8241
Beatos virtuvė

Moliūgų sriuba su džiovintais obuoliais ir kmynais (niekada nebus per daug moliūgingų idėjų)

(1)

Štai vienas pažįstamas man sako, kad lietuviai mažai moliūgų valgo. „Galėtų tikrai daugiau, man taip skanu moliūgas, pavyzdžiui, vištienos sriuboje arba jautienos troškiny“.

Na, man rodos, kad valgo tikrai daug, ir kuo toliau, tuo daugiau, aš tai tikrai daug valgau. Ir jei reikėtų apžvelgti moliūgų valgymo tendencijas, tai tikrai yra kur augti ir stiebtis, bet aš jau matau pažangą ir parduotuvių, ir turgaus repertuare. Aš kažkada skundžiausi, kad nėra kvapiųjų moliūgų ir pasakojau apie juos Londone, tai dabar jau laisviausiai jų aptinku parduotuvėse ir pas ūkininkus. Ir nors čia nuotraukoje yra didieji moliūgai tiesiog turguje Londone, sriubai vis dėlto aš mieliau renkuosi kvapnųjį.

Risoto su kvapiuoju moliūgu (buttenut squash)

Taigi, vartokime jų daugiau, dažniau juos pastebėkime ir prisiminkime.

Aš šį rudenį ir žiemą vos ne kas savaitę pateikiu vis po naują moliūgų sriubos variantą, ir dabar dar vieną aprašyti ketinu. Ir jis nėra paskutinis mano repertuare, ir nieko su tuo negaliu padaryt.

Laukiau draugų būrelio svečiuose, paruošiau dvi sriubas: viena vintažinę – raugintų kopūstų, kitą  – moliūgų. Tą dieną mane pasiekę mano krikšto mamos tetos Narcizos sudžiovinti obuoliukai, galima sakyt, patys į sriubą įšoko. Ir tikrai tikrai  – gelmė ir gėris, nes juk džiovintas obuolys yra koncentruotas obuolys. Prieskonius rinkausi taip pat lietuviškus – kmynus.

Sriuba nuostabi, sulaukė komplimentų. Kaip ją pagaminti? Galite ir patys puikiausiai.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Ingrida parašė:

    Pats skaniausias sitas kvapusis moliugas, as ji kepu po orkaite: supjaustau riekelemis, apibarstau pireskoniukais, biski druskos, nu kaip skanuuuuu.. gaila, kad baigesi atsargos, o pirkti ju niekur nemaciau 🙁

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.