Na ką gi – pradedam kalėdinių laidų maratoną, nes dabar visos laidos bus šventinės.

Iki pat sezono pabaigos dabar laidose gaminsime dovanas. Manau, kad savadarbės dovanos – kojinės, šalikai, kepiniai, papuošalai – yra labai svarbi kalėdinių dovanų tendencija… Kai manęs klausia, ko aš noriu dovanų, tai negaliu atsakyti tiesiai ir iš karto, nes iš esmės aš visko turiu… Brangiausias dalykas, ką mes galime dovanoti vieni kitiems, yra mūsų laikas, todėl pačių darytos dovanos, yra vertingiausios, be abejonės… Kažkuriais metais aš buvau visiems savo draugams prikepusi padovanoti rankomis darytų dalykų – tada dariau spanguolių padažą ir imbierinius sausainius, juos ir gaminu šeštadienio laidoje… Nebūtinai dovanos turi būti brangios ir prašmatnios, ir nebūtinai jų turi būti daug… Aš esu už nuosaikumą, dėmesį ir atidumą… Todėl, jei dabar pradėsite ruoštis, tikrai spėsite… Aš labai apsidžiaugčiau gavusi dovanų burokėlių pagardą, kurio receptas yra antroje knygoje „Metai Beatos virtuvėje”.  Manau, jį virsiu ir šiais metais… Nes jis su sūriu yra tiesiog nepakartojamas, kaip ir svogūnų uogienė, o tai yra ne kas kita, kaip tik minkštai ištroškinti, karamelizuoti svogūnai su šiek tiek acto ir cukraus…

 

 

Taigi, pats laikas pradėti ruoštis jau dabar… Šokolado plyta  ir florentinai paprastieji – dar keli dovanų variantai. Pagaminama lengvai, paprastai su galimybe improvizuoti.

Kuo jūs nustebinsite draugus ir artimuosius?

 

 

Komentarai
  1. miela Beata, kaip suprantu, visi šie skanėstai, įskaitant sausainėlius iš kukurūzų dribsnių, jau dabar pagaminti gali laukti savo valandos ir skonis nenukentės? Aktualiausia florentinams ir karamelizuotiems riešutams…

  2. pernai dobanų dariau kalendorius su asmeninėmis gavėjų nuotraukomis, o šiemet darau savo receptų žurnaliuką :)))

  3. Sveika, Beata
    Man 13 metų, o aš jau svajoju apie kulinarės karjera…
    Aš jau ne vieną kartą bandžiau daryti karamelizuota cukrų, bet man niekaip nepavyksta, tik pasidarau sau darbo plaunant keptuvę… 🙂

  4. Labai puiki laida,puikus blogas,puikūs receptai. Tiesiog 10 balų!Beata-puki kulinarė,mane žavinti savo paprastmu,nuoširdumu ir puikiu humoro jausmu:)Šaunuolė,Beata,sėkmės tau!:)
    P.S ar bus kitas laidos sezonas?Jei taip,tai kada?

  5. Pernai is jusu antros knygos su mama gaminome dovanas, visiems labai patiko;) Siemet jei tik rasiu laiko keleta irgi darysiu;)

  6. Sveiki,kur butu galima rasti sausainiu recepta(kur siandien laidoje rode eglutes zvaigzdutes formos sausainiukus) Aciu 🙂

  7. Kepti sausainiukus jau mastau kuri laika,ka tik uzmaisiau imbieriniu sausainuku tesla kurie jau tapo musu seimos tradicinis Kaledinis patiekalas, tik vat ko nerandu tai tu permatomu maiseliu i kur juos ipakuoti, taigi man labai padetumet jei isduotumet paslapti kur ju gauti? As gyvenu UK. Aciu is anksto

  8. na as dovanosiu aisku savo dziovintus moliugus ir prieskonine druska kuri pradeta daryti jau rugseji, bet ne per seniausiai dar papildyta, na manau neuzteks:)) . receptas paprastutis: prieskoniniai augalai kokiu tik radau pas mamas darze( geltekles, petrazoles, rozmarimas, bazilikas, salavijas ir .t.t., ka radau ant palanges, cili pipiriukus sumaliau blenderiu, tada supiliau paprasciausia akmens druska, dar pamaliau ir viska sudziovinau, beliko tik kuo idomiau ja supakuoti;).

  9. Faina kaip:) kaip tik siais metais ta pati buvau sugalvojus daryti – visiems savo darytas dovanas dovanoti, pradzioj ideja buvo del kiauros kisenes, o paskui pagalvojau, kad taip mieliausia 😉 Kalediska:))

  10. Kokios visos kurybingos, kiek kalediniu dovanu ideju cia pazerete, tikrai saunuoles, as keliomis idejomis manau pasinaudosiu. Beje, o kaip Jums patiko Beatos salikas ir mezgimas neziurint, as likau suzaveta, jinai prie visu geru dalyku dar ir mezga.. Zavinga!!!

  11. Mieloji Beata , mačiau tavo laida ir norėčiau Kalėdų proga pasigaminti tuos sausainius su eglutėm , bet niekur nerandu recepto . ; ((

  12. Sveika, Beata! Bandau žiūrėti kiekvieną tavo laidą, deja, ne visada išeina. Taigi, kaip ir šį vakarą su puodeliu mėgstamos arbatos per tv3play peržiūrėjau kalėdinę laidą… iš jos gal tik svogūnų uogienei neatsiras laiko, bet viską kitą esu pasiryžusi pagaminti! Pastebėjau nusoatbiai papuoštą virtuvę, tikrai labai skoningai ir kalėdiškai papuošta! 🙂 Taip pat ir mezginys nuostabus 🙂 Norėčiau paksauti, o po Kalėdų laidą dar rodys ar ne? :] Dėkui už nuostabius receptus!

  13. … jau nebe pirmos Kaledos turiu firmini receptuka – dziovinti abrikosai amarete….mm ir gardu ir laaaabai graziai atrodo 😉

  14. Aš kiekvienais metais darau imbierinių sausainių Kalėdinius namelius ir + puoštų imbierinių sausainių dėžutę Kalėdų dovanoms, na o Naujiems Metams dekupažuotą ar tapytą šampano arba vyno butelį- visiems tokios dovanos mielos ir labai patinka 🙂

  15. sveiki, okur galima Jusu kalediniu sausainiu kuriais galima puosti eglute -recepta rasti? is anksto dekoju.

    p.s. ar jie sukramtomi mazu vaikuciu?

  16. laba,dar nespėjau spanguolių padažo pagaminti ,bet tikrai jį pagaminsiu nes mano šeimyna tokius padažus mėgsta, o ypač prie paukštienos . O svogūnų uogienė ir labai viliojančiai atrodo tikrai pabandysiu.Turiu antąją jūsų knygą ten man patiko vieno torto receptas ,tik va nežinau kokia karamelė ten tinka į to torto kremą?

  17. Labai geri sausainiai, as pati irgi ruosiuosi gaminti, jau imbierinius isbandziau be glajaus, na teslos skonio ivertinimui, dabar gaminsiu su mazute dukrele, jai tai didelis zaidimas. Manau, kokie bebutu sausainiai, tai labai silta dovana nesvarbu ar ten riesutai, ar siaip sviestiniai sausainiukai. Pas mus Italijoje priimta dovanoti maista Kaledu proga. Didziuliai krepsiai su vynu, aliejumi, makaronais, sausainiais, ir tt. Arba pyragai panettone , pan d’oro ir tt. Arba tiesiog surio gabalai. Tokios dovanos yra nuo seniausiu laiku laikomos Kaledinemis, bet dabar dar atsizvelgiant i situacija ekonomine salyje visi ir juokauja, kad reikia tik maista dovanoti ir neapsiriksi del skoniu ir siaip praktiska labai.

  18. Skaidraus popieriaus galima gauti gėlių parduotuvėse, kažkada mačiau maximoj šalia kito dovanų popieriaus.

  19. Na, as pries 2 metus panasiu maiseliu esu radusi Norfos parduotuveje. Ir kaina visai nedidele, apie 2-3lt, nepamenu.

  20. Tai as suprantu, kad tie imbieriniai sausainiukai ir Kalėdiniai sausainiukai, kurie buvo gaminti laidos metu gruodžio 10 dieną, tai yra tie patys sausainiai? 🙂 Ar teisingai suprantu? 🙂

  21. ten dar buvo glaistas gaminamas, kuriuo buvo apšlakstytos eglutės – gal galima jo recepčiuką? 🙂
    Ačiū.

  22. Labas Beata, man labai idomu kur tu isigijai tuos mazus stiklainelius, kur padaziukus pylei, nes kiek parduotuviu aplaksciau, niekur nerandu pirkti :(( butu labai malonu jei pasakytum 🙂

  23. Miela Beata,

    dėkui už puikią laidą. Būsiu atviras maniau, kad va poniutė neturi ką veikti tai išleido mados vedina savo knygą. Atsiprašau, bet pamatęs jūsų laidą supratau smarkiai klydęs. Mes jau išbandėme ne vieną jūsų receptą ir nė vienas nenuvylė. Berods minėjote kad dievinate Oliverį, bet man jūs daug labiau patinkate 🙂 Jūs+Bilas ir gero skonio virtuvėje nepritruks. Linkiu kūrybinio įkvėpimo!

  24. Tie Kalediniai-imbieriniai sausainiukai gavosi tiesiog pasakisko skonio. Is visu bandytu imbieriniu sausainiu- Beatos patys patys… Puiki dovana artimiems bus!
    Aciu, Beata!

  25. Laba diena.

    Beata jus savo knygose minite ,kad vis lankote ivairius maisto gaminimo kursus, kaip butu puiku kad tokius suorganizuotumete ir Lietuvoje ,ivairiuose miestuose, manau norinciu lankyti tikrai atsirastu :).

  26. Miela Beata, pabandžiau iškepti aš šį pyragą, gavosi idealiai, receptas puikus, o svaigus aromatas dar dabar jaučiasi. Klausimas būtų, kaip man jį laikyti ir brandinti iki Kalėdų? Dėžutė turi būti ta plastmasinė, sandari, ar užtenka jį syvynioti į popierių?Ačiū, Lina.

  27. Miela Beata, iškepiau Kalėdoms šį pyragą, receptas nuostabus, gavosi puikiai, aromatas vis dar jaučiasi. Norėjau paklausti, kaip jį laikyti iki švenči? Dėžutė turi būti ta plastmasinė sandari ar užtenka taip į popierių įvynioti ir laikyti šaldytuve?Ačiū, Lina.

  28. Jau išbandžiau šokolado plytą ir florentinus. Šokoladas gavosi puikus, tik turėjau vargo su baltuoju šokoladu, nes jis man neišsilydė iki skystumo, tad negalėjau gražiai padekoruoti. Kodėl taip gavosi, nesuprantu, galbūt netinkamas šokoladas buvo-pirkau Schogetten baltąjį. O kepdama florentinus , matyt, užsižiopsojau ir man truputį padegė. Manau, 5 min. yra per akis. Beje, šiandien svečius vaišinau florentinais, tais visi aikčiojo ir minėjo Beatą ir mane geru vardu 🙂 Dar mūsų meniu sudarė kiauliena, troškinta obuolių sultyse, sumuštiniai su silke, sumuštiniai su pikantiška mišraine, alyvuogės…. Visi receptai pagal Beatą 🙂

  29. Labai sudomino svogunu uogiene, tai siandien ir padariau, kazkas fantastisko, tiesa dar pridejau apelsino zieveliu truputi, tiesiog pasilikau jas dziovinimui, buvo po ranka ir imeciau kelias, skonio tikrai nesugadino:)
    Labai skanu, net nepagalvosi, kad cia tik svogunai.aciu

  30. Miela Beata, norejau paklausti klausimo man labai svarbaus..tie nuostabus sausainukai, jei as nedesiu cukranendriu cukraus, realiai pasikeistu tik skonis jei vietoj jo deciau ruda cukru ar ir tesla butu netasi ir bloga kepti sausainukus?

  31. […] Dovanas gali pagaminti pats. Na nepirkite dar vieno šampūno buteliuko, saldžiai kvapnaus rankų-kojų-nagų-plaukų-ragų kremo, dar vienos saldainių dėžutės, kekso, žvakidės, valgomų sienų tapetų… Iš Beatos meniu tikrai kiekvienas gali pagaminti nuoširdžiausias, šilčiausias, dėmesingiausias dovanas bet kam – kolegoms, močiutei, kaimynui, laiškanešiui, draugei, broliui. Vien jau praėjusio šeštadienio laidoje kiek pasiūlymų nuskambėjo, o kur dar praėjusieji metai… […]

  32. Del valgomu dovanu, tai as galvojau siemet daryti riesutu meduje gardesius.
    Zodziu labai paprastas reikalas, tik reikia tureti skysto medaus, nedideliu sloikiuku ir visokiu riesutu ir seklu. Sluoikiukus as naudoju ne didesnius nei 100ml, nes didesniem reikia labai daug riesutu, medaus ir laiko. Zodziu dedam sluoksni riesutu, pvz zemes, tada pilam medaus, dedam lazdyno riesutu, vel pilam medu, tada pvz saulegrazu, medaus, moliugu, medaus, spanguoliu, medaus ir vel kartojam is pradziu. Tada visa stiklaini paliekam savaitelei pabrinkti, iskilti oro burbuliukam ir siaip prisigerti saldumo. Tadam, grazi dovana ir labai skanu. 🙂 Patiem mieliausiems draugams ar seimos nariams 🙂

  33. kaip tik siemet, kai nesugalvoju ka idomesnio ir mielo padovanot kaledom, galvoju daryti sausainukus ir pan…kiek ilgiausiai (t.y. kokio ankstumo galiu pradeti ruosti) gali isbuti imbieriniai sausainiai ir granola? 🙂

Rašyti komentarą