alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
petražolių papuošimui
[…] dar, kas dar? Giedrius Savickas. Jis yra nerealus, jam nėra lygių LT komedijos scenoje, jis yra “tuoj užspringsiu”, “trūksta oro”, […]