8241
Beatos virtuvė

Viskas apie vištą ir Metų Atradimas – Deividas

(6)

Višta – mūsų stalų dažniausia viešnia. Ją mėgstu aš, mano vaikai ir, tiesą sakant, nepažįstu nieko, kas nemėgtų vištienos. Net ir mano receptuose jūs dažniausiai dairotės, ką gi gaminti iš vištos. Kalakutas taip pat labai sveikas paukštis, tinka jis ir ką tik praėjusiai Padėkos dienai ir nebūtina jį visą kepti, užtenka ir kalakuto kojos. Bet višta į pirkinių krepšelį patenka daug dažniau, tai ir fantazijos jai gerokai daugiau reikia, nes juk visiems norisi kartais naujovių.

Beatos virtuve vista

Tai tikrai, manau, kad naujove daugeliui taps mano rytojaus laidos svečio, talentingo virėjo, restorano „Lauro lapas” vyriausiojo virtuvės šefo Evaldo parodytas nematytas dalykas – morkų išrūkymas. Kaip koks išvarymas skamba, bet iš tiesų tai atvirkščiai – iš morkų niekas nieko nevaro, tik pagerina jas nuostabiu kadagio dūmo kvapu. Ir tai tikrai galima pasidaryti ir namuose. Tos morkos labai tinka sriubai ir ne tik.

Beatos virtuve vista Evaldas Juska

IMG_0668

Dar viena mįslė – ką daryti iš vištos likučių. Jų tikrai dažnai lieka kitai dienai ir labai gerai, kad lieka, nes galima pagaminti gardžias, daržovingas ir vitaminingas salotas, kuriose višta derės ne tik su daržovėmis, bet ir su rupaus malimo riešutų sviestu.

IMG_0707

Višta dar labai geras paukštis, nes tinka ir paprastiems šeimos pietums ir svečiui sutikti. Jeigu laiko pasiruošti yra daugiau, galima pasigaminti vištienos suktinuką, tokį, kokį mano laidoje rytoj gamins virtuvės šefas Evaldas.

Beatos virtuve vista Evaldas vistienos suktinukas

O jei laiko mažiau arba norisi ant stalo patiekti visą paukštį, tiks lietuviškų motyvų įkvėpta višta – su džiovintais baravykais ir kmynais. Šalia dar galima įtupdyti šaukštą žirnių ir moliūgų košės su šalavijais.

IMG_0537

Na, bet ryškiausias mano džiaugsmas ir didžiausias šio sezono atradimas – rytojaus laidos debiutantas – Jaunųjų virtuvės šefų konkurso, kurį skelbėme sezono pradžioje, laimėtojas – dvylikametis vilnietis Deividas Latyšovič.

IMG_1587

Deividas, kaip ir kiti konkurse dalyvavę vaikai, atsiuntė man laišką. Jis rašė, kad labai mėgsta gaminti ir daro tai kone kasdien. Dar rašė, kad labai domisi užsienio virtuvės šefais, pavyzdžiui, Gordonu Ramziu, Jamie Oliveriu ir Graham Ellijotu, dažnai žiūri jų laidas per youtube ar televiziją. Mano laiškas, kad kviečiu pasifilmuoti laidoje, Deividą pasiekė paskutinę akimirką, kai jau galėjo būti taip, kad mes nebūtume susitikę. Bet aš tikiu, kad visada įvyksta tai, kam įvykti lemta.

Beatos virtuve Deividas Latysovic vista jaunuju sefu konkursas

Visi vaikai, kurie buvo atvykę į mano virtuvę ir dalyvavo konkurse, yra ypatingi ir išskirtiniai, bet apie Deividą truputį kita kalba. Nežinau, kaip ten buvo, ar dėl to, kad buvau pavargusi, ar šiaip, man intuicija pašnibždėjo, kad man reikėtų pasitraukti, aš to niekada nedariau, ir tai buvo pirmas kartas, kai aš pasitraukiau už kamerų ir sakiau: Deividai, gamink vienas, aš prisijungsiu vėliau“. Ir jis tiesiog sužibėjo! Ir labai gerai, nes nuo pirmos akimirkos, kai Deividas stojo prieš kameras ir pradėjo kalbėti… aš netekau žado!!!

Beatos virtuve Deividas Latysovic vista jaunuju sefu konkursas

Beatos virtuve Deividas Latysovic vista jaunuju sefu konkursas

Ar esate matę tikrų tikriausią talentą??? Tokį, kuris žiba kaip deimantas nuo pirmos akimirkos? Deividas kalbėjo ir elgėsi taip, lyg jau turėtų savo kulinarinę laidą arba bent jau būtų filmavęsis tūkstantyje laidų prieš tai. Bet ne! Tai buvo jo pirmas kartas. Ir tokia nustebusi, nudžiugusi ir apšąlusi aš buvau visą laiką, kol jis gamino azijietišką vištieną su keturiomis daržovėmis, taip viskas buvo profesionalu, išsamu, įdomu ir, žinoma, skanu. Pamatysite rytojaus laidą ir suprasite, kad nė kiek neperdedu.

Beatos virtuve Deividas Latysovic vista jaunuju sefu konkursas

 

IMG_1625

Aš visada džiaugiuosi visais vaikais, kurie mėgsta kažką virtuvėje nuveikti, nesvarbu, ar jie vaflius kepa, ar žagarėlius, ar Napoleoną. Svarbiausia – jausti džiugesį ir bendrumą.

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. v. parašė:

    neseniai sužinojau, kad visi mėgsta lietuvišką virtuvę, paskui – kad visi mėgsta medaus tortą, o dabar – „kas gi nemėgsta vištienos“. o jei nemėgstu nei vieno, nei kito, nei trečio?.. iš esmės galiu išjungti teliką. siūlau žiūrėti plačiau – ir į kitų šalių virtuves, ir ne vien mėsą ar saldėsius. tikrai nepasakysi „kas nemėgsta kinų virtuvės“, bet kai kas juk mėgsta…

    ir pataisyti vieną tagą – „vieštienos patiekalai“, nes randa tik šitą tekstą 😉

    • Jurgita parašė:

      Man irgi užkliuvo, aš pavyzdžiui jaučiuosi tokia atsivalgiusi vištienos, kad žiūrėti į ją nebegaliu! Na bet jeigu koks geras receptas, tai reikia turėti omeny, kad bus laikas kada visai gal norėsis 🙂

  2. Ingrida M. parašė:

    Galbūt čia auga mažasis Jamie Oliver 🙂 tik Beata padėjo jį atrasti…. Su nekantrumu laukiu rytdienos laidos…. Mėgstu vištieną, iš paukštienos ji dažniausiai puikuojasi mano virtuvėje 🙂

  3. Jone parašė:

    Nerealus vaikas 🙂 kaip gerai jaučiasi prieš kameras 🙂 gal galėtų laidoje būti jo rubrika kokia, nes labai jau fainas vaikas 🙂

  4. Virginija parašė:

    Labai patiko tas vaikas, tikrai toks jausmas,kad turi savo restorana 🙂

  5. Milda parašė:

    Šaunuolis Deividai!!! Va čia tai vaikas turi talentą, puoselėk ir neapleisk…Didelės sėkmės!

Palikite komentarą




Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.