8241
Beatos virtuvė

Pirmasis susitikimas TV3 eteryje ir pirma gyva pamoka Vilniuje

(4)

Mielieji, kaip aš džiūgauju ir nekantrauju – jau šį šeštadienį 10.30 val. po nemažos pertraukos susitiksime TV3 eteryje. Dar labiau džiaugiuosi, kad orų prognozės tik gerėja ir gerėja, tad mano pirmosios laidos tema bei receptai bus labai laiku ir į temą, nes kaip tik kviesiu visus gaudyti rudenį už spalvotų skvernų, eiti į lauką ir palydėti vasarą prie kepsninių ar „šašlykinių“. 

Beatos virtuve_komanda dirba

Jūs tikriausiai nujaučiate, kokie šašlykų valgymo čempionai yra lietuviai? Kažkada man didžiausio prekybos centro mėsininkai pasakojo, kad lietuviams per savaitgalį suvalgyti 60 tonų šašlykų, tikrai ne problema… Net neabejoju, kad kiekvienoje giminėje yra bent vienas šašlykų kepėjas, kuris drąsiai stoja prie šašlykinės ir užtikrintai varto iešmus. O ką daryti, jei toks nesi? O šašlyko ar skaniai marinuoto kepsnio vis tiek norisi?

Beatos virtuve_BBQ laida_mz

Tiesą sakant, ir mano šeimoje šašlykų eksperto vietą yra užėmęs mano tėtis Jonas. Todėl man ši laida, kurią kūrėmė kartu su Lietuvos barbekiu asociacijos nariu Donatu Beinoru, buvo pilna atradimų. Ką galima paruošti ant vienkartinės kepsninės? Kas geriau kepa – nuo seno lietuvių pamėgta stačiakampė malkomis kūrenama „šašlykinė“ ar dabar prekybos centrus užplūdusios kepsninės? Kaip užkurti malkas ar anglis be nuodingojo padegamojo skysčio ir kokie marinatai kokiai mėsai tinka? Į visus šiuos klausimus man padėjo atsakymus surasti Donatas – ne tik grilio čempionas, bet ir labai smagus bei šnekus vyras.

Beata su grilio ekspertu Donatu_1_mz

O aš tuo tarpu pasiūlysiu savo šios vasaros atradimą – kepsnius su glajumi ir dar pabandysiu lietuvius įtikinti, kad ant grotelių guldyt galima ne tik mėsą, bet paruošti ir puikių užkandžių vegetarams.

Beatos virtuve_paprikos_mz

Mano naujoje rubrikoje „Šiandien aš virtuvės šefas“ svečiuosis devynmetis Motiejus – jam šeimininkaut prie grilio nesutrukdys net akin įzvimbęs vabzdys…

Beatos virtuve_BBQ_receptas vaikams

Beje, nepamirškite, kad iki rugsėjo pabaigos skelbiu atranką 10-15 metų vaikų, kurie mėgsta gaminti ir galėtų pagelbėti man rengiant laidą „Beatos virtuvė“. Ką reikėtų padaryti? Adresu beatai@beatosvirtuve.lt atsiųsti man neilgą laišką apie save – savo mėgstamiausius patiekalus ir linksmiausius nutikimus virtuvėje  ar nutikusias klaidas. Dar pridėti savo nuotrauką ir galbūt netrukus išvysite save TV ekranuose.

Na o pažiūrėjus laidą kviečiu į Sostinės dienas Vilniuje, kur jūsų lauks gyva mano kulinarinė pamoka. Jos tikslas – paskatinti žmones dalyvauti visą rugsėjo mėnesį vyksiančioje Beatos ir Maisto banko iniciatyvoje „Kviečiu į svečius“. Savo pamokose Žemaitės skvere, Vilniuje savaitgalį nuo 13 iki 14 val. dalinsiuos patarimais, kaip paruošti vaišes minai žmonių ir kuo nustebinti mažuosius smagurius.

Beatos virtuve_grilintos dazoves_mz

O kol orų prognozės vilioja į lauką, dalinuosi į laidą nebeįtilpusiu receptu, kaip paruošti baklažanus, paprikas ir kukurūzų burbuoles, kad jos iš lėkštės dingtų greičiau nei mėsa!

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Indre parašė:

    jergau ir kaip jus viska spejate Beata? 🙂

  2. Gabija parašė:

    Beat Beata, turejau galimybe tik girdeti viena ausim laida, noriu receptuko kur su koncervuotais kukuruzais darei ta uzkandi lavase 🙂 nes nelabai randu cia :/ Aciu is anksto

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.