8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos troškinys su vynuogėm

(0)

Smagumas šito viso dalyko yra vynuogės ir garstyčios, kurios puikiai dera… Neblogesnis rezultatas būtų pakeitus vynuoges obuoliais…

Reikės:
  • 0.5 kg kiaulienos
  • saliero šaknies (jei didelė, tai pakaks ir pusės)
  • 2 saliero stiebų
  • kelių morkų
  • svogūno
  • Dijono garstyčio
  • Grūdėtų garstyčių
  • Rimtos saujos žalių besėklių vynuogių
  • Aliejaus
  • šalavijų, čiobrelių, lauro lapų
  • druskos, pipirų
  • truputėlio sviesto

Kai labai tingi eiti į parduotuvę, vertiesi su tuo, ką turi. Aš neseniai svečiavausi pas sesę ir šeštadienį dariau valgyt iš to, kas buvo, o buvo jautienos, šiek tiek daržovių, truputis vaisių ir indeliai su visokiom gėrybėm, kurios nuolat gyvena šaldytuve… Gaminau troškinį. Dabar tokį patį, tik su saliero šaknim, dariau su kiauliena, o rezultatas – nė kiek ne prastesnis… Smagumas šito viso dalyko yra vynuogės ir garstyčios, kurios puikiai puikiai dera… Manau, kad neblogesnis rezultatas būtų pakeitus vynuoges obuoliais…

Kaip paruošti:

  1. Svogūną pakepinam aliejuje, kad suminkštėtų.
  2. Po to į keptuvę keliauja kiauliena, supjaustyta nedideliais gabalėliais, pipirai, druska, prieskoniai (aš naudoju šviežius, nes turiu vazonėlių, kur jie patys auga, bet jei nėra, tai tiks ir džiovinti).
  3. Mėsai truputį apkepus, dedam garstyčias (4 kupini šaukšteliai dijono ir 1 grūdėtų, bet galima ir daugiau garstyčių dėti, reikia ragauti…)
  4. Iš mėsos sulčių ir garstyčių pasidaro toks klampokas padažas, tada puodą statome ant mažiausios įmanomos ugnies, dedam šiaudeliais ar kaip kitaip pjaustytas morkas ir salierą, uždengiam dangtį ir paliekam puodą ramybėje bent pusvalandžiui. Tiek laiko turėtų pakakti, kad daržovės suminkštėtų. Jokio vandens ar dar kokio skysčio nereikia pilti, nes jo pakanka iš daržovių…
  5. Po pusvalandžio mesti vynuoges ir dar palikti puodą dešimčiai ar penkiolikai minučių.

Ir viskas, pabaigoje galima dar sviesto šaukštą, bet nebūtina… Skanu su bulvių koše, skanu ir be jos, skanu su pavirta cukinija, ar kitais žalumais (šparaginės pupelės, brokoliai)…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.