Kai esi kompiuterinis analfabetas, kaip aš, ir netyčia ką nors sumaigai kompe taip, kad ima ir dingsta viskas, ir nemoki sugrąžint atgal, tada būna, kad visokie pradėti blogai apauga pelėsiais ir kerpėm… man taip atsitiko praėjusią savaitę – norėjau aprašyti gerb mėsainius ir kai jau parašiau viską, tada kompas suėdė visą tekstą, dabar rašau iš naujo, tad be beletristikos…
mėsainiai yra labai skanu, kai ant grotelių iškepti lauke, man skaniausia su ciabatta, kaip ir parodyta paveikslėlyje. Aš šią vasarą jau kepiau juos keletą kartų, nes labai greita ir skanu, dar visokių kitokių žinau bbq receptų, bet čia kada nors vėliau, nes ir nuotraukų neturiu, čia parašysiu apie mėsainį ir bbq padažą, kuris tinka prie visokiais būdais keptos mėsos…
iš pusės kg stambiai maltos jautienos išeina gal aštuoni mėsainiai. Į mėsą dedu: druska, pipirai, šaukštas grūdėtų garstyčių, čiobrelio šviežio, petražolių gera sauja, svogūnas smulkiausiai pjaustytas, kiaušinis ir nedidelė sauja džiūvesėlių. (Jei patinka aštriai, tai dar supjaustyti raudoną čili pipirą). Viską sumaišyti, formuoti plokštokus delno dydžio mėsainius ir kepti ant grotelių. iškepti jie netrunka, kol keps, galima padaryti padažą, kurį vėliau tepti ant mėsainio…
padažui:
2 v. škšt raudono vyno acto
5 v. škšt ketčupo
3 tamsaus rudo cukraus
1 a. škšt čili arba kajeno maltų pipirų
1 v. škšt sojos padažo
1 v. škšt dijono garstyčių
viską sudėti į nedidelį puodelį ir pavirti keletą minučių ant ugnies. Šitame padaže galima ir marinuoti kokią mėsą, jei norisi, kiaulienos šonkauliukai labai tinka …
tai tiek iš mėsainių gyvenimo..
yra klaida,padazui ,o ne pazadui :))