8241
Beatos virtuvė

Paskutinė braškinė bomba

(5)

Žinau, žinau, kai kas jau galvojate – na kiek gi galima apie tas braškes kalbėti??!!! Bet kai didžiausiame Vilniaus turguje braškių galima nusipirkti po 3,5 Lt už kilogramą, tai būtų tiesiog nuodėmė nepirkti jų ir uogienių nevirti… Braškių prekiautojai sako, kad lenkiškos braškės jau tuoj tuoj baigsis, ir kitą savaitę jau visu pajėgumu atriedės atidundės lietuviškos braškės. Tiesa, ir lietuviškų braškių jau senokai galima nusipirkti po 10, 8 ar 7 litus už kilogramą. O pas jus iš kur braškės atkeliauja? Ar jums svarbu – ar jos lietuviškos, graikiškos ar lenkiškos??? O gal kibirais savo daržuose užsiauginat?!!! Koks šiemet derlius jūsų lysvėse?

Aš manau, kad jei to nepadarėte, tai dabar pats laikas suporuoti braškę su rabarbaru. Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliuškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą. Tik, dėmesio, svarbu – nepervirkite!!! Virkite ant tikrai nedidelės ugnies, kad sau gražiai burbuliuotų, o ne vulkanai sproginėtų. Ir neviršykite 10-15 min., nes tikrai gausis ne uogienė, o kompotas.

Ir dar vienas svarbus pastebėjimas – viena mano skaitytoja klausia, ar galima į uogienę dėti dar mažiau cukraus nei 0,5 kg vienam kilogramui uogų, kad braškių uogienė būtų ne tokia saldi. Tai mano patarimas būtų toks – jei norite uogienę išlaikyti ilgiau, tai minimalus „Dansukker“ cukraus uogienėms kiekis būtų 0,5 kg vienam kilogramui uogų ar vaisių. Toks kiekis cukraus garantuos jums gerą uogienės konsistenciją ir apsaugą nuo pelijimo ar rūgimo. O su braškių saldumu kovoti reikėtų pasitelkiant rabarbarus arba citrinas, va štai tokį variantą šiame filmuke jums ir siūlau.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. IngaM parašė:

    Braškės į mano uogienę keliauja iš mano daržo. Jau prigrūdau pilną šaldiklį ir priviriau apie 25 puslitriukus uogienės. Man asmeniškai nepatinka uogienė, kur braškės „kaip varlės“ plaukioja sirupe, todėl prieš virdama jas sublenderiuoju. Viriau tradiciškai su paprastu cukrum ir su Dansukker cukrum uogienėm, tada tos blenderiuotos braškės išverda kaip džemas, labai patinka konsistencija, o jei su paprastu cukrum-gaunasi skystesnis džemas. Uogų derlius šiemet nemažas, bet uogos ne per didžiausios, o be to buvo labai sausa, trūko drėgmės, braškės dėl to nukentėjo. Bet vis tiek prisivalgėm ir dar tebevalgom ir atsargų prikaupiau pakankamai!

  2. Ingrida M. parašė:

    Aš braškių gaunu iš tetos daržo, vos spėju dalint: vienos į skranduką, kitos į šaldiklį, o trečios gula į stiklainiukus uogiene pavirtę (tiksliau jau džemu). Kai nebebūna dar mūsų braškių, o jau taip norisi, tai nusiperkam tų pirmųjų ir iš turgaus…. Taip norisi uogų, juk tam ir yra vasara…

  3. Jūratė parašė:

    Deja, savo braškinio daržo neturiu, tad tenka pirkti. Bet perku tik lietuviškas. Iš pagarbos ir palaikymo mūsų ūkininkams.

  4. Inga parašė:

    Braškės ant mūsų stalo atkeliauja iš senelių daržo. Kol kas nei vienos braškės, pirktos turguje, neragavome. Turėtume ir neparagauti, nes močiutė turi tokias braškes, kurios raudonuoja visą vasarą. Tiesa, jos nėra labai didelės, su kiekviena savaite jų vis mažėja, bet jų būna iki rugpjūčio galo.
    Labai noriu pirmą kartą išsivirti braškių uogienės (net nesu virusi jokios uogienės) gražiuose stiklainiukuose, kuriuos būtų smagu pridėti prie kalėdinių dovanų. Patarkite, prašau, kur jų įsigyti?

    • IngaM parašė:

      Stiklainiukų esu mačiusi didžiuosiuose prekybos centruose, yra tikrai gražesnių, nei elementarūs stiklainiai.

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.