8241
Beatos virtuvė

Šviežiausia Naujiena iš mano virtuvės – padažai maistui gaminti

(22)

Kaip čia taip viskas supuolė į vieną savaitę  – aš net pati nežinau… Bet, matyt, taip žvaigždės jau sukrito, kad viskas – ir duona nauja, ir žurnalas, ir padažai maistui gaminti,  finišavo tą pačią savaitę!

Bet apie viską nuo pradžių. Visada svajojau savo šaldytuve turėti padažų, kurie būtų pirmoji pagalba virtuvėje, kai visai neturiu laiko, o išalkę šeimos nariai jau sėdi prie stalo.

Dar svajojau, kad tie padažai būtų lyg mano pačios gaminti nuo pat pradžių – lyg pati būčiau lupusi ir smulkiai pjausčiusi pomidorus ir daržoves, skrudinusi prieskonius ir kitas daržoves, viską supylusi į keptuvę ir gerai ištroškinusi, dar įdėjusi šiek tiek druskos ir pipirų.

Tikrai mėgstu viską daryti nuo pradžių, bet ne visada tam yra laiko. Taigi nuo šiol trintų pomidorų padažai „Tikras italas“ ir „Daržo choras“ bus mano greitieji pagalbininkai, kai reikės po darbų skubiai „sumeistrauti“ vakarienę savo šeimai, o „Ponas pomidoras“ pravers prireikus tradicinio pomidorų padažo.

Beatos virtuve_trys padazai

Aš, pavyzdžiui, kai gyvenau Anglijoje visada virtuvės stalčiuje turėjau tokių padažų greitam maisto gaminimui – greitai lazanijai, troškiniui ar barščiams paskaninti. Nesakau, kad Lietuvoje nebuvo padažų maistui gaminti. Taip, yra atvežtų iš Italijos, Lenkijos ar dar kažkur, bet sukurtų ir išvirtų pas mus Lietuvoje nebuvo…

Taigi dar pavasarį pribrendo mintis, kad reikia, BŪTINAI REIKIA man ir visoms Lietuvos šeimininkėms ir šeimininkams greitosios pagalbos, reikia padažų su visokiom gėrybėm, kuriuos tik įpili ir pusę patiekalo praktiškai paruošta.  Ilgai ieškoti partnerių nereikėjo, jau antrą mano laidos sezoną esu pažįstama su UAB „Suslavičius-Felix“ komanda, tiksliau su dviem šauniom Rasom, kurios ne tik spėja suvaldyti daugybę didžiulio fabriko reikalų, bet dar kiekviena augina po tris vaikus! Tai va su Rasomis ir pradėjome dar birželio mėnesį gvildenti naujųjų padažų idėjas. Viena Rasa skaičiavo, analizavo, su kita Rasa kūrėm receptūras, maišėm, ragavom, ir vėl iš naujo virėm. Kol atėjom iki dabartinio rezultato, išragavom daugiau nei 15 skirtingų receptūrų!!!!

Tada kūrėm pavadinimus, nuostabaus grožio dangtelius ir etiketes, kol viskas iš išorės tapo gražu iki nukritimo.

O kas viduj? O viduj tikra skonių bomba. Trumpai apie kiekvieną.

darzo choras_Beatos virtuve

„Daržo choras“ pagerins visus lietuviškus patiekalus, jei pajusite, kad jiems kažko trūksta. Labai pomidoriškas, su morkų, cukinijų, paprikų, porų, pastarnokų gabaliukais, su maloniu krapų ir petražolių akcentu „Daržo choras“ greitai susidraugaus ir su jūsų sriuba, ir balandėliais ar lėtai gaminamu troškiniu.

Štai čia jau rasite Kepto plovo ir Ypatingai skanios silkės receptus su šiuo padažu.

Beatos virtuve_tikras italas

„Tikras italas“, kodėl tikras?  Todėl, kad tikrieji pomidorų garbintojai italai viso pasaulio vaikus pripratino prie lazanijos, spagečių, Bolonijos padažo ir kitų raudonųjų skanumynų. Šiame padaže pomidorų labai daug, trintų ir gabaliukais, o jiems akompanuoja raudonėliai, bazilikai, rozmarinai, alyvuogių aliejus ir saulėje džiovintų pomidorų gabaliukai. Idealus visiems itališkos  virtuvės patiekalams gardinti – lazanija, cacciatore, ratatouille.

Greitos lazanijos recepto su šiuo padažu ieškokite čia.

Beatos virtuve_ponas pomidoras

Na o „Ponas pomidoras“… Tai pilnas pomidorų, solidus turtingo skonio padažas. Norėjau, kad nebūtų per saldus, bet tuo pačiu įtiktų šeimoms, kurios mėgsta namines dešreles ar orkaitėje keptas bulves skaninti kokybišku pomidorų padažu.

Ir dar svarbus dalykas – jie visi be konservantų. Ir patys geriausi ingredientai juose, todėl kaina bus šiek tiek aukštesnė nei vidutinė. Žodžiu, esu juos įsimylėjusi!!! Tikiuos, įsimylėsit ir jūs.

Ieškokite didžiosiose IKI parduotuvėse. Tikslus parduotuvių sąrašas štai čia.

Beatos virtuve_padazai_lazanija

 

 

BV - Dangtelis - Ponas Pomidoras - 165x55 - 17 B Mock-up

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (22)
Komentarai
  1. Raminta parašė:

    Dideli sveikinimai gero produkto sukurimo proga! As prisidariau pomidoru padazo pagal tavo, Beata, ir padazu meistro Algio nuostabuji recepta, pagal kuri (aciu Dievui ir jums abiems :)) nereikia lupti pomidoru!!! Jis ziauriai skanus, prisidariau su atsarga visai ziemai ir dabar sau lapnojam ji su didziausiu dziaugsmu 🙂 Aisku, tiems kurie to nepasidare, labai pagelbes si naujiena. Esu isitikinus, kad jie visi labai skanus, nes prie ko Beata prisilieti, viskas buna skanu (na gerai, didzioji didzioji dauguma 🙂 nes niekas nera tobulas – nei receptu rasytoja, nei pamintojai), tik kartais gaila, kaineles buna tik prieinamos, kai prieini ir nueini. Bet uztat skanu 🙂 ir GRAZU! Sekmes!

  2. Simona parašė:

    Saunuoles merginos! Reiks isbandyti visus tris!

  3. Gitana parašė:

    Super!!!! būtinai ieškosiu IKI parduotuvėse…visada mėginu pasigaminti įvairius padažus/pagardus, kuriuos parodot savo laidose (Lilės padažas liuks, Editos mišrainė – liuks, obuolių ir cukinijų chutney – liuks ir t.t.), bet kaip Beata sakot – laiko trūkumas verčia rinktis tai, kas lentynose stovi, kad maistas būtų pagamintas, kaip aš sakau, „greituoju būdu“… 🙂 dar klausimas – o kodėl nerandu šių padažų jūsų e.parduotuvėje? juk taip paprasta būtų užsisakyti..???

  4. r.babaušytė parašė:

    Ačiū, Beata, kad dar bent kažką galimaJūsų tinklapyje paskaityti neprievartaujamai geriausios ir nuostabiausios stringančios televizijos reklamų. Taip miela yra tiesipg skaityti ir džiaugtis…

  5. Edita parašė:

    Laba vakaras Beata,
    Ieskojau Jusu padazu, bet ju neradau, kaip ir nera dar prekyboje?
    aciu
    Pagarbiai

    • Beata Nicholson parašė:

      Na ne,Edita, tikrai yra bent jau didžiosiose IKI parduotuvėse…

      • Edita parašė:

        Labukas,
        dar karteli, apskambinau visas Kauno dideles IKI, ir tik Ponas pomidoras yra, o kitu dvieju nera, man Italisko reikejo:), supratau, kad dar neprekiauja, ir as neviena blaskiausi ir ieskojau po Kauna:)kitos mamytes irgi iesko:)
        aciu, lauksime, kada atsiras
        Pagarbiai,
        Edita

  6. Edita parašė:

    Laba diena,
    aciu, butinai vaziuosiu po Kauna ieskoti, aciu
    Pagarbiai

  7. Eva parašė:

    Vilniaus didziosiose iki irgi nera 🙁 neradau…

  8. Rima parašė:

    Laba diena,
    Kur rasti daržo chorą, labai noriu pasigaminti silkę su šiuo padažu. Jau dvi didžiąsias Kauno IKI apvažiavau, bet neradau?

  9. Donata parašė:

    Idomu ar Alytuje siu padaru jau galima isigyti?

  10. Monika parašė:

    gal kas Siauliuose matet pirkti siu padazu? nes as neradau :/

  11. Egle parašė:

    Pragavau Darzo Chora, labai labai skanu. Kaip gerai ,kad atsirado toks padazas. Kaip greit gali sau pagelbeti kai alkanas ir greitai norisi uzvalgyti. Kaune tai tikrai IKI Lituanicos yra, bet jau liko tik keli, atrodo jis populiariausias.

  12. Asta parašė:

    Nusipirkau visų, bet kol kas išbandžiau tik „Poną Pomidorą“ (nes jį galima atidarius laikyti šaldytuve, o ant kitų parašyta, kad reikia iš karto suvartoti).
    Mano 3m sūnui padažas labai patiko – ne tik skonis, bet ir pavadinimas. Dabar pats vis paprašo makaronų ar kito patiekalo padažui „Pono Pomidoro“ 🙂

  13. Ingrida M. parašė:

    Aš nesuprantu, kuris laikas ieškau ir niekaip nerandu padažų Alytuje…. Ar mes jų tikrai neturime? 🙁

  14. IngaLi parašė:

    Mazeikiuose taip pat nera!

  15. Edita parašė:

    Daržo choras – super. Nereikia jo dėti nei ant ko nors, nei į ką nors :), suvalgiau vienu atsikvėpimu visą pusės litro indelį. Įprastinių pomidorų padažų išvis nemėgstu, nevalgau, bet šis – tikrai labai labai skanus 🙂

  16. Simona parašė:

    Sveiki. Ar Galima gaminti lazanija su daržo choru?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.