8241
Beatos virtuvė

Sekmadienį TV laidoje ir jūsų namuose – restoranas!

(4)

Šių klausimų esu sulaukusi kokia aštuoniolika kartų ir pati savęs esu to paties klausus.

Koks yra mano mėgstamiausias restoranas??? Kada atidarysiu savo restoraną? Arba, ar svajoju apie nuosavą restoraną?

Atsakymo negalima surašyti dviem žodžiais, taigi, truputį išsamiau.

Apie vaikščiojimą į restoranus ir mėgstamiausius

Valgyti ne namie yra svarbi mano gyvenimo dalis. Štai, pavyzdžiui, praėjusį penktadienį visi su vaikais ėjom į kinų restoraną („Mao“ Oze, labai puikus, smulkiau aprašysiu gal kurį kitą kartą). Šeštadienį prieš gimtadienį su Tomu ėjom šiaip vakarienės. Tikrai galėtume eiti ir dažniau, bet neretai savaitę nesimatę, tingulio apimti ar vaikų priežiūros klausimų neišsprendę, liekam namie.

Man eiti su savo vyru ar su savo draugėm į restoraną yra vienas geriausių būtų geram laikui, turtingam pokalbiui ir gyvenimo džiaugsmo pajautimui. Taigi, kur tas geriausias restoranas?? Net neabejoju, kad jų daug daug ir tik daugės. Bet va kuris geriausias Vilniuje, aš negalėčiau iš karto pasakyt, nes tiesiog per mažai esu aplankius. Bet tikrai žinau, kad jei būtų toks restoranas Vilniuje, kaip „La Cle“ Klaipėdoje, tai ten eičiau kiekviena laisva proga. Ir šiaip visiems rekomenduoju eiti į restoranus.

Apie savo restoraną

Truputį bijau, bet čia kaip ir daugelis dalykų – tikrai pamėginsiu kada nors gyvenime. Nes matau, kad restoranus atidarinėja bet kas, o geriausia būtų, kad atidarytų tie, kurie nors truputį su gastronomija draugauja, o ne tie, kurie sako aaaaii, pusseserė dirbo picerijoje, tai galvoju, reikia kažkokį verslą daryti, darysiu restoraną…. Cha cha chaaa…

Tai šio savaitgalio TV laida bus truputį svajonė, truputį žaidimas apie tai, koks galėtų būti mano restoranas.

Apie „La Cle“ jau rašiau. Ir ten buvau praėjusią savaitę. Valgiau labai man atmintin įstrigusį maistą, ypač patiko veršiena su briuseliniais kopūstais ir bulvių bei moliūgų koše. Jei apie tą lėkštę galvoju po savaitės, tai vis tiek buvo nepaprasta, tiesa?

Briuselinius kopūstus mačiau pirmą kartą LT. Žali, traškūs ir svarbiausia – nepervirti ir nenužudyti pernelyg ilgu virimu. Man daug metų kalėdojant angliškai, briuseliniai kopūstai iš karto primena Kalėdas. Nors aš juos valgau nuo ankstyvos vaikystės, nes močiutė sugebėdavo jų užauginti. Bulvių košė – švelniai oranžinė, nes su moliūgais, jų dabar, kaip žinia, yra apsčiai, ir sekmadienį aš pati sau ir draugams gaminau bulvių košę su moliūgais. Veršienos medalionai – dar lengvai rožiniai, neperkepti. O padažas baltojo vyno su tinkamu kiekiu grietinėlės. Aš  nežinau, kur dar galėčiau valgyti kokybiškesnį maistą – su nuliu pretenzijos azotų monų, teptukų patepimų, lėkštėje trupinių ir želė. Perfect in my books, tik tiek galiu pasakyt. Vytautas, restorano šefas, yra nuostabus, norėčiau mokytis ir mokytis iš jo. Gal važiuot padirbėt į Klaipėda? :)) cha cha cha…

Aš turiu pasakyt, kad laidą filmavau apimta euforijos, šokau, dainavau ir šiaip elgiausi kaip išprotėjus, na ne kiekvieną dieną pasitaiko proga būti mėgstamo restorano virtuvėje. Žinokite, restoraną apvertėm taip, kaip Vytautas dar nebuvo matęs nei karto… Cha cha cha… Jis yra ramaus būdo, bet vis tiek nesugebėjo nuslėpti, kad tokio bardako dar savo virtuvėje nėra matęs… Visą visą dieną filmavom… ir nufilmavom. Buvo nuostabiai Gerai. Ačiū Vytautui ir „La Cle“. Jie, beje, jau greitai atidarys savo naują restoraną „MoMo Grill“, labai noriu ten nuvažiuoti.

Na o kalbant apie patiekalus, tai pamatysite, kokių ten grožių ir skanumynų bus. Nepatingėkite atsikelti sekmadienį 10 val. ir po laidos pasigaminti ištaigingus pietus namuose!

O iki sekmadienio dar siūlau išsikepti visai paprastą, nostalgiškai primenantį vaikystę trapų plokštainį su uogiene ir riešutais iš praėjusios savaitės grybų ir uogų laidos.

Trapus plokštainis iš TV laidos

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Lina parašė:

    Man labai patinka skaityti Jūsų straipsnius,nes jie įdomiai parašyti ir nenuobodūs 🙂 O ir Jūsų laidos man labai patinka 🙂

  2. Sonata parašė:

    Koks sutapimas!
    Šiandien portale „Supermama“ netikėtai atradau tokįą temą žaidimą „13 knygos puslapis – praplėskime savo akiratį“, skaitinėju ir randu ir vienos moters žinutė: „Niekada nesvajojau apie savo restoraną“.
    Beata Nicholson „Beatos virtuvė“ 🙂 🙂

    • Sonata parašė:

      oi, ne viską parašiau, ten reikia susirasti arčiausiai esančią knygą, atsiversti 13 puslapį ir rasti 6 sakinį, patikrinau, nu tikrai 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.