8241
Beatos virtuvė

Migdolinis braškių tortas

(0)
Reikės:
  • 200g migdolų
  • 5 kiaušinių baltymai
  • 220 g cukraus
  • 110 g ištirpinto sviesto
  • 80 g miltų

Kol dar yra braškių (pas mus sunoko visos trys, tai neskinam.. gailim), visų dėmesiui – nepakartojamo skanumo tortas… receptas iš labai didelės žalios knygos River Cafe Cook Book Green (Almond meringue with strawberries)… pora pastebėjimų yra tokių, kad šiaip, knygoje žada, kad išeis trys papločiai (man išėjo du plius du mažučiai sausainukai), sako, naudoti litrą grietinėlės ir pusantro kilogramo braškių, man viskas išėjo visai kitaip, užteko pusės litro grietinėlės (ir kitą kartą ją maišysiu su liesa grietine per pusę, nes vien grietinėlė yra truputį per riebu).. braškių užtenka ir gero puskilogramio…ir dar knygoje parašyta, kad tortu pamaitinsite dešimt žmonių….. aš sakyčiau, gal čia per optimistiškai nusiteikusios autorės knygos buvo…o šiaip tai fantastiško skonio ir išvaizdos dalykas…. man rodos, kad viskas, kas su braškėmis, būna nepaprastai gražu….(ir skanu, aišku).
Pirmiausia, reikia išsikepti torto papločius. Tai padaryti geriausia iš vakaro, nes sutepti tortą reikėtų prieš pat vartojimą. Nors puikiai išsilaiko ir iki kitos dienos, jei liks kokių likučių.
Taigi, svarbiausia ir atsakingiausia dalis yra migdolinis morenginis pagrindas, o paskui visa kita – tai juokų ir vaikų darbas… Knygoje sako naudoti blanširuotus, t.y. be odelių migdolus, bet kadangi tokių neturėjau, tai puikiai tiko „neapdoroti“ migdolai. Kitas dalykas yra, kad čia neapsieisi be virtuvės kombaino, nes migdolus reikia sumalti iki rupių miltų. Jei tokio agregato nėra, tada tiks kavos malimo mašinėlė.
Gaminame:
  1. Migdolus sumalti, kol pasidarys tokia drėgnoka, rupi masė…
  2. Į baltymus sudėti pusę cukraus, išplakti iki standžių blizgančių putų. Tada į kiaušinių masę sudėti maltus migdolus ir dar likusį cukrų, keletą minučių dar paplakti, kad susimaišytų viskas. Tada po truputį, lengvai su šaukštu ar mentele įmaišyti išlydytą sviestą.
  3. Miltus įsijoti į dubenį su riešutine mase ir atsargiai įmaišyti, kol miltų nesimatys, bet tik viską daryti atsargiai ir per daug su šaukštu nemakaluoti po dubenį. Turėtų išeiti tokia tiršta nuo šaukšto ne lašanti, o drimbanti masė.
  4. Skardas ištiesti su kepimo popieriumi. Suformuoti du pageidaujamo dydžio (jei išeis, galima ir tris) blynus. Tiesiog šaukštu išdrėbti masę ant skardos ir suformuoti blyną, maždaug vieno cm storio… nėra taip sudėtinga, kaip atrodo…
  5. Kepti 120 C orkaitėje apie 1 val. Blynai turėtų būti apdžiūvę ir truputį pageltonavę, dar minkštoki šiek tiek, bet jau iškepę…
  6. Būtina juos atsargiai nuimti, kol jie dar šilti nuo popieriaus, nes jei paliksit, tai paskui gali būt sunku juos nuplėšt. Jie bus dar truputi minkštoki, bet patieskite ant kokios lėkštės atsargiai, nesulaužę, kad atauštų ir vėsdami jie sutvirtės.
  7. Atvėsusius blynus sutepti grietinėle ir braškėmis. Pusę litro grietinėlės (arba pusę grietinėlės ir pusę liesos grietinės) išplakti su vienu šaukštu cukraus pudros. Ant blyno tepti grietinėlę, dėti pjaustytas braškes, uždėti dar vieną blyną, dar grietinėlės, dar braškių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.