8241
Beatos virtuvė

Pasiruošimas šventėms – savom rankom darytos dovanos

(13)

Kaip čia dabar nenusibosti vis tą pačią melodiją apie Kalėdas ir dovanas giedant?.. Dovanų gauti yra malonu ir gera, ir dabar yra toks laikas, kai atrodo, kad mes visi esame begaliniame pertekliuje, ir tik spėjam dosnia ranka dalinti… Ir, aišku, patys gauname…Va štai aš negaliu nepasigirti, kaip mane maloniai nustebino mano šių metų atradimas ir nauja draugystė – Domas ir „Chocolate Naive“… Oi kokius gerus rinkinius jie išskabtavo… Žinau, kad nemažai reikėjo stengtis, norint dėžutes gražuoles paruošti tokias ypatingas ir tik jiems padarytas… O paskui jau, aišku, ir tai, ką įdėsi vidun yra svarbu – man teko mažutis šampano buteliukas. Cha cha – porcija kaip tik man apskaičiuota, aš jau svajoju, kaip aš atsidarysiu jį sau Kalėdų rytą… Kadangi tą dieną vairuosim, tai mano mylimas sutuoktinis galės mėgautis apelsinų sultimis… Cha cha cha, o paskui jau visą kelią iki anytos dardėdami pasimėgavimui po vieną kitą karamelizuotą migdolą „Chocolate Naive“ sugraušime… Ir dar mačiau, ten figos brendyje ir šokolade yra… Aišku, ir jūs, kas šiame bloge lankotės, tai žinote, kad aš šį itališką klasikinį receptą išbandžiau jau prieš keletą metų... Ir kai išbandžiau, pridariau jų tikrai daug daug daug, tai net tikras italas valgydamas gyrė, kad skanesnės nei jo mamos… Kol gyva būsiu, šito nepamiršiu ir girsiuos kiekviena pasitaikiusia proga… Oi, tikrai „Chocolate Naive“ buvo viena iš geresnių pažinčių šiais metais, ir tikiuos, kad ir jus mūsų bendras šokoladas džiugina, o šį šeštadieni ne tik mano laidą žiūrėsite, bet ir būsite prilipę prie TV ekranų, stebėsite jubiliejinę TV3 Išsipildymo akciją. Aš būsiu studijoje ir jums šypsosiuos, jei tik mane kas nors parodys nors sekundę… . Meilė ir ramybė tegul viešpatauja jūsų širdyje, nes jūs esate savo minčių ir emocijų valdovai… Tai tiek anonsų, o dabar – didysis anonsas apie šeštadienio laidą, kurioje aš darysiu tai, kas tiks dovanoti. Ir net tie, kas dar nespėjote į dovanų traukinį, tai tikrai viską galėsite pasidaryti… Laisviausiai. Šį kartą receptų ingredientų aš jums neduosiu, receptus sau gražiai rasite po laidos ar kitą dieną čia atėję.. Tad šeštadienį laidoje – imbieriniai sausainiai, kaip gi be jų??? Kai mes augome, tai buvo tik kūčiukai, mūsų vaikai auga jau su tais karameliniais tamsiais įvairių formų ir glaistu nuteptais sausainiais. Aš tik spėju gaudyti visų draugių update FB, kas kaip savus papuošė. Aš esu gana nuosaiki ir senamadiška, tad laidoje jie bus puošiami tik su paprastu citrininiu glaistu, kuris padaromas iš citrinos sulčių ir cukraus pudros… Kai juos darėm su vaikais namie, Londone, tai vaje vaje – reikėjo ištraukti visus dažus ir visus pabarstukus, ir blizgalus…

Cha cha ir aš prisimenu, kaip vienais metais, cukrui pašaukus, o man nesusilaikius, suvalgiau imbierinį glaistuotą tiesiai nuo eglutės…Tikrai ne moteris, o meška kartais esu…

Kitas dalykas, kurį siūlysiu dovanoti, bet galite ir patys sau sėkmingai pasigaminti, yra apelsinų actas. Aš taip pavadinau šitą dalyką, o iš tiesų, tai yra labai geras pagrindas salotų užpilams, kurį tik tereikia sumaišyti su tyru aliejumi ir turime fantastišką reikalą… Tikrai tikrai, nemeluoju – kūrybinė grupė valgė ir kikeno, kaip skanu… Aš, pavyzdžiui, taip paruoštą butelį laikau šaldytuve, paskui tik šast su aliejum ir ant ko tik nori… Net paprastos kopūstų salotos į jus naujai pažvelgia šiuo užpilu pasipuošusios. O idėja kilo viešint Amerikoje, draugė užrodė parduotuvėje „Trader Joe“ ir vadinosi „Orange and Champagne Vinegar“… ar kažkaip panašiai. Paragavau,  grįžus galvoju, na o ko gi nepabandžius… Pabandžiau ir štai jums parodysiu – tik šviežiai spaustos apelsinų sultys ir dar keletas priedų.

Toliau būtinai reikia pakalbėti apie Bruti ma bouni, šis receptas iš mano knygos. Aš tuos sausainius tyrinėjau nemažai, visų klausinėjau ir receptų visokių išbandžiau. Šis – gana neįprastas, nes pirma baltymus išplakame, paskui juos kaitinam kol pasidaro tokia klampi karamelinė masė, kuri, patikėkite, ir pati labai gera. Paskui tik tą masę reikia išdžiovinti – iškepti orkaitėje, ir sausainis paruoštas, kuris iš tiesų yra kaip saldainis: visas karamelinis ir kietas kaip griliažas beveik, lazdyno riešuto jaukumo pilnas…

Nuo jų liks labai daug trynių, tai iš trynių pasiūlysiu pasigaminti citrinų kremą, kuris nėra toks labai mums įprastas dalykas, bet labai sėkmingai paplitęs Anglijoje. Šis kremas gana keistas atrodys, bet ir rūgštus, ir saldus. Tinka tortams pertepti ar ant šviežiai iškeptų blynų… niam… Kitas variantas tiem tryniams sunaudoti būtų išvirti kiaušininį kremą, taip vadinamą custart ar creme anglaise, ir jį naudoti kaip padažą arba tiesiog sušaldyti ir paskui su maisto kombainu suplakti ir vualia – pieniški ledai priešais jus…

Toliau anonsuoju – dar bus pačios sumaišyta arbata. Labai paprasta ir elementaru, bet vis tiek malonu, nes rankelė pridėta nuosava…

Ir finaliniam dalykui sakysiu „išeikime iš virtuves“… Pas mane svečiuosis „Mummymoon“ kolektyvas, tiksliau, jo įkūrėja Ieva, kuri visus žaislus savo vaikams siuva pati, ir dar be to labai labai gražius daiktus siuva ir mamoms, ir vaikams, tokius modernistinius ir madingus… Ir ji parodys, kaip pasisiūti žaislą…

Va štai tokia turtinga ir kvapni laida laukia jūsų šeštadienį.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. GretaJasnon parašė:

    Kaip faina, kada ssia laida rodys ar si shestadieni?

  2. . parašė:

    Super idejos, super dovaneles ir su tokiom patiems paciausiams gurmanams itikti eitu, taciau kaineles – tai kandziojasi… ypatingai kalbu apie rinkinuka. Na, gal cia tik man taip atrodo 🙂

  3. meditele parašė:

    Tuos bruti ma buoni dariau jau..gardumėlis! Maišėm su vyru pakaitom, kad neprisviltų..uch darbelis bicepsams, bet nieko 🙂 už tai paskui dvigubai skaniau, kai tiek darbo įdėta :DDD

  4. Aiste parašė:

    l abai patiko sio sestadienio Beatos laida, tik nespejau isidemeti receptu, o imbieriniu meduoliu nespejau pamatyt, butu labai malonu rasti visus sios laidos receptus jusu internetiniam puslapyje ir butinai apelsinu acto kaip ten ji pasigamint.BEATA labai sauniai veda sia laidam, matosi jog ji savoj sthijoj. Viena karta teko su ja bendraut akis i aki, nors tai buvo senai, paliko silto, malonaus, jaukaus,draugisko zmogaus ispudi. Sekmes jai kuryboje ir asmeniniam gyvenime.

  5. Sandra parašė:

    Labai puiki laida buvo, jauki ir šventiška 🙂 Apelsininis actas ir arbata – genialu, kas paprasta :))

  6. GretaJanson parašė:

    Labai faina buvo 🙂 Tik nelabai ssupratu kaip ta lele darrythi nes tik rode kaip bivo iskerpama is lino

  7. Nele parašė:

    Beata, ar galiu kur nors pamatyti sy sena reportaza?:) dekui!

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.