8241
Beatos virtuvė

Mūsų knygų stovelis Girinis pristato… biblioteką. Pagaliau!

(3)

Oi, stovelis skraidė kažkur aplinkui nuo pat pirmos knygos pasirodymo. Bet tik neseniai materializavosi, ir nors stovelis parduotuvės lentynose pas Bronę stovi nuo Kalėdų, vis neradau tinkamo momento ir laiko jam daugiau dėmesio ir meilės skirti.

Alyvinis stovelis Girinis

Jauki skelbimų ir mielų dalykų lenta.

Toks Girinis stovi pas mane ant darbo stalo, aš ten susidėjusi brangiausių žmonių nuotraukas, nors iš tiesų, Girinio darbas yra būti knygos ramsčiu, kai gaminate virtuvėje. Žinote, kad knyga patogiai ir saugiai būtų padėta ir visada būtų galima užmesti į ją akį. Taigi, Girinio paskirtis yra dvejopa: prilaikyti knygą, kad gamyba eitųsi su vėjeliu, arba šis stovelis padedamas paprastų medinių skalbinių segtukų gali tapti maža skelbimų lenta ar nuotraukų virtina. Štai toks tas mūsų medinis, malonus ir funkcionavus stovelis Girinis.

Na o Girinis šiandien pristato naują bibliotekos rubriką (sakiau, kad jis darbštus ir ne tik knygas paramstęs laiko, bet dar ir bibliotekos lentynas tvarko, kažkada įsigytus leidinius į atidirbti išleidžia). Apie tokią rubriką galvojau jau seniai, tik vis nebuvo laiko.

Aš turiu aibę aibę knygų, labai labai labai daug, esu kulinarinių knygų ir žurnalų kaupikė, taigi Girinis laikys, o aš arba Deimantė, profesionali mano patiekalų testuotoja (kuri kartu su mano sese išbandė visą mano kepinių knygą ir toliau dirba testavimo ceche), išbandysime kokius nors patiekalus, kurie gali pasirodyti jums įdomūs. Mintis paprasta: paimame knygą arba žurnalą, statome ant Girinio ir gaminame.

Stovelis Girinis laiko knygą

Taigi, jei dar neturite dovanos savo Valentinui, tai čia štai Deimantė išbandė patiekalą, kuris laisvai gali atlikti ir deserto, ir dovanos funkciją. Na, mielieji, zefyrai yra rimtas reikalas, ir aš be galo didžiuojuosi, kad prieš pat tą saldžią Valentino dieną bibliotekos skyrelį atidarome su šituo puikiu receptu… Aš, žinokite, tikrai nedarau zefyrų kas dieną, bet teko mums gaminti mokykloje, ir šiaip ar viena proga, bet va štai Deimantė mūsų bendru sutarimu išrinko super turbo receptą iš mano labai mėgstamo žurnalo Jamie, taip taip tikrai labai geras yra Jamie kulinarinis žurnalas, toks visas gražus ir šviežias, ir turbo smagus, man labai patinka. Taigi ačiū Jamie ir Co Deimantė. Ką jau čia bepridursi, nerealu… Ir nors reikia pasiterlioti su baltymais ir želatinom bei cukraus sirupu, bet viskas įmanoma, padaroma ir zefyru paskui pavirsta, tikrai tikrai.

O štai čia dar paskaitykite, kaip apie šį patiekalą atsiliepia Deimantė:

Greitai ir lengvai paruošiami, tik teks išlaukti, kol sutvirtės. Neapsigaukite – tai ne tie, mums įprasti tarybiniai zefyrai, o tie – amerikietiškieji (marshmallows), kuriuos kino filmuose dažnai matome skrudinamus laužo ar židinio liepsnoje. Tai kažkas tarp guminuko ir zefyro, bet jautiesi it apžiojęs debesį 🙂

Receptą, kurį rasite žemiau, galite paįvairinti maistiniais dažais, suteiksiančiais zefyrams žaismingumo ar tiesiog spalvos. Taip papuošti gardėsiai puikiai tiks vaikų šventėms. Juos taip pat galite pjaustyti nebūtinai įprastais kvadratėliais, bet ir sausainių formelėmis.

Zefyrai su kava_Beatos virtuvė

Kavą su zefyrais gėrė ir fotografavo Deimantė

Jei niekada nebandėte, įmeskite porą zefyrų į nesaldintos kavos puodelį – tirpdami jie nusidriekia saldžia puta. Tai galėtų tapti vienu tų malonių asmeninių ritualų, kuriais apsidovanojame po sunkios dienos ar tylų sekmadienio rytą, kol visi dar miega.

Sandariame indelyje zefyrus galite laikyti iki 5 dienų.

P. S. Šiuos zefyrus gaminau 3 kartus, vis keisdama želatinos kiekį. Naudojant 150 g (kiek maždaug siūlo originalus receptas) išeina gan tvirti, na, nuo sienos neatšokantys, bet šiek tiek jau nepatogiai pjaustomi zefyrai. 30 g gerokai per mažai, nebent zefyrai skirti seneliams. O štai 70 g pasirodė tikrai arčiau tikslo. Kadangi tam kartui zefyrų mūsų racione jau užteks, tad dalinuosi tik rekomendacija – naudokite apie 50–70 g želatinos. Nebijokite eksperimentuoti, tik nekeiskite vandens kiekio.

Marmuriniai zefyrai

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Popieriaus kerai parašė:

    Jau koks, Beata, nerealus išsireiškimas – „jautiesi lyg apžiojęs debesį“
    Skaitau skaitau ir tiesiog norisi iš bėgt ir pasigamint 🙂

  2. Popieriaus kerai parašė:

    t.y. bėgt, o ne .. iš bėgt … 🙂

  3. […] kurį vakar skelbėme Delfi.lt skaitytojams. Taip pat jums, mielieji, su Deimante vėl pakratėme biblioteką, ant stovelio Girinio tėškėme „jamie“ žurnalą ir išbandėme karštą sidrą. Turiu pasakyti, kad žiemą […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.