8241
Beatos virtuvė

Savaitgalio blynai su bananais

(36)
Aš blynus kepu retai ir jei jau kepu, tai tik ypatingomis progomis, – pvz , kai yra svečių. Šiandien svečiuojasi Rosita ir Karlas, taigi, kepsiu blynus. Jei blynai gerai iškepti – tai nėra nieko puikiau. bet blogus blynus – tešlos gabalus, prisisirpusius taukų – iškepti lengviau nei gerus, burnoje tirpstančius, tokius, kuriems iki biskvito liko tik keletas žingsnių. Šiaip, tautinis blynų maišymo būdas: kiaušiniai, miltai, vanduo ir gal šaukštas grietinės, manau, ne visada garantuoja sėkmę, tiksliau, tikrai jos, bent jau mano atveju, visai negarantuoja. Aš iš visur susirankiojau sėkmingų blynų receptą: visada dedu kepimo miltelių, lydyto sviesto ir visada visada naudoju mikserį gerai išplakti kiaušiniams, kad į juos priplaktume kuo daugiau oro, o tuomet ir blynai – lengvi kaip pūkas ir tiesiog tirpsta burnoje. Aš paprastai darau blynus iš akies, bet šį rytą atkreipiau dėmesį , kiek ko maždaug dedu ir išėjo šitaip:
3 dideli kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
druskos geras žiupsnelis
apie 50-70 g lydyto sviesto
200g + šaukštas miltų
cinamono
200ml pieno
du dideli bananaiTrynius atskiriam nuo baltymų ir gerai išplakam iki baltumo su cukrumi. Į išplaktus trynius pilam išlydytą ir truputį pravėsusį sviestą ir dar paplakame su mikseriu keletą minučių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojam porą kartų. Į kiaušinius ir sviestą supilam (įsijojam) maždaug pusę miltų, pasidarys tiršta tešla, tada pilam pieną, kad tešla suskystėtų ir sudedam likusius miltus. Tešla turėtų būti gerokai tiršta, lyg ir truputį per tiršta nedideliems blynams. Taip ir turi būti, jei tešla skystoka, tai reikia papildomai dėti miltų, nes tešlą jos ruošimo pabaigoje praskies išplakti iki standumo baltymai. Taigi, baltymus su švariom mikserio šluotelėm išplakam iki standžių putų ir atsargiai įmaišom (įlankstom) į tešlą, kuri nuo baltymų prasiskies, joje netgi matysis tokios oro akys 🙂
Tada įpjaustau gabaliukais du – tris bananus ir viskas, belieka kepti: šaukštas tešlos – vienas blynas. Mes valgom su klevų sirupu.

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (36)
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Labai skanūs blynai, gavosi puručiai puručiai, tikrai galima ir svečius vaišinti. Kadangi daugumai šie blynai pavyko labai gerai, o tik vienam žmogui kažkodėl išėjo kiaušinienė, manau, kaltas toli gražu ne receptas.

  2. Justė parašė:

    Labai skanūs blynai gavosi, kepiau netgi 3kartus :))) Labai patiko! :p

  3. […] štai keletas blyniškų idėjų: Bulviniai blynai, Savaitgalio blynai su bananais, Cukinijų, varškės ir lašišos blynai, Blynai su varške: vienokie ir kitokie.  O čia […]

  4. gabi parašė:

    Net pirstus apsilaiziau ;***

  5. nuostabus blynai parašė:

    nepakartojami blynai! pirma karta kepiau tokius blynus ir man labai pasiseke kad radau si recepta! didelis dekui recepto autorei 🙂

  6. audra parašė:

    Puikieji! 🙂

  7. […] – blynų. Mat dabar savaitgaliais kepu visokius labai skanius. R. rekomenduotų Beatos savaitgalio blynų, kaip kad knygoj (t.y., sans bananes), tik supaprastintų (Didysis Tinginys neatskiria trynių nuo […]

  8. Brigita parašė:

    Pagaminau puikius blynus, tikrai vienas žingsnis iki pyrago:) ačiū Beatai:)

  9. Inga parašė:

    dieve, kaip skanu… 🙂 ne blynai, o tikri pyragaiciai, lengvuciai, skanuciai, visai riebalu neprisigere 🙂 nors kepiau be bananu, bet skanumas nerealus, abi su dukryte kertam ir sustot negalim 🙂
    aciu uz paprasta ir puiku recepta 🙂

  10. Agne parašė:

    Nerealus blynai!!!!

  11. alina parašė:

    super blyneliai!nesitikejau kad tokie gardus iseis!vaisai seimai labai patiko!valgem taip pat su klevu sirupu…super!!!

  12. Aneta parašė:

    Tikrai labai skanūs blyneliai, ačiū už puikų receptą 🙂

  13. […] šiaip minkšti beigi gardūs, kas buvo USA – žino. Bet galima pasidaryt ir patiems. Iš tiesų šitie blynai, jei tik nenaudosite bananų ir kepsite keptuvėje su minimaliu kiekiu riebalų, bus kaip tik tokie […]

  14. Almama parašė:

    Superiniai blyneliai. Mano mociute kepdavo „penkinius“ blynus. Nezinau kodel taip keistai vadindavo. 1 kiaus,1 saukstas cukraus ir 1 valg s.miltu. Baltymus aisku atskirai plakdavo ir ta norma reguliuodavo pagal sveciu kieki. Cia tik svecius vaisindavo tokiu gardumynu. As kazkaip perdirbau ta receptuka ir jis labai panasus i Beatos. Tik vietoj bananu kartais obuolio itarkuoju 🙂

  15. Renata parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą

  16. Margarita parašė:

    Tikrai labai skanus blyneliai isejo. 🙂

  17. Miglė parašė:

    Sveika, Beata, recepte buvo nurodytas cinamonas, bet recepto eigoje jo pasigedau… Tai visgi kiek reikia to cinamono ir kada jį įdėti? 🙂

  18. Paule parašė:

    Labai skanus blyneliai. Aciu uz super recepta!

  19. […] receptas – pasipūtusių ir minkštų, panašių į amerikietiškus, biskvitinių blynų. Jiems būtinai reikia kepimo miltelių ir lydyto […]

  20. […] blynams iškepti nebūtina aliejumi pripildyti keptuvę, kad tykštų viskas per kraštus… Savaitgalio blynų receptas yra labai panašus, tik vietoje kvietinių naudojau speltos […]

  21. Milda parašė:

    O jeigu lydytą sveistą pakeistime aliejum? Ar labai pasikeistų blynelių skonis?

  22. Ina parašė:

    O as jau kelinta karta Beatos receptuose pastebiu tokia gan padrika gaminimo eiga bei receptura… na,kad ir siam-sudetyje-cinamonas,eigoje-jo nera,taciau eigos pabaigoje atsirado bananai… Sutikit,kazkaip nelabai tvarkingai. Bet nepaisant to-gavosi skaniai:)

  23. Marija parašė:

    Ačiū už receptą. Puikūs blynai, ir labai nustebau, kad kepimui išties užtenka kelių lašų aliejaus. Minkštučiai, kvapnūs ir visiškai neprisigėrę aliejaus. Tiesiog tobuli blynukai. Penktadienį vakare pirmąkart iškepiau sūnui, tai per savaitgalį kepėm dar tris kartus 🙂 Labai skanu su nesaldinta plakta grietinėle ir trintomis šviežiomis avietėmis su cukrumi (iš šaldiklio) 🙂 Skanių blynų visiems!

  24. Jolanta parašė:

    Kaip as nekenciu kepti blynus, man niekada jie nesigaudavo. Turejau atliekmu bananu ir radau si recepta. Dariau viska pagal recepta, gavosi super! Ne aliejingi, purus, saldumo ne perdaug, tikrai skanu ir neprikepa – kas man labai aktualu:D

  25. Kristijonas parašė:

    Labai skanus blynai, tikrai! : )

  26. valentina parašė:

    10 balu verti blynai , super receptas !!!!

  27. Marius parašė:

    Nu viskas gavosi gerai, purus ir tt.. Bet aliejaus prisigere uztektinai, ypac pakrasciukai tokie aliejingi, ne kazka.. Ar nebuvo galima apsieit be aliejaus?

  28. Ingrida parašė:

    Labai patiko blynai, purūs, minkšti be galo skanūs

  29. Ieva parašė:

    Labas vakaras,
    o man kilo klausimas, ar turite galvoje LYDYTĄ (ghi) sviestą, ar tiesiog ištirpintą paprastą sviestą. Kaip suprantu, galime dėti paprastą, ištirpinus? Ar nėra skirtumo?

  30. Vytautas parašė:

    Sveiki,

    aš blynus labai mėgstu. Man blynuose privalomas atributas yra vanilinis cukrus. Be to dažnai (beveik visada) į tešlą pačioje pabaigoje pilu apie 50ml. aliejaus. Tada kepant blynus aliejaus keptuvėje bereikia vieno lašo 🙂

  31. Giedrė parašė:

    Skanūs, bet aliejaus geria daug, kitaip dega. Ir gana didelė porcija – man išėjo 3 su puse keptuvės (22 blynai), čia turėti minty, jeigu tik porai žmonių gaminate.

  32. Anzelika parašė:

    Kaip skanu,net neturiu zodziu.Aciu Beata

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.