8241
Beatos virtuvė

Laikas pradėti gaminti kalėdines dovanas – dabar

(83)

Na ką gi – pradedam kalėdinių laidų maratoną, nes dabar visos laidos bus šventinės.

Iki pat sezono pabaigos dabar laidose gaminsime dovanas. Manau, kad savadarbės dovanos – kojinės, šalikai, kepiniai, papuošalai – yra labai svarbi kalėdinių dovanų tendencija… Kai manęs klausia, ko aš noriu dovanų, tai negaliu atsakyti tiesiai ir iš karto, nes iš esmės aš visko turiu… Brangiausias dalykas, ką mes galime dovanoti vieni kitiems, yra mūsų laikas, todėl pačių darytos dovanos, yra vertingiausios, be abejonės… Kažkuriais metais aš buvau visiems savo draugams prikepusi padovanoti rankomis darytų dalykų – tada dariau spanguolių padažą ir imbierinius sausainius, juos ir gaminu šeštadienio laidoje… Nebūtinai dovanos turi būti brangios ir prašmatnios, ir nebūtinai jų turi būti daug… Aš esu už nuosaikumą, dėmesį ir atidumą… Todėl, jei dabar pradėsite ruoštis, tikrai spėsite… Aš labai apsidžiaugčiau gavusi dovanų burokėlių pagardą, kurio receptas yra antroje knygoje „Metai Beatos virtuvėje“.  Manau, jį virsiu ir šiais metais… Nes jis su sūriu yra tiesiog nepakartojamas, kaip ir svogūnų uogienė, o tai yra ne kas kita, kaip tik minkštai ištroškinti, karamelizuoti svogūnai su šiek tiek acto ir cukraus…

 

 

Taigi, pats laikas pradėti ruoštis jau dabar… Šokolado plyta  ir florentinai paprastieji – dar keli dovanų variantai. Pagaminama lengvai, paprastai su galimybe improvizuoti.

Kuo jūs nustebinsite draugus ir artimuosius?

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (83)
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    miela Beata, kaip suprantu, visi šie skanėstai, įskaitant sausainėlius iš kukurūzų dribsnių, jau dabar pagaminti gali laukti savo valandos ir skonis nenukentės? Aktualiausia florentinams ir karamelizuotiems riešutams…

    • aleja parašė:

      taip, taip as irgi pritariu, kad labai aktualus sitie produktai, man reiketu gaminti dvigubas porcijas , viena pakuoti ir slepti, o kita ragauti namiskiams padeti, beje ir visos uogienes man idomios.
      Labai geros idejos kaledinems dovanoms, nes tai nudziugins ne tik apdovanotus , bet labiausiai pacia mane.
      As tik galva suku kur to tokio parudinto cukraus gauti. To tikrai labai rudo.

    • Beata Nicholson parašė:

      riešutai tikrai nenukentes ir gali bent dvi savaites laukti, su florentinais tai kukuruziniais truputi kitaip, labai svarbu juos supakuoti, kaip imanoma sandariau, kad joks oras nei dregme ypac nepatektu…is tiesu ju galiojimo laikas manau iki savaites, bet juos taip greita pagaminti, kad galite viena diena padaryti, kita padovanoti…

    • receptai parašė:

      na esu pasipiktinusi tikrai, truputi nesazininga, nei vieno naujo recepto, visi receptai zinomi, pilnas internetas, nesuprantu , tai kam tos knygos ir dar rodyti per tv. jokiu naujoviu. Tai ar turi ponia B…nors viena savo recepta????????geras klausimas ar ne?????

      • R. parašė:

        Tai jei nepatinka, niekas neliepia ziureti tos laidos, galvok pati nauju receptu. Man pavyzdziui negirdeti beveik visi receptai ir labai diziaugiuosi, kad rodomos Beatos laidos. Iskart po ju norisi paciai isbandyti ka nors pagaminti.

        • Kazkas parašė:

          Tai kam žiūri laidą jeigu nepatinka receptai? Na taip kai kurie receptai buvi girdėti ir žinomi, bet dauguma receptų aš nesu girdėjęs. Visi Beatos gaminiai atrodo skanūs, originalūs ir svarbiausia gana lengvai pagaminami jeigu aš dauguma receptų išbandžiau nors man tik 13. Visada nepatingiu ir šeštadienį atsikeliu ankščiau vien dėl Beatos laidos, tadšaunuole Beata ir kur savo laidą toliau!

      • megstu parašė:

        Na, man tai pati geriausia laida… Jei kazkam nepatinka ar viskas jau taip gerai zinoma, tai tegul sukuria savo receptu knyga ir TV laida, tai gal turim Lietuvoje neatrastu talentu tikiu kaip Oliveris ir pan. 🙂 Man Beatos receptai patinka todel, kad viskas gaunasi taip kaip turi buti.

  2. Guste parašė:

    Sveiki, kur galima būtų gauti jūsų sausainių ir karamelizuotų riešutų receptukų ?;)

  3. Laurynas parašė:

    O kur galima rasti tų kalėdinių sausainių receptą?

  4. Gintarė parašė:

    pernai dobanų dariau kalendorius su asmeninėmis gavėjų nuotraukomis, o šiemet darau savo receptų žurnaliuką :)))

  5. Eglė parašė:

    Sveika, Beata
    Man 13 metų, o aš jau svajoju apie kulinarės karjera…
    Aš jau ne vieną kartą bandžiau daryti karamelizuota cukrų, bet man niekaip nepavyksta, tik pasidarau sau darbo plaunant keptuvę… 🙂

  6. Jurgita parašė:

    Labai puiki laida,puikus blogas,puikūs receptai. Tiesiog 10 balų!Beata-puki kulinarė,mane žavinti savo paprastmu,nuoširdumu ir puikiu humoro jausmu:)Šaunuolė,Beata,sėkmės tau!:)
    P.S ar bus kitas laidos sezonas?Jei taip,tai kada?

  7. Gitana parašė:

    Pernai is jusu antros knygos su mama gaminome dovanas, visiems labai patiko;) Siemet jei tik rasiu laiko keleta irgi darysiu;)

  8. Sausainukai parašė:

    Sveiki,kur butu galima rasti sausainiu recepta(kur siandien laidoje rode eglutes zvaigzdutes formos sausainiukus) Aciu 🙂

  9. Ernesta parašė:

    Kepti sausainiukus jau mastau kuri laika,ka tik uzmaisiau imbieriniu sausainuku tesla kurie jau tapo musu seimos tradicinis Kaledinis patiekalas, tik vat ko nerandu tai tu permatomu maiseliu i kur juos ipakuoti, taigi man labai padetumet jei isduotumet paslapti kur ju gauti? As gyvenu UK. Aciu is anksto

    • aleja parašė:

      ir as to paties noriu paklausti apie grazius permatomus arba su permatomu dryziumi maiselius paklausti , kur ju Lietuvoje yra pirkti?

      • permatomi maišiukai parašė:

        Aleja, permatomus maišiukus galite pasidaryti pati. Nusipirkite permatomo dovanu popieriaus ir išsikirpkite kiek reikia, viršuje suriškite. Galite papuošti cinamo lazdele su džiovintu apelsino griežinėliu. Šiandien tokį popierių pirkau Maximoje, manau galima rasti jo visur, jei nerandate prekybos centruose, galite rasti gėlių parduotuvėse, tiesiog bus brangiau.

  10. Vilma parašė:

    na as dovanosiu aisku savo dziovintus moliugus ir prieskonine druska kuri pradeta daryti jau rugseji, bet ne per seniausiai dar papildyta, na manau neuzteks:)) . receptas paprastutis: prieskoniniai augalai kokiu tik radau pas mamas darze( geltekles, petrazoles, rozmarimas, bazilikas, salavijas ir .t.t., ka radau ant palanges, cili pipiriukus sumaliau blenderiu, tada supiliau paprasciausia akmens druska, dar pamaliau ir viska sudziovinau, beliko tik kuo idomiau ja supakuoti;).

  11. Mintys parašė:

    Faina kaip:) kaip tik siais metais ta pati buvau sugalvojus daryti – visiems savo darytas dovanas dovanoti, pradzioj ideja buvo del kiauros kisenes, o paskui pagalvojau, kad taip mieliausia 😉 Kalediska:))

  12. aleja parašė:

    Kokios visos kurybingos, kiek kalediniu dovanu ideju cia pazerete, tikrai saunuoles, as keliomis idejomis manau pasinaudosiu. Beje, o kaip Jums patiko Beatos salikas ir mezgimas neziurint, as likau suzaveta, jinai prie visu geru dalyku dar ir mezga.. Zavinga!!!

    • Mintys parašė:

      Gerai sakote Aleja :)) Visu galu meistre :))) as tiesa pasakius mezgimu zaviuosi, meditacija, taciau esu perdaug karstakose, kad megsciau, man geriau gaminti ;)) reikia greito rezultato:D

      • aleja parašė:

        mieloji, desimt balu jusu zodziams, as lygiai tai pat neturiu kantrybes laukti ir rezultato reikia greitai:))

        • Mintys parašė:

          :))))) Aleja, gal cia jaunyste reiskia, kad reikia visko greit cia ir dabar??:)) ka manote?Jeigu giminaiciams numegzciau kepure, salika ar pan. ir dar sausainiu visokiu savo keptu pridovanociau jauciu ant ranku nesiotu:)

          • aleja parašė:

            na salikams ir kepurems megzti manau reikia laiko ir nemazai, todel jei yra laiko tai pirmyn, nors as ziuriu i tai labai pragmatiskai, ar tikrai ivertins? O man labiau tinkantis variantas sausainiukai, uogienes ir kaledinis arba nelabai vynas ir malonus laiko praleidimas su savo artimaisiais.

        • Italian'e wife parašė:

          O as nemoku mezgti…na gal tik salika, o siaip noretusi labai moketi siutis paciai…. gal nera niekada per velu… tik kad laiko butu laisvo…

  13. Juste parašė:

    Mieloji Beata , mačiau tavo laida ir norėčiau Kalėdų proga pasigaminti tuos sausainius su eglutėm , bet niekur nerandu recepto . ; ((

  14. Medeinė parašė:

    Sveika, Beata! Bandau žiūrėti kiekvieną tavo laidą, deja, ne visada išeina. Taigi, kaip ir šį vakarą su puodeliu mėgstamos arbatos per tv3play peržiūrėjau kalėdinę laidą… iš jos gal tik svogūnų uogienei neatsiras laiko, bet viską kitą esu pasiryžusi pagaminti! Pastebėjau nusoatbiai papuoštą virtuvę, tikrai labai skoningai ir kalėdiškai papuošta! 🙂 Taip pat ir mezginys nuostabus 🙂 Norėčiau paksauti, o po Kalėdų laidą dar rodys ar ne? :] Dėkui už nuostabius receptus!

  15. Urshe parašė:

    … jau nebe pirmos Kaledos turiu firmini receptuka – dziovinti abrikosai amarete….mm ir gardu ir laaaabai graziai atrodo 😉

  16. Alonda parašė:

    Aš kiekvienais metais darau imbierinių sausainių Kalėdinius namelius ir + puoštų imbierinių sausainių dėžutę Kalėdų dovanoms, na o Naujiems Metams dekupažuotą ar tapytą šampano arba vyno butelį- visiems tokios dovanos mielos ir labai patinka 🙂

  17. kalediniai sausainiai parašė:

    sveiki, okur galima Jusu kalediniu sausainiu kuriais galima puosti eglute -recepta rasti? is anksto dekoju.

    p.s. ar jie sukramtomi mazu vaikuciu?

  18. Amadeja parašė:

    kur galeciau rasti sausainuku reepta ? 😀

  19. įdomu parašė:

    laba,dar nespėjau spanguolių padažo pagaminti ,bet tikrai jį pagaminsiu nes mano šeimyna tokius padažus mėgsta, o ypač prie paukštienos . O svogūnų uogienė ir labai viliojančiai atrodo tikrai pabandysiu.Turiu antąją jūsų knygą ten man patiko vieno torto receptas ,tik va nežinau kokia karamelė ten tinka į to torto kremą?

  20. Italian'e wife parašė:

    Labai geri sausainiai, as pati irgi ruosiuosi gaminti, jau imbierinius isbandziau be glajaus, na teslos skonio ivertinimui, dabar gaminsiu su mazute dukrele, jai tai didelis zaidimas. Manau, kokie bebutu sausainiai, tai labai silta dovana nesvarbu ar ten riesutai, ar siaip sviestiniai sausainiukai. Pas mus Italijoje priimta dovanoti maista Kaledu proga. Didziuliai krepsiai su vynu, aliejumi, makaronais, sausainiais, ir tt. Arba pyragai panettone , pan d’oro ir tt. Arba tiesiog surio gabalai. Tokios dovanos yra nuo seniausiu laiku laikomos Kaledinemis, bet dabar dar atsizvelgiant i situacija ekonomine salyje visi ir juokauja, kad reikia tik maista dovanoti ir neapsiriksi del skoniu ir siaip praktiska labai.

  21. as parašė:

    Sveiki,

    Kur galima rasti Kalėdinių sausainių receptą?

  22. Aušra parašė:

    Gal kas patars, kur galima rasti tų permatomų maišelių skanėstams supakuoti?

    • Justina parašė:

      Aš sakyčiau ieškoti saldainių parduotuvėse, kaip „Rūta“ ar kt, kur užsiima saldainių sveriamų ir paruoštų dovanėlėmis pardavimu. Tai jie pakuoja į kolius labai fainus maišiukus, tvirtus, aukštus, blizgius ir permatomus, yra siauresni, platesni. Kiek atsimenu ~0.5 Lt toks kainuoja. Aišku niekas ten neafišuoja, kad parduoda, bet paprašius mielai parduoda 🙂

      • Jurga parašė:

        Skaidrių maišelių dovanėlėms prieš metus esu pirkusi parduotuvėje Schetelig, kuri yra Vilniuje, prie Žirmūnų Hyper Rimi. Ten jų buvo įvairių matmenų. Pirkau berods 50 vnt. pakuotę, tai ilgam dar užteks.

  23. Aušrai parašė:

    Skaidraus popieriaus galima gauti gėlių parduotuvėse, kažkada mačiau maximoj šalia kito dovanų popieriaus.

    • Joana parašė:

      Sveiki, as irgi galvoju apie ipakavima, bet nemanau, kad tas „celofanas“ gelem vynioti yra tinkamas maisto produktam.
      is saldainiu parduotuves reikes bandyti, jei kitur nerasiu 🙂

  24. Nese parašė:

    Na, as pries 2 metus panasiu maiseliu esu radusi Norfos parduotuveje. Ir kaina visai nedidele, apie 2-3lt, nepamenu.

  25. as parašė:

    Tai as suprantu, kad tie imbieriniai sausainiukai ir Kalėdiniai sausainiukai, kurie buvo gaminti laidos metu gruodžio 10 dieną, tai yra tie patys sausainiai? 🙂 Ar teisingai suprantu? 🙂

  26. as parašė:

    ten dar buvo glaistas gaminamas, kuriuo buvo apšlakstytos eglutės – gal galima jo recepčiuką? 🙂
    Ačiū.

  27. Anastasija parašė:

    Labas Beata, man labai idomu kur tu isigijai tuos mazus stiklainelius, kur padaziukus pylei, nes kiek parduotuviu aplaksciau, niekur nerandu pirkti :(( butu labai malonu jei pasakytum 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      oi vienas buvo mano atsivežtas iš Londono, kitus surado laidos prodiuserė, bet tikrai LIetuvoje, aš jos paklausiu

      • Armina parašė:

        man irgi aktuali idneliu info nes su jais tirkai vargas. as apejau visus didziuosius prekybos centrus ir tokiu mazuciuku radau tik rimi ar maxima (bet brangus apie 8lt vnt) ir ne tokie dailus kaip laidoje.

        • Aušra parašė:

          Kai būna išpardavimai stiklainių didžiosiose maximose, tada atsiranda tokių mažyčių stiklainėlių su spalvotais dangteliais (paprastai uogos, grybai, daržovės pavaizduota ant dangtelių). Kažkada nusipirkau gal 20 jų vienodų prieskoniams – super naudojasi. Tik kad jų retai būna, dažniausia vasarą matau.

          Beje, ir formų jie būna įvairių , maži kur panašus ir aukštis ir plotis, žemi, platūs, aukštesni ir siauresni – super uogienėms, visokiems pagardams, ypač kai 0.5l atsidarius dažnai koks trečdalis lieka 🙂

  28. Puiki laida parašė:

    Miela Beata,

    dėkui už puikią laidą. Būsiu atviras maniau, kad va poniutė neturi ką veikti tai išleido mados vedina savo knygą. Atsiprašau, bet pamatęs jūsų laidą supratau smarkiai klydęs. Mes jau išbandėme ne vieną jūsų receptą ir nė vienas nenuvylė. Berods minėjote kad dievinate Oliverį, bet man jūs daug labiau patinkate 🙂 Jūs+Bilas ir gero skonio virtuvėje nepritruks. Linkiu kūrybinio įkvėpimo!

  29. Edita parašė:

    Tie Kalediniai-imbieriniai sausainiukai gavosi tiesiog pasakisko skonio. Is visu bandytu imbieriniu sausainiu- Beatos patys patys… Puiki dovana artimiems bus!
    Aciu, Beata!

  30. Jolanta parašė:

    Laba diena.

    Beata jus savo knygose minite ,kad vis lankote ivairius maisto gaminimo kursus, kaip butu puiku kad tokius suorganizuotumete ir Lietuvoje ,ivairiuose miestuose, manau norinciu lankyti tikrai atsirastu :).

  31. Gintarė parašė:

    Sveiki, gal galit įdėti tų kalėdinių sausainukų receptą. Būčiau labai dėkinga 🙂

  32. Dėl Angliško Kalėdinio vaisių pyrago parašė:

    Miela Beata, pabandžiau iškepti aš šį pyragą, gavosi idealiai, receptas puikus, o svaigus aromatas dar dabar jaučiasi. Klausimas būtų, kaip man jį laikyti ir brandinti iki Kalėdų? Dėžutė turi būti ta plastmasinė, sandari, ar užtenka jį syvynioti į popierių?Ačiū, Lina.

  33. Dėl Angliško Kalėdinio vaisių pyrago parašė:

    Miela Beata, iškepiau Kalėdoms šį pyragą, receptas nuostabus, gavosi puikiai, aromatas vis dar jaučiasi. Norėjau paklausti, kaip jį laikyti iki švenči? Dėžutė turi būti ta plastmasinė sandari ar užtenka taip į popierių įvynioti ir laikyti šaldytuve?Ačiū, Lina.

  34. Urtės mama parašė:

    Jau išbandžiau šokolado plytą ir florentinus. Šokoladas gavosi puikus, tik turėjau vargo su baltuoju šokoladu, nes jis man neišsilydė iki skystumo, tad negalėjau gražiai padekoruoti. Kodėl taip gavosi, nesuprantu, galbūt netinkamas šokoladas buvo-pirkau Schogetten baltąjį. O kepdama florentinus , matyt, užsižiopsojau ir man truputį padegė. Manau, 5 min. yra per akis. Beje, šiandien svečius vaišinau florentinais, tais visi aikčiojo ir minėjo Beatą ir mane geru vardu 🙂 Dar mūsų meniu sudarė kiauliena, troškinta obuolių sultyse, sumuštiniai su silke, sumuštiniai su pikantiška mišraine, alyvuogės…. Visi receptai pagal Beatą 🙂

  35. ingaa parašė:

    Labai sudomino svogunu uogiene, tai siandien ir padariau, kazkas fantastisko, tiesa dar pridejau apelsino zieveliu truputi, tiesiog pasilikau jas dziovinimui, buvo po ranka ir imeciau kelias, skonio tikrai nesugadino:)
    Labai skanu, net nepagalvosi, kad cia tik svogunai.aciu

  36. Angelina parašė:

    Miela Beata, norejau paklausti klausimo man labai svarbaus..tie nuostabus sausainukai, jei as nedesiu cukranendriu cukraus, realiai pasikeistu tik skonis jei vietoj jo deciau ruda cukru ar ir tesla butu netasi ir bloga kepti sausainukus?

  37. […] Dovanas gali pagaminti pats. Na nepirkite dar vieno šampūno buteliuko, saldžiai kvapnaus rankų-kojų-nagų-plaukų-ragų kremo, dar vienos saldainių dėžutės, kekso, žvakidės, valgomų sienų tapetų… Iš Beatos meniu tikrai kiekvienas gali pagaminti nuoširdžiausias, šilčiausias, dėmesingiausias dovanas bet kam – kolegoms, močiutei, kaimynui, laiškanešiui, draugei, broliui. Vien jau praėjusio šeštadienio laidoje kiek pasiūlymų nuskambėjo, o kur dar praėjusieji metai… […]

  38. MadCat parašė:

    Del valgomu dovanu, tai as galvojau siemet daryti riesutu meduje gardesius.
    Zodziu labai paprastas reikalas, tik reikia tureti skysto medaus, nedideliu sloikiuku ir visokiu riesutu ir seklu. Sluoikiukus as naudoju ne didesnius nei 100ml, nes didesniem reikia labai daug riesutu, medaus ir laiko. Zodziu dedam sluoksni riesutu, pvz zemes, tada pilam medaus, dedam lazdyno riesutu, vel pilam medu, tada pvz saulegrazu, medaus, moliugu, medaus, spanguoliu, medaus ir vel kartojam is pradziu. Tada visa stiklaini paliekam savaitelei pabrinkti, iskilti oro burbuliukam ir siaip prisigerti saldumo. Tadam, grazi dovana ir labai skanu. 🙂 Patiem mieliausiems draugams ar seimos nariams 🙂

    • citriniukas parašė:

      taip paruosti stiklainiukai paliekimi atsukti ar uzdarytais dangtukais oro burbuliukam iseit? p.s. sauni ideja

  39. citriniukas parašė:

    kaip tik siemet, kai nesugalvoju ka idomesnio ir mielo padovanot kaledom, galvoju daryti sausainukus ir pan…kiek ilgiausiai (t.y. kokio ankstumo galiu pradeti ruosti) gali isbuti imbieriniai sausainiai ir granola? 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.