8241
Beatos virtuvė

Laba diena, mielas penktadieni, kepam nedelsiant ir riešutiniai sausainiai

(20)

Štai turiu apžvelgti keletą svarbių reikalų- jų tiek daug, nuo ko gi čia pradėti??

Gal nuo to, kad persikraustymas ne tik į kitą miestą, bet ir į kitą šalį iš esmės supurtė visą mūsų šeimą. Tai dabar nuo to supurtymo vis dar jaučiame gaudesius. Bet viskas labai gerai. Nauji iššūkiai ir potyriai, kaip sako Tomas, yra Character building, kitaip tariant, grūdina charakterį kaip kad plienas grūdinasi, kad būtų stipresnis…

Panašiai jaučiausi, kai prieš du metus pradėjau mokslus kulinarijos mokykloje. Tada irgi kiekvieną dieną reikėjo su savimi pažindintis iš naujo, patirti ir jaudulį, ir drebulį… Taip ir dabar. Ačiū Dievui, susitvardžiau ir pirmą Jurgio dieną darželyje Vilniuje neapsižliumbiau prieš visą vaikų grupę… Bet viskas, atrodo, su Jurgiu bus gerai, o man tai tikrai.

Ir žinote ką? Naujuose namuose nepraleidome dar nė savaitės, o jau du kartus kepiau sausainius ir vieną kartą morengus….ha ha ha ha čia jauduliui numalšinti… Morengus kepiau norėdama pasveikinti Domą ir Chocolate Naive su naująja šokolado kolekcija, kurią antradienį pusė Vilniaus ragavo.

O paskui dar su Izabele kepėm avižinius sausainius. Namie miltų neturėjom, tai apsiėjom su migdolais, avižomis ir granola. Recepto neklauskite, nes viskas buvo gaminama senu geru būdu iš akies, nes svarstyklės kažkur dar dėžėjė… (Galiu iš karto pasakyti, kad susidėti daiktus į dežės yra daug paprasčiau nei jas išsikrauti…  ). Bet visai pavyko- pusę skardos suvalgė Tomas…

Visada sakiau, kad kai jau gyvensiu Vilniuje, tai galėsiu daryti daugiau ir tas planas po truputį pradeda pildytis. Turbūt pastebėjote, kad šiame puslapyje yra skyrelis Video, tai jis vis stovi tuščias… Negerai, reikia jį užpildyti. Pirma mano mintis buvo padaryti tokių filmukų seriją įkvepiančiu pavadinimu KEPK NEDELSIANT.

Manau, kad kepiniai, sausainiai, duonos ir pyragai, jų gaminimas, kepimas yra ne tik svarbus ir labai geras dalykas bendrai veiklai su vaikais. Tai ir puiki dovana sau ir kitiems, tai maža, lengvai sukuriama šventė su viliojančiu aromatu ir skoniu. Tik nemanykite, kad aš raginu tik sausainiais ir pyragais maitinitis…Tikrai ne, bet kartą per savaitę, manau, net ir didžiausi salotos lapo gerbėjai turi sau leisti pasimėgauti kepiniais…

Todėl šiandien FB užklausiau ir laukiu jūsų atsiliepimų ir pasiūlymų, kitaip tariant darome skelbimų ir pageidavimų knygą, kokius dalykus norėtumėt išmokti kepti, kuo aš galėčiau būti jums naudinga,  gal tiems, kurie jau, pavyzdžiui, turi mano kepinių knygą, vis tiek kažkas nesigauna? O gal jūs  svajojate pamėginti iškepti kažką naujo, bet vis neprisiruošiat??? Žodžiu, jūs pageidaukite, o aš vykdysiu ir tikiuosi, kad galėsime susukti keletą video filmukų – pamokėlių, kur kepsiu tai, kas jums yra įdomiausia…

O dabar visiem ir sau, ir jums norėčiau palinkėti, kad kuo greičiau tas sniegas pasitrauktų iš mūsų akiračio… Mano telefonas sako, kad jau kitą savaitę bus dvigubi skaičiai su pliuso ženklu priešaky… Na ir kas, kad tik vienuolika ar dvylika, bet jau dvigubi! Ir lauksiu pageidavimų sąrašo

Gero savaitgalio, o čia prašau super geri riešutiniai sausainiai tam galbūt šiltesniam savaitgaliui atšvęsti.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (20)
Komentarai
  1. Aurelija parašė:

    Nemažai išbandžiau iš jūsų kepinių knygos ir man niekaip niekaip nesigavo morengai 🙁 Nurudo, tapo guminiai.. nors temperatūrą padariau net mažesnę nei reikėjo 🙁

  2. lina parašė:

    tirkai morengai man irgi nesigavo. Pavlova iki kruvinų rankų plakiau, o rezultatas blogas 🙁

  3. Eglė parašė:

    O man niekaip neišeina iškepti plikytų sausainių… Blogiausia, kad aš juos baisiai mėgstu ir netgi to perlinio cukraus nusipirkau, kad būtų gražesni 🙂 Kaip dabar atsimenu: trys bandymai – trys skardos plikytų plokščių monetų (ir skonis irgi kažkoks kiaušiniškas…)

    • Beata Nicholson parašė:

      supratau, bandysim įveikti šitą reikalą taip pat

    • Brigita parašė:

      Man tas pats. Labai megstam plikytus sausainius, bet nesigavo. Apacia ruda, virsus baltas, konditerinio maiso antgalio raiziniu nesimato, o isemus is orkaites pasidare plokscios monetos, kaip pastebeta teisingai. Deja 🙁
      Morengai irgi nurudavo, net idejus rozinio dazo, vis tiek gavosi rudi 🙁

  4. Rasa parašė:

    Aš ne į temą, bet gal Beatos užrašų knygelė – Užrašinė (kurios aš labai noriu) atsiras prekyboje Vilniuje, pvz. Pegaso knygynuose? Ačiū.

  5. Kristina parašė:

    Mane kazkos deja vu buvo uzpuoles beskaitant 🙂 tikriausiai kazkur anksciau skaiciau, kad Tomas puse skardos sausiniu suvalge ir, kad jei gristumet i Lietuva, daugiau galetumet nuveikti 🙂

    As dar naujosios knygos neturiu, bet butinai reiks isigyti kai grisiu i Lietuva 🙂

    Labai lauksiu video 🙂 viska bus idomu pamatyti 🙂

  6. Dovile parašė:

    Miela Beata,

    smagu,kad greitai adaptuojatės naujoje vietoje:-) linkiu Tau ir Tavo šeimai sekmės…
    Del kepinių, tai man labai noretųsi išmokti kepti skanų medaus tortą…norėjau pavaidinti gerą šeimininkę ir savo gimtadieniu draugams iškepiau medaus tortą …tortas man gavosi labai sausas:-(

  7. Goda parašė:

    O aš vis dar nesuprantu kaip pagaminti gražią neišplaukusią vaisių tartelę, o aš jas labai labai mėgstu.. Kažkaip aš nedraugauju su ta skaidria želė, kuri turėtų prilaikyti vaisius, todėl per Velykas gavosi kažkoks išplaukęs daiktas 🙁 Gal nuo vaisių irgi priklauso? Girdėjau, kad su kiviais labai sunkiai gaunas šitas reikalas. Pagelbėtų patarimas 🙂

  8. Marta parašė:

    kepiau keksiukus kokiu 3 rusiu is Beatos knygos kokius 20 kartu ir nekart nesigavo.iskyla ir subliuksta.skonis nerealus visvien bet va to efekto irgi norisi:))))nu arba ne labai kokia seimininke dar patapus esu:)))

  9. Vaida parašė:

    Prisidedu prie norinciu ismokti kepti plikytus sausainius- man irgi blynukai gavosi:))
    Pasitaikius progai dar noreciau patarimo: kiek kepiau pyragu is treciosios knygos, visi gavosi sausi, net tie kur rasoma kad pyragas dregnas ir sunkus. Recepto nurodymu laikausi tiksliai, o kaip sausas pyragas taip sausas..

  10. Jolanta parašė:

    Prisidedu prie morenginių nesigavimų… Man gavosi tamsoki, ne balti, bet orkaitę kaitinau iki 50 laipsnių ir tai pravertą laikiau, kad tik džiūtų. Iš skonio gavosi kaip ir turi būti, tik nurudo 🙁

    Dar kitas dalykas su kepiniais iš knygos yra bandelės. Su cinamonu išėjo labai geros, bet technologiją pakeičiau turuptį. Pieniškos bandelės man gaunasi per kietos jei dedu visus miltus. Taip pat buvo su velykine bulka 🙁 jau dedu miltų mažiau nei reikia ir lipni tešla nesigauna, netgi minkštesnės norėtųsi. Nesuprantu ar čia minkymo reikalas ar miltų 🙁 Reikia nustoti miltus matyt per akcijas pirkti!

  11. Laura parašė:

    Beata, pamokinkit kepti vaflius, tokius belgiskus:) vafline nupirkta, o recepto neturiu tinkamo. internete randu, bet vis ne tas ir ne tas…

  12. Aurelija parašė:

    Labai norėtųsi pamatyti, kas gi yra ta Ievos Mazurka iš naujausios knygos, nes knygoje nėra nuotraukos. Būtų smagu pamatyti procesą ir rezultatą 🙂

  13. Ona parašė:

    Miela Beata, norėčiau sužinoti kokiu kremu įdaryti vaflius, kad jie išliktų trapūs. Ačiū 🙂

  14. Milda parašė:

    Aš labai norėčiau kepinių receptų be gliuteno, su ryžių, ar grikių miltais 😀 ir kuo mažiau kiaušinių… sunku rasti tokių, o pati kažkaip neprigalvoju ką čia naujo pasigaminti, nuo ko neišbertų 🙂

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.