Super greitas, super sveikas, skanus (visi naudojami riebalai yra iš chorizo) ir labai lengvai padaromas patiekalas… Ne ta tikroji paella, bet labai panašu, tik daug greičiau ir nereikia jaudintis, kad ryžiai bus sulipę… Užtrunka gal 15-20 minučių… …

Ir iš viso, man taip patinka šitas patiekalas, kad net neturiu žodžių 🙂

Dabar keletas žodžių apie chorizo. Tai yra ispaniška, labai kvapni, labai skani dešra. Turi jai būdingą labai gražią, sodroką, raudonai oranžinę spalvą dėl ten pridėtų paprikos prieskonių. Būna aštresnių ir švelnesnių, būna tokių, kur jau iš karto – prašom, valgom, bet ir tokios, kurią reikia gaminti… Ji yra pakankamai riebi, taigi ją pakepinus ant keptuvės, išsiskiria nemažai riebaliukų nepakartojamos oranžinės spalvos ir kvapo, žodžiu, chorizo yra LABAI GERAI. Lietuvoje tikrai yra, aš va paskutinį kartą tikrai labai puikios radau Užupio krautuvėj.

Keptuvėje pasikepina chorizo, svogūnai, pipirai, krevetės sušyla (aš naudoju jau virtas), per tą laiką ryžiai išverda su daržovėm, paskui lengvu rankos judesiu abu sumaišom ir – prašom prašom prašom… Ir gražiai atrodo, ir labai labai skanu…

Rašyti komentarą