8241
Beatos virtuvė

Pirmadienis! Visada smagiai pradedu su karoliais

(6)

Cha, vat ir prisidirbau kažkaip, kai įsikinkiau į karolius, tai dabar kaip čia kitaip pradėti pirmadienį? Tik su karoliais… Man pačiai karoliai tapo beveik įpročiu, – ką gi čia sudėti, ką parašyti? Ir toliau fotografuoju, ir traukiu, ir klijuoju, kaip kokia, na, gerai, ne juvelyrė, bet karolininkė. Praėjusioje savaitėje buvo visko daug. Bet galvoju, kad ir man, ir visiems sveika išmokti susidėlioti prioritetus, liaudiškai tariant, – sijoti. Taigi, šiandien pasistengsiu karolius išsijoti, kad būtų tokie solidūs. Žinote, ne taip, kad daug mažų karoliukų, o keletas esminių burbulų, kad ir man, ir jums būtų įdomiau, sutrauksiu juos į penkis burbulus. Net pati išsigandau tokią užduotį išsikėlusi, nes mano telefono nuotraukų spintoje, karolių dalyje visada mažiausiai 40 nuotraukų, tai kaip čia atsirinkti???

Susikaupti ir sijoti. Taigi, penki dideli praėjusios savaitės burbulai.

1. Stintos. Mano pirmos šiais metais. Ar yra labiau šlovinama žuvis, nei stinta? Jokios lašišos, silkės, karpiai ir upėtakiai, ir net tunas neprilygs stintai. Man ji yra žuvies piramidės viršūnėje. Na, jūs man pasakykite, kur jūs dar matėte žuvį, kuri kvepia agurkais??? Ir kurią galima suryti su visais kaulais nė nemirktelėjus??? Tik ji ir ji, – vienvaldė stinta. Ją mačiau net Niujorko žuvies turguje, bet net nereikia į NYC važiuot. Aš šias stintas radau Halės turguje, tiksliau, man jas rado mūsų Laura.

stintos_Beatos virtuve

2. Varškiniai žagarėliai. Praktiškai, stintos giminės, jei matuosime svarbą lietuvio širdyje. Mano taip pat. Kada paskutinį kartą valgėt varškinių žagarėlių? Aš valgau kartą, ar du per metus. Vienas jų buvo praėjusią savaitę. Taip, taip, taip! Dirbu prie naujos knygos… Niekada nesuplonėsiu nei aš, nei mano merginos, – praėjusią savaitę mano virtuvėje buvo šventės iki Mėnulio ir atgal…

Beatos virtuve_varskes zagareliai

3. Talentas. Kai žmogus daro tai, kas jam yra skirta,  jo akys žiba ir tai, ką daro, tiesiog eina, kaip iš pypkės, – lengvai, maloniai ir taip, kaip turi būt. Va, štai, Ramunė – „Jurgis ir Drakonas” pyragų ir skanumynų meistrė, su kuria aptarėme tortų ir pyragų naujienas. Suraskite, kas jums sekasi geriausiai. Nors kartais visi galvojame, kad geriausiai mokame miegot ir žiūrėt teliką… cha, cha, cha…

Ramene_Jurgis ir Drakonas_Beatos virtuve

4. Šeštadiemį buvau parodoj „Adventur”. Ir štai, va, ne tik prisirinkau nuorodų, kur važiuoti vasarą po Lietuvą (ir ne tik Lietuvą), bet ir pamačiau sraigtasparnį ar skraidantį objektą, va, štai tokį… Įmonė prie Panevėžio moko skraidyt ir vykdo pramoginius skrydžius. JĖGA. Skrisim!!! Aš net neįsivaizdavau, kad tokie dalykai egzistuoja ir va, prašom. 

beata_sraigtasparnis_Adventur

Beatos virtuve_Adventur

Beatos virtuve_Adventur

5. Talentas Nr 2. Atsimenate jaunąjį virtuvės šefą Deividą? Visi jį įsimylėjome jau tada, kai filmavosi mano laidoje, o aš valgiau jo paruoštus eklerus šį sekmadienį. Ir va, kaip jį apsikabinau stipriai… Apie Deividą daugiau sužinosie mano žurnalo pavasario numeryje. 

Beata_Deividas

Tai štai, tokie karoliai – trumpi, bet esminiai.

Print Friendly
Komentarai
  1. Vaida parašė:

    Miela Beata, kada galima laukti Jūsų pavasarinio žurnalo numerio? O gal ateityje leisite savo žurnalą kas mėnesį, būtų labai smagu ir manau visų būtų labai laukiamas.

  2. Beata Nicholson parašė:

    Miela Vaida, bent kol kas tai planas ketvirtinis žurnalas …kas tris mėnesius

  3. Ieva parašė:

    O kada planuojat išleisti knygą? :)))

  4. Ingrida M. parašė:

    puikios naujienos, laukiam nesulaukiam žurnalo. o jau ir apie knygą galima pradėti svajoti 🙂 O Deividas tikras šaunuolis, gali drąsiai vesti laidas, o jo ta frazė „praleidžiu po kelias val per dieną virtuvėje, kad nepasimirštų įgūdžiai….“ skamba ausyse 🙂

  5. Beata Nicholson parašė:

    Knyga gaminasi ilgai, taigi pasirodys tik metų pabaigoje…Žurnalas kovo mėnesį

  6. Vivi parašė:

    Idomu, kur Londone gauti stintu? Niekur nemaciau.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.