8241
Beatos virtuvė

Red Thai Curry su moliūgu ir mangu

(3)
 Hmmm, gaminti visokius egzotiškus dalykus nėra taip paprasta, nes visada ragavęs restoranuose, tikiesi, kad ir namie taip pat išeis (aš optimistė). Esu eksperimentavus su visokiais thai ir chinese, ir t.t. dalykais, bet rezultatas visada būdavo tik patenkinamas, o ne puikus. Bet galų gale atėjo ir mano diena, kai netgi mano mylimas vyras, kuris yra pats aršiausias mano kritikas, pasakė, kad pavyko super great. Šiaip tai labai nesudėtinga ir netgi sakyčiau toks trumpo kelio ieškojimas, nes naudojau jau paruoštą redthaicurrypaste. Bet kad ir kokie kulinarai beapsimestume esą, patiems daryti ten visokius mandrus prieskonių mišinius ir pastas yra tikrai kartais neįmanomas dalykas. Paprastai su tom pirktinėm pastom ir iš jų padarytais thaicurry man būdavo šitaip: lyg viskas ir gerai, ir paprasta ir t.t., o skonis kažkoks paviršutiniškas, na toks plokščias, ir kaip minėjau, nepatenkinamas, bet aš dabar, po ne vieno bandymo, gal ir atradau, kur čia šuo pakastas. Tiesiog reikia prie pirktinės currypaste pridėti papildomų prieskonių ir viskas…
Žodžiu, reikia pirmiausia nusipirkti REDCURRYPASTE (MaePloy). Lietuvoj tikrai yra, gal ne kiekvienoj parduotuvėj prie tarybinių dešrelių, bet tikrai yra. (Man rodos aš tikrai mačiau, jei nemačiau, tai tada sapnavau, bet atrodo, kad tikrai mačiau, nes buvau maloniai nustebus, mačiau net ir haagendazs ledus, kurie Vilniuje kainuoja daugiau nei Londone, jeigu )
Taigi dabar apie curry. Aš dariau su višta, bet puikiai tiks ir krevetės, žuvis (tik daug trumpiau virti reikia) ar tik daržovės. Šalia dėjau puikiojo moliūgo, kuris dabar yra pačiam gražume ir jo visur pilna, taip pat mango. Bet šiaip, iš esmės, galima dėti kokias tik norisi daržoves, nepakartojamai skanu būna su saldžiom bulvėm…
Šis curry išeina aštrus ir skystokas, tad labai gerai vartojasi tiesiog su ryžiais arba noodles (kaip lietuviška? Vermišeliai ??) Aš padariau su medium eggnoodles, kurie, tiesą sakant, yra beveik kaip atskiras patiekalas. (Kaip atskirą patiekalą tik – noodles su žirnelių ankštimis, žirneliais ir kukurūzų stiebeliais daviau valgytojams iš mažesnės amžiaus grupės, kurie redcurry malonumų dar nelabai moka įvertinti, bo nuo aštrumo iškiša liežuvį ir sako mamaaaaaa gertttttt🙂
Labai gerai būtų, jei turėtumėt kalendros šviežios užbaigti patiekalui, ant viršaus užbarstyti smulkintos, bet jei nėra, tai ne pasaulio pabaiga…
Produktų sąrašas būtų toks:
Curry:
Redthaicurry pastos
Nykščio dydžio imbiero gumbas
Keletas česnako skiltelių
Maltos kalendros kupinokas šaukštelis
Sojos padažo
Vištienos 500g (labai gerai tinka šlaunelės be odos ir be kaulų, supjaustytos nedideliais gabaliukais)
Moliūgo 300g
Mango vaisius
Kokoso pieno skardinė 400ml
Truputis aliejaus
Druskos
Cukraus šaukštelis kupinas
Laimo arba citrinos sultysVištieną supjaustom nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles ir nuluptą imbierą sutarkuojam smulkia tarka, uždedam ant vištienos, kartu ant jos užpilam tris šaukštus sojos padažo. Sumaišom pamasažuojam, jei turim laiko, paliekam truputėlį pasimarinuoti.
Į puodą įpilam du tris šaukštus aliejaus, kai jis truputi įkaista, dedam kupiną šaukštelį maltos kalendros, kuri tik sušnypčia aliejuje ir tada iš karto dedam du arba tris šaukštus (priklauso nuo to, kaip aštriai patinka valgyti) curry pastos, ir ją maišant, pakepinam vieną minutę. Dedam vištieną, apkepam, maišant su prieskonių pasta. Dabar įpilam skardinę kokoso pieno. Leidžiam užvirti, kai užverda, dedam smulkintą moliūgą ir pusę kubeliais pjaustyto mango. (kitą pusę įdėti baigiant troškinti) Ir viskas, dabar belieka palikti troškintis ant nedidelės ugnies apie dvidešimt minučių – pusę valandos. Per tą laiką padaryti noodles arba ryžius. Aš dariau noodles. Noodles išvirti, kaip rašo ant pakelio, tada perpilti šaltu vandeniu ir įdėti į puodą su šaltu vandeniu, kad nustotų virti. Kadangi noodles paprastai išverda per kelias minutes, tai dėl to ir dedu į tą vandenį šaltą, ir be to, man kažkaip skaniau išeina, jei dedu šaltus, išvirtus ir nusausintus noodles apkepimui. Žodžiu toliau šitaip: šaukštą sezamų aliejaus (toastedsesameoil) į keptuvę, tada daržovių saują pasirinktinai: morkos, pupelių daigai, žirneliai, paprika, o galima ir nieko, daržoves keletą minučių apkepti, įdėti porą skiltelių smulkinto česnako ir truputį tarkuoto imbiero šaknies, tada dėti noodles, juos apkepti, pilti šaukštą saldaus chilli padažo ir sojos padažo.
Ojeckau, koks ilgas čia aprašymas viso šito reikalo….. jau beveik pabaiga.
Paragauti curry, reikės turbūt druskos (man visada trūksta), tada cukraus šaukštelio būtinai, o gali prireikti ir truputį daugiau, tada sudedam likusį mango, leidžiam jam sušilti troškinyje. Pabaigai noodles į lėkštę ant jų currypabaigai, būtinai – citrinos ar laimo skiltelės sultys ir jei yra, kalendros žalios lapelių.
Skanaus. Truputį reikia pažaisti, bet tikrai skanumėlis

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Narina parašė:

    Laaaaabai skanu 🙂 Super receptas.
    Aciu Beatai

  2. Indre parašė:

    Mane tai labai sudomino, ar vis tik yra red curry paste Lietuvoje, ar vis tik nelabai? 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.