Karolių tai tikrai nereikia pamiršti, ir juos būtina nerti ir nerti netgi man pačiai. Kaip žinia, aš fotografuoju viską iš eilės nesustodama, mano telefonas yra ant ribos, aš net nežinau, kaip su juo susitvarkyti, bet tai čia atskira tema.

Taigi, ką aš valgiau ir ką mačiau, ir ką įsidėmėjau bei nufotografavau per pastarąsias pusantros savaitės:

Voveraitės su morkytėmis

Voveraitės ir morkytės. Buvau pavaišinta Kėdainiuose, kai pas Daumantų skonio meistrus svečiavausi, kaip padažą su Algiu virėm aprašiau, o čia tos morkytės baisiai gardžios, ir jūs taip morkas pasiruoškite. Aš jau esu aprašius, kaip šparagines pupeles su voveraitėm pasiruošti.

Obuoliai sūriui

Obuoliai pjaustomi į puodą, bus verdamas obuolių sūris. Jį gamina mano Montė (susipažinsite su ja jau sekmadienį, ji laidoje 10 val. ryto keps su manimi žagarėlius). Ji tikra žagarėlių meistrė ir ne tik žagarėlių. Obuolių sūrių taip pat. (Iš obuolių, aišku, galite ne tik obuolių sūrį gaminti – štai, pavyzdžiui, cukinijų ir obuolių chutney, o gerojo Vilmos obuolių pyrago tai net nereikia pristatinėti.

Dėžė daržovių

Dėžė daržovių

Va štai tokios paprikos ir pomidorai užaugo mano tėčio šiltnamyje, vežuosi juos iš Kėdainių namo, valgom visaip. Štai, pavyzdžiui, įdarytos paprikos meksikietiškai, o ką jau kalbėti apie pomidorų brusketą.

Avietės kibirais

Aviečių kibirais. Vėlyvos avietės yra stebuklas, gavau kibirus jau du. Šaldom. Mano draugai amerikiečiai, pamatę kibirą aviečių, reagavo labai emocingai – išpūstom akim.

Daržovių TV laida

Laidą apie daržoves taip pat spėjau nufilmuoti, pirmą kartą filmavom ją šiltnamyje pas nuostabiausius ūkininkus iš Biržų, tiksliau – Pabiržės.

Krepšinio kesadilija

Kesadilija, kuri buvo skirta krepšinio čempionatui. Pagal mano receptą pagamintos jos galite paragauti „Šarūno“ viešbutyje esančiame bare „Stars and legends“. Šefė Halina nuostabiai viską paruošė, ačiū jai, iš jos išmokau, kaip naujai užlenkti kesadiliją, vieną variantą parodysiu sekmadienį laidoje. Visi, kas ragavo, labai gyrė.

Vėdarai

Vėdarai. Buvau pietų su „Food and Travel“ restorane „Time“, buvo puikus meniu, net vėdarai vienas iš elementų (taip pat šaltibarščiai ir liežuvis). Fotografas anglas negalėjo valgyti jų, nes buvo pernelyg specifinis kvapas. Susimąsčiau, ar kepate vėdarus namuose?

Gimtadienio tortas

Ir pabaigai noriu pasigirti ir parodyti, kokį gavau gražų gimtadienio tortą iš savo puikių kaimynų. Va, simple ir beautifull.

 

 

Rašyti komentarą