8241
Beatos virtuvė

Rudens gėrybių simfonija

(1)

Ruduo yra labai geras metas. Ar kada pastebėjote, kaip po visų vasaros darbų, tarsi po begalinių viršvalandžių, visą parą veikiančių staklių, tarškėjimo, dūzgimo, žydėjimo, kvepėjimo, auginimo ir brandinimo rudenį nurimsta ir prityla gamta? Ir visai skirtingai nei mes (taip pat gamtos dalis, beje), kuomet rudenį įsisuka pats darbymetis ir Kalėdos ateina netikėtai arba taip greitai, kad atrodo, jog čia atėjo dar tik tos, kur praėjusiais metais laukėms.

Žinau žinau, rudenį lietūs, vėjai, lapų šėliojimas, bet tikrai – ar kada matėte, kaip nutyla naujai suarta ar sukasta žemė po derliaus nuėmimo? Pievos? Niekas nieko jau nebeaugina, viskas atiduota, vyksta ramus pasiruošimas užtarnautam poilsiui. Va apie tai, kas nuimta (morkos, bulvės, burokėliai, cukinijos ir t. t.) aš ir norėčiau priminti šiandien.

Taip taip, aš vėl tą pačią dainelę pavadinimu „Daugiau daržovių“ dainuoju, bet gi negalite manęs kaltinti, nes, kaip žinote, mažiausiai metus tuo gyvenau, daug naujų būdų ir įkvėpimo atradau ir su jumis pasidalinau knygoje „Beatos virtuvė: daugiau daržovių“ Bet kas knygos neturi, tai visada sakau, kad šiam bloge taip pat gausu gerų receptų, kuriais ir mano draugės, ir aš pati mielai naudojamės. Be to, ir TV laida, dedikuota daržovėms, jau buvo eteryje. Ją galite peržiūrėti TV3paly.

Tai štai jums keli mano pasiūlymai rudens gausai ir gėrybėms įprasminti.

Vertingomis sorų kruopomis ir daržovėmis įdarytos paprikos patiks ir tiems, kurie paprikas pratę valgyti prikimštas faršo.

Soromis įdarytos paprikos

Maistingos, sočios salotos su moliūgais ir bolivinėmis balandomis. Ko ko, bet jau moliūgų, tai tikrai netrūksta kasmet.

Kepto moliūgo ir kynvos salotos_Beatos virtuvė

Sriubų mylėtojai tai pat gali pasinaudoti proga ir iš to pačio moliūgo ne tik salotas pasigaminti, bet ir sriubą išsivirti. Pastaroji aštri ir su krevetėmis.

Beatos moliūgų sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Na o desertui galima išsikepti pyragėlių su moliūgais

Beatos moliūgų pyragėliai

arba keksiukų 🙂

Arba galite padaryti visai paprastai – išsivirkite bulvių, pagardinkite jas mėtomis ir žaliaisiais žirneliais. Pasimėgaukite bulvėmis, kol jos dar neužsiaugino storos odos žiemai. O šalia rinkitės kokias tik mėgstate daržoves.

Apie cukinijų receptus, iš kurių būtų galima padaryti visą cukinijų balių, jau rašiau. Taigi, nepraleiskite progos savo virtuvės repertuarą papildyti šviežiomis daržovėmis, valgykime jų kuo daugiau.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Visi jusu gaminami patiekalai labai viliojanciai ir skaniai atrodo.;)

    Sekmes;)))

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.