Oi, kokia laida 🙂 Jūs juk patys žinote, kad esate geriausi mano įkvėpėjai, užduodate geriausius klausimus ir pateikiate taikliausius komentarus. Šiandien buvo kalba apie kulinarinę studiją, kur aš jums atsakau į dažniausius ir populiariausius klausimus – kas neduoda ramybės, kad įgriso ir reikia naujų idėjų. Jei nematėte ir tik dabar susidomėjote – ne bėda, TV3play visada pasiruošęs jums parodyti laidą patogiu metu.
Šiandien čia oriu su jumis pasidalinti paprastais receptais, bet visiškai neįprastu ir nepaprastu rezultatu.
Ką daryti su tokiomis užsislaptinusiomis ir tikromis retenybėmis, kaip topinambai, juodieji ar baltieji ridikai? Ar jos valgomos??? Klausia manęs mano skaitytojai. Taip taip, valgomos, ir visai paprastai. Štai čia keptos daržovės – puikiausias garnyras bet kokiam patiekalui.
O ką daryti su vištiena, kai ji jau ir orkaitės temperatūras mintinai moka, ir visus keptuvės šonus pažįsta, bet šeima vis tiek pageidauja vištienos, tik visai kitaip?
Gaminkite štai tokį slėgtainį. Bus bet kokių pietų ar šventės puošmena.
Skanaus ir įvairaus jums.
Gal galit primint visus ingredientus duonos kepimui, kuris buvo šiandienos laidoje? 🙂
Aš suprantu, kad čia ne į temą, bet gal galite pasakyti kur įsigijote metalinę tarką, kuri taip gražiai šiaudeliais tarkuoja..? Jau ankstesnėje laidoje pamačiau, bet po šios jau nesusilaikiau nepaklausi… 😉
Bingo. Pagaliau kažkas išdrįso (Asta) paklausit apie tarką. Prisidedu prie prašymo – peržiūrėjau sąžiningai begalinę pasiūlą internete ir nieko panašaus neužmačiau. Radau krūvas visaip smulkinančių tarkš, bet ne taip ir ne tokiais gražiais ir elegantiškais šiaudeliais, vat ir viskas. Ir taip pavydu, kad net saldu. Taigi mes, tarybinės moteros ir jų vaikai, iš visų tarkų turėjom tik burokinę -naminę burokams ir burokinę – didelę runkeliams (tai ta buvo skirta paršiukų ėdalui ruošti). Ir, drįstu prisipažint, kad aš salotų iš šakniavaisių valgau mažai, nes tie burokiniai burokinės tarkos išgaunami lakšteliai man jau taip įgrįso, kad net per gerklę lenda, dievaži. Miela Beata, gal iš tiesų galėtumėte mus, doras Jumi sekančias moterėles, kartais pamokyt ne tik kokį maistą ruošt, bet ir kokiais rakandais jį ruošiant pasinaudoti ir, svarbiausia, kur jų įsigyti. Na gal nebus didelė nuodėmė reklamai, jei „netyčiom“ užmatysim bent akies kampeliu, kur ką įsigyti galima. Va pamenu, vienoj laidoj pamokinot, kaip pasigamint „tinginio groteles“ iš folijos, tai iki šiol neatsidžiaugiu. Na, galėtų būt gi laidelėje dalis „mokinamės su Beata“ ar „Beatos gudrybėlės“, kurioj pačioj pirmojoj ir siūlyčiau pademonstruoti, kokiais „ornamentais“ kuri tarka tarkuoja ir kokias gabalėliais susmulkintos kokios daržovės kokiems patiekalams labiausiai tinka. Ir kuom tarka privalesnė, nei kombainas. Nes kombainų ir mano spintelėse dūla ne vienas, o vistiek man patogiau nuo sienos nusidžiaut paprastą tarką keturbriaunę ir čikšt čikšt, ką čia kursi kombainą dėl dviejų morkų… Va todėl aš tiesiog mirštu iš pavydo būtent dėl tos Beatos laidoje pademonstruotos dailiosios tarkos: ant riestų neslystančių kojyčių, tvirta neslystančia rankena, taip dailiai šinkuojančios pankolį ir morką, kad net seilė tįsta. Ech, negi tik puikioms virėjoms puikios tarkos skirta?
Taip noretusi keksiuku recepto, kad nereiktu visa laida ziureti…