8241
Beatos virtuvė

Penktadienio receptas: moliūgų pasaulyje – keksiukai

(35)

Šiuos keksiukus kepiau Kviečiu į svečius pusryčiam, pasigamina labai greitai, aš per penkioliką minučių dar ir kitus darbus darydama užmaišiau. Galite kepti ir ne keksiukus, o visą pyragą. Negailėkite imbiero ir prieskonių, pyragas turi būti tu spyriu, (net ir vaikam tas imbiero spyris patinka), labai gardumo ir aišku saldžiarūgštės nuodėmės suteikia glaistas: citrinų sultys su cukraus pudrą kurį užpilame ant dar karšto pyrago.

Dabar moliūgų pas visus tiek, kad nors vežimais vežk. Rinkitės tuos, kurie su stora oda, nors nebūtinai geltona jo oda sako, kad vidus bus ryškiai geltonas ir gardus. Paprastai mažesni moliūgai yra sodresnio skonio nei gigantiški. Čia reikės vienos geros vidutinio moliūgo riekės. Keksiukai išeis drėgni ir kvapnūs. Jei neturite keksiukų formelių, šio recepto ingridientų pakaks visam pyragui.

 

Keksiukams reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 80 g sviesto
  • 150 ml jogurto
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio džiovinto imbiero
  • pusės citrinos tarkuotos žievelės
  • 300 g tarkuoto moliūgo
  • 220 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

 

Glaistui:

  • pusės citrinos sulčių
  • 2 – 3 šaukštų cukraus pudros
  • poros saujų moliūgo sėklų

 

Gaminame:

  • Pirmiausiai nusilupkite ir sutarkuokite moliūgą stambia burokine tarka.
  • Puodelyje ant mažos ugnies išlydykite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniais.
  • Į sviesto ir kiaušinių mišinį dėkite cukrų ir jogurtą. Plakti nereikia tik išmaišyti.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir imbieru.
  • Miltus supilkite į kiaušinių masę, suberkite sutarkuotą moliūgą ir citrinos žievelę – sumaišykite.
  • Į keksiukų skardą sudėkite sijonėlius ir dėkite tešlą beveik iki viršaus. Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min.
  • Ruošiame glaistą. Keptuvėje be jokių riebalų šiek tiek paskrudinkite moliūgo sėklų. Citrinų sultis išspauskite į dubenėlį, įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, sudėkite cukraus pudros, išmaišykite. Jei gaunasi labai skysta masė, įdėkite dar cukraus pudros, tačiau turi išeiti gana skystas rūgštus glaistas.
  • Kai keksiukai iškils ir iškeps, dar ant karštų užpilkite po šaukštelį glaisto ir pabarstykite pakepintas moliūgų sėklas. Jos prilips ir papuoš keksiukus, o glaistas suteiks malonaus saldaus rūgštumo

Gero savaitgalio visiems, man šį savaitgalį laimė nusišypsojo ištrūkti į Prancūziją, parvešiu reportažų:)

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (35)
Komentarai
  1. Irina parašė:

    Laba diena,Gavau Jusu Kepeniu kniga gimtadieniui pries 2 savaites.Kai iskepiau tartautine oboliu piraga sunus pasake,kad dabar kepiu geriau,nei mociute.Ne viska paviksta,bet kol pabaigsiu kniga,ismoksiu visus niuansus.Aciu Jums uz sia kniga,labai noreciau padavoniuti tokia savo mamai ir draugems,eigu butu rusu kalboi.Labai lauksime.
    Decoju

  2. Egle parašė:

    Pasikartosiu ka klausiau FB- sviesto netruksta siems keksiukams? Nes iskepus neimanoma buvo nuimti sijoneliu. Baisia daug keksiuko issimete kartu su sijoneliu 🙁

    • Nom parašė:

      Pabandykite kitus „sijonelius“-kartais buna prastesnes kokybes,tuomet prie ju tesla ir prilimpa…

  3. Narina parašė:

    O vietoj iprasto moliugo butternut squash tinka?

  4. Narina parašė:

    Kepiau su butternut squash, na nerealiai skanus keksiukai gavosi 🙂 Aciu uz toki skanu recepta 🙂

  5. joga. parašė:

    labai sanu

  6. vaida parašė:

    Man kazkodel neiskilo tesla. Kepiau ne keksiukus, o kaip pyraga. Kazin kodel taip gavosi?

  7. […] nusižiūrėjau Beatos bloge, taigi pateikiu čia tokį receptą, kokį surašė pati autorė. Keksiukams […]

  8. lina parašė:

    Ar tiktu jogurta pakeist kefyru ar rugpieniu …

  9. lina parašė:

    Pati ir atsakysiu-tinka!
    Labai patiko, dregnumo labai geras balansas. Imbiero negavau, dejau prieskoniu misini meduoliams, liux!

  10. Liepa parašė:

    Aciu BEATA, nuostabus, labai labai skanus…. net neitiketina, bet visu jusu receptai man pavyksta….. aciu.

  11. Jurgita parašė:

    Dabar kaip tik kepu,kvapas pasakiskas,ziuresiu kaip iskeps kas bus ;-),bet manau bus pavykes kepinys,niam niam vaikuciai jau laukia isizioje 🙂

  12. Eglė parašė:

    Moliūgą sukapojau kapokle smulkiai, po ranka neturėjau jogurto – įverčiau neriebios grietinės. Kepiau pailgose duonos formose – iš karto dariau dvigubą kiekį tešlos, nes labai skaniai kvepia net pats receptas. Mano moliūgai kieti, labai geltoni ir atsiduoda šviežiu riešutu. Sukapoti ir liko geltonuoti gabalėliais pyrage. Fantastika! Dėkoju už receptą!

  13. Laura parašė:

    Sveika Beata, nesuprantu ka ne taip darau jau kelinta karta bandau iskepti siuos keksiukus taciau vis susmunka, kas galetu buti kaltas? Viska darau kaip recepte… Gal mase per tirsta ar cia kepimo milteliuose problema?

    • Beata Nicholson parašė:

      Šie keksiukai ir nėra labai aukštai kylantys, galbūt kepate su vejelio režimu? nes tada išpučia oras dirbtinai keksiuką ir paskui susmenga, neturėtų taip būti….

  14. Rima parašė:

    Pas mane ir jie vos vos pasikele- bet cia cia ne beda. Kas blogiausia, kaip jau rase kazkas kad jie neatlimpa nuo „sijonuku“- naudojau dvieju rusiu. Taciau nei karsti nei salti nenusilupa graziai.

  15. Rita parašė:

    Aš pati labai mėgstu gaminti ir turiu savo receptų. Labai mėgstu kepinius su moliūgais. Jie tarsi praskaidrina rudenišką nuotaiką ir sušildo bei palepina tiek kūną, tiek dvasią. Nutariau pamėginti iškepti šiuos keksiukus. Neturėjau jogurto, tai dėjau suraugintą kaimišką pieną.
    Puikūs! Visi gyrė. Ačiū.

  16. Greta parašė:

    Labai aciu uz nuostabu recepta, Beata! Su vaikais isskobem moliuga, o is minkstimo iskepiau keksiukus. Skonis nuostabus! Tikrai kartosim 😉 O seklas su prieskoniais issidziovinom orkaiteje pagal Jamie Oliver rekomendacijas. Taip kad moliugas panaudotas 100%. 😀

  17. Aurelija parašė:

    Kepiau šiuos keksiukus jau antrą kartą,bet taip pat nesėkmingai,bet niekaip negaliu suprasti kodėl… Pirmą kartą viską matavau šaukštais,stiklinėm,pagal lenteles,galvojau gal apsiskaičiavau.Šį kartą jau turėjau virtuvines svarstykles,sąžiningai viską svėriau,dariau pagal receptą,o gavos košė 🙁 reiks turbūt mėgint dar kartelį…Gal miltų daugiau įdėt?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aurelija, gaila gaila, kad nesėkmingi bandymai. Bet gal labai daugs skysčio paleidžia moliūgas jūsų sutarkavus jį? Nes jei taip, tada nusunkite jš per sietelį ar nuspauskite sultis ir tada košė nesigaus. Masė neturi būti labai skysta, labiau tiršta, riebios grietinės tirštumo. Tikuos ir linkiu, kad pavyktų pagaliau. Linkėjimai.

  18. Vilma parašė:

    Nuostabus receptas. Keksiukų skonis puikus, minkštučiai, puručiai. Gaminome kartu su dukryte. Kai iškepė paragavo dukrytė ir pasakė, kad labai skanu. Ačiū už receptą. Moliūgų turime dar daug 🙂

  19. Rasa parašė:

    Ka tik išsikepėme šiu keksiuku. Jie tiesiog dieviški!

  20. Justė parašė:

    Sveiki! Mamai pasiūliau išsikepti kažką skanaus ir suradau šį receptą! Vis dėl to išėjo taip, kad juos kepiau pati viena :D. Nežinau, ar viską padariau taip kaip reikejo, nes tik dabar šaunu į orkaitę. Tikiuosi, kad išeis skanūs 🙂

  21. Neringa parašė:

    Sveiki. Kepiau moliūgų keksiukus, kepiau moliūgų pyragą ir vis nesigaudavo, kol supratau, kad moliūgą neteisingai tarkuoju. Viskas pasikeitė, kai sutarkavau vadinamąją „burokine“ tarka. Mažiau skysčio. Dar tiko pagardinti šokolado gabaliukais. Pabandykite.Skanaus.

  22. Orinta parašė:

    Gal kas bandete, o is saldytu moliugu gaunasi keksiukai ar ne?

  23. Daiva parašė:

    Nuostabus keksiukai,neturejau jogurto tai keiciau kefyru ir isejo super,net mazoji kirto pasiciapsedama nors nemegsta moliugo ir vyrui teko nusileist kad moliugas tinka ir saldiem kepiniam

  24. Agne parašė:

    O jie turi gautis „slapi“ viduj? Neatrodo neiskepe, bet vidus nepurus.

    • Beata Nicholson parašė:

      Įdomu ar pasverėte moliuga? Moliugas moliugui nelygu vieni šlapesni kiti sausesni, moliugo čia tikrai nemažai, bet keksiukai neturi būti šlapi, o drėgni

      • Rasa parašė:

        Katik kepiau siuos keksiukus. Man irgi gavosi viduje „slapi“ ir iskilimas kiek subliusko. kepiau 35 min. gal dar ilgiau reiketu? Moliugas nebuvo labai vandeningas, tesla tirsta buvo.

        • Beata Nicholson parašė:

          Miela Rasa, tikiuos išėjo valgomi, ir nebuvo labai šlapi, o drėgni? nes drėgnumas gerai šiems keksiukams, nes jie skalsūs ir sodrūs ir nebus purūs, tai jei abejojate tešla, galima visad indėti dar miltų ir kepti tiek, kiek kepėte, turėtų užtekti. Sėkmės

    • Beata Nicholson parašė:

      ar svėrėte moliūga? keksiukai turi būti drėgni bet ne šlapi

  25. Gintare parašė:

    Sveika, Beata,
    O kuo nepienišku būtų galima pakeisti jogurtą? Ir ar tiktų vietoj kiaušinių bananas?
    Vaikutis alergiškas pieno produktams (ir sojos baltymui) ir kiaušiniams, tai tenka improvizuoti ir kažkuo keisti…:)

  26. Ugnė parašė:

    Ačiūūū, Beata!!! Kepiau pyragą, kuris buvo įvertintas aukščiausiu įvertinimu! Ir aš galiu tik girti pagirti! Greit pagaminamas, drėgnas ir paprastutis, skanus ir šiltas, ir šaltas!!!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.