8241
Beatos virtuvė

Salotos su "balzamuotom" cukinijom ir šonine

(2)

Aš jau kažkada sakiau, kad man žiemą saloto lapo neįgrūsi į burną…. pavasarį/vasarą – prašom, valgom, kiek tik išeina, bet vistiek, salotų lapų rupšnotojų olimpiadoje būčiau kur nors prie pabaigos, bet va štai, bulvių ir mėsos valgytojų rungtynėse, be abejonės, skinčiau prizines vietas….. taigi apie salotas, aš tikrai mėgstu ir valgau, tik kartais kažkaip visai ranka nekyla ir burna nesiveria…. supūva jos liūdnai maiše stovėdamos… o kartais per dvi dienas viskas susivalgo ir keikiu save, kodėl tiek nedaug nupirkau…. visa laimė, dabar ir mano lysvėje sužaliavo salotos ir ridikėliai, taigi galiu skinti ir dėti į salotų centrifūgą, kurią mielas popas jau paanonsavo savo bloge ir valgom. Bet kaip ir sakiau, vien salotos lapas lėkštėj, tai tikras liūdesys…. todėl aš vis kokių rimtesnių ‘karūnų’ salotom padarau. Lengviausia ir mano mėgstamiausia karūna ant salotų lapų/ agurkų/ pomidorų yra konservuotas tunas ir ančiuviai sūdyti ir iš aliejaus traukti…. arba va, kita labai mėgstama salotų karūna yra panceta (arba šoninė), pakepinta, kol išleidžia riebaliukus, tada pagaliukais pjaustytos cukinijos, pakeptos kartu ir pora šaukštų balzaminio acto į keptuvę ir gerai viską paburbuliuoti, kad actas sutirštėtų ir padengtų cukinijas ir mėsytę… taigi dar avokadai labai skanu, šalia viso šito, o užpilas garstyčių ir medaus arba tiesiog – alyvuogių aliejus su balzamiko actu… tai tiek iš zuikių arba sraigių gyvenimo (sraigės suryja nemažai mano salotų lysvėje) .

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Indre parašė:

    Gaminau salotas, tai nerealaus skonio, dar dziovinta pomidora įdėjau, labai tiko;)

  2. Vilma parašė:

    salotos su fantazija…super!! O sraiges verta surinkti ir pasigaminti 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.