8241
Beatos virtuvė

Odė grietinei

(8)

Oi apie grietinę tai galima tik ilgai… Niekada nepamiršiu, kaip vienas mano pažįstamas amerikietis sakė, kad lietuviai viską viską viską valgo su grietine… Ir tai yra tiesa! Mano vaikai grietinę kabina šaukštais, mano tėtis pusę litro grietinės supila į dubenį su svogūnų laiškais ir agurkais, mano vaikų mėgstamiausios salotos yra pomidorai ir agukrai su grietine – juk paprasti dalykai visada geriausi. Skirtingiems dalykams reikia skirtingo riebumo grietinės, tad jei darau troškinį ir noriu jį nubalinti, visuomet renkuosi riebesnę grietinę, nes kuo riebesnė grietinė, tuo ji atsparesnė kaitrai, tuo ji standesnė (tada nėra pavojaus, kad supilsite grietinę į karštą troškinį ir ji susigarbanos, t. y. pasidalins jos tekstūra…). Na o dabar, kai jau prasidėjo žalumynų sezonas, norisi skanios, švelnios ir tikrai ne pačios riebiausios… Išbandžiau – Vilkyškių grietinė salotoms kaip tik. Man ji tiko ne tik pagardinti visiems pažįstamas salotas, bet ir kaip labai gardus priedas prie šiltų pyragų (neseniai savaitgalio pietums sesė iškėpė Migdolinį pyragą, tai valgėm pasigardžiuodami su ta pačia liesa grietine…).

O štai čia dalinuosi savo mėgstamiausių salotų su grietine receptu.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. rima parašė:

    Vilkyškių grietinė kiek esu pirkusi, galiojimas dar geras, o atidarius – jau sugedus, ir ne man vienai šitaip, ir ne vieną kartą, tad dabar dideliu ratu ją parduotuvėje apeinu.

    • Beata Nicholson parašė:

      na nežinau kur jus čia randate tokia grietinę,bet aš visada patenkinta ir skoniu ir kokybe

    • Laima parašė:

      Taip pat norėčiau apginti Vilkyškių produktus – perku ir grietinę įvairaus riebumo, ir kefyrą su pienu, ir sūrelius, kartais jogurtus, ypač tą su agrastais, tačiau niekuomet neteko turėti problemų dėl kokybės. Rekomenduočiau bet kam 🙂

  2. Vaida parašė:

    Aš negaliu gyventi be grietinės, tik gaila, kad šeimoj esu su šituo vieniša.. :)) Grietinę galiu valgyt vieną, šaukštu 🙂 ech…

  3. Varna parašė:

    As labiau megstu salotas su aliejum.

  4. Raminta parašė:

    Vilkiskiu grietines neragavau, bet ju kefyras pats skaniausias. Kadangi mano vyrija (sutuoktinis ir sunus :)) pusryciams valgo kefyra su ivairiais dribsniais, ir dar suplaka su bananu (sita dalyka ismokom is Beatos, aciu Tau), tai kefyro paieskos truko ilgai – vieni per rugstus, kiti per skysti, treti dat kokie nors. Vilkyskiu tiko kaip tik. Ir siaip ju tas katinukas labai fainas, ir dizainas subtilus. Neseniai suzinojau,kad dizaina daro kazkoks krutas dizaineris, gaunantis krutus apdovanojimus :-), pagalvojau, vat ir matosi. Ir dar ju jogurtai skanus:-) As cia nereklamuoju, bet ka padarysi, kad apie tai prasnekom 🙂

  5. Vaida parašė:

    Laba, p. Beata,

    Norėčiau Jūsų pasiteirauti, kokią naudą konditerinei tešlai ir konditeriniams kepiniams teikia grietinė? Kada jos dėti į tešlą, o kada geriau vengti? Ar grietinė kepiniui neduoda kietumo, trapumo? Labai mėgstame meduolinius grybukus, kepu juos, bet kai kuriuose receptuose nurodoma grietinė kaip vienas iš ingredientų, kituose ne.

    • Beata Nicholson parašė:

      Grietinė savyje a) turi riebalų, b) rugšties ir vienas ir kitas dalykas įtakoja tešlos elastingumą ir polinkį kilti…
      Kietumas atsiranda jei per sausa tešla arba per daug minkyta, turėjusi būti trapi…
      Meduolinia grybukai su grietine bus minkštesni, dėl papildomo riebumo ir kilimo galimybės, o be grietinės bus labiau kaip sausainiai

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.