8241
Beatos virtuvė

Poilsio stotelė bėgančiam protui

(0)

Šiandien ryte savo kavą aš pasidariau geriau, tiksliau taip, kaip išmokau užvakar iš Emanuelio (apie kavą jis rašo ir savo tinklaraštyje). Nes, oi, mes įpratę smogti kavai verdančiu vandeniu, kad mažai nepasirodytų, o pasirodo, nereikia taip persistengti. Aišku, viskas priklauso nuo kavos pupelių… Ir, beje, nebūtina investuoti į brangiausius kavos aparatus, kad galėtume gerti gerą kavą. Tie, kas domisi vynu sako, kad vynas – tai visas skonio pasaulis, įsimylėjusieji šokoladą antrina, kad tik šokoladas ir niekas kitas pasaulyje neturi tiek  pustonių, kiek jų savyje talpina kokybiškas šokoladas, tuo tarpu kavos gourmet tildo ir vyno ir šokolado gerbėjus, ir ant pjedestalo deda kavos pupeles.

IMG_9403

Tikrai, kavos kokybė vis gerėja ir gerėja, ir mums jau ne tas pats, kas, iš kur ir kaip. Auginkime savo jautrumą, ne tik geram vynui, kavai, šokoladui, bet ir pomidorams, prieskoniams ir viskam, ką galime ragauti, nes tai tiesiog jautrumas aplinkai ir galimybė gyvenimu mėgautis labiau, ir labiau mokėti džiaugtis akimirka. Nes tai svajonė ir kūryba kartu, nes tai pabėgimas nuo kasdienio bėgimo ir susikaupimas ties kažkuo vienu,  tai  poilsio stotelė mūsų nuolat bėgančiam protui.

Beatos virtuve_Jurgis ir drakonas_kavos degustacija

Tai štai, užvakar buvome su Jurgio ir Drakono vaikinais bei merginomis edukuotis apie kavą. Emanuelis, kuris jau rašė čia, pas mane blog’e apie kavą, turi kavos skrudinimo manufaktūrą CROOKED NOSE & COFFEE STORIES ir moka papaskoti apie kavą, supažindinti su ja darydamas įvairias degustacijas. Tokioje vienoje ir buvome. O šiandien svečiuojasi Emanuelis ir pasakoja, kaip gerti geresnę kavą namie.

Print Friendly, PDF & Email

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.