Prieš savaitę prasidėjusi mano ir Maisto banko labdaringų vaišių iniciatyva jau įgauna pagreitį ir aišku, gaunu vis daugiau klausimų, kuo gi vaišinti svečius. Žinau, žinau, kartais kuo didesnis pasirinkimas, tuo sunkiau nuspręsti. Esu jau ir anksčiau tuos pasiūlymus rinkusi į vieną vietą, bet aną sykį tai buvo ruduo, tai ir moliūgais, ir obuoliais buvome apsikrovę. Gi dabar paskutinės žiemos dienos ir ką tik išsiperėjęs pavasaris ant nosies, todėl sudėliojau kiek kitokį valgiaraštį. Jūs pasižiūrėkite ir pasirinkite, kas skaniausiai atrodo. Bet kuriuo atveju, visi šie patiekalai yra variantas „be galimybės pralaimėti”.

Taigi, pradedam. Lašišos ir porų pyragas su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis.Visi šio pyrago produktai labai dera. Taip, kaip puikiai sustyguotas kvartetas. Lašiša su krapais ir garstyčiomis dažnas ir populiarus derinys skandinaviškoje virtuvėje. Paprastas ir labai gardus patiekalas.

lasisu_poru

Labai greitai, lengvai ir skaniai pasigamina daržovių kesadilijos. Daržoves apkepkinkite ir patys reguliuokite skonį – galima jas aštresnes daryti, o galima ir lengvesnes.

kesadilijos

Gera neapolietiška pica yra tas maistas, kurį patogu valgyti rankomis ir ja dalintis. Ir negalvokite, kad jau visą vakarą kepsite, o kiti tik valgys – į dubenėlius sudėliokite įvairių ingredientų ir tegul svečiai kuria savo picas. Tik būtinai rinkitės teisingus – 00 miltus.

neapolietiska pica

Dar viena idėja, jei norite skaniai pamaitinti minią ir neturite laiko ilgiems pasiruošimams. Žurnalisto ir keliautojo Vytaro Radzevičiaus azijietiška sriuba, kitaip dar Hot Pot yra tobulas pasirinkimas. Vėl gi, truputį pasiruošiate ir kartu su svečiais, maloniai sau šnekučiuodamiesi kiekvienas turite tokią sriubą, kokios norisi labiausiai.

Azijietiskos sriubos puodas_pagal Vytara_Beatos virtuve

Čeburekai. Ką čia bepridursi. Čeburekų baliai pagal populiarumą yra artimiausi cepelinų baliaus giminaičiai, nes visi išeina sotūs ir laimingi.

Beatos virtuvė - naminiai čeburekai

Gerai, dabar jau laikas saldesniems dalykams. Absoliučiai nepralenkiamas šio sezono mano laidų skanėstas yra beždžionėlių duona. Nesuklysite išsikepę bent dvi, nes dar nebuvo čia, studijoj, greičiau išnykstančio pyrago. Vos vos spėjome nufotografuoti…

Bezdzioneliu duona_Beatos virtuve

O jei norisi sveikiau ir lengviau, sublizgėkite šiuo aromatingu apelsinų ir migdolų pyragu, kuriame nėra jokių miltų.

Beatos virtuvė. Apelsinu ir migdolu pyragas

Žinote, tiesą sakant, net ir paprasčiausiais lietiniais galima labai smagiai pasivaišinti, ypač, jei žinai, kad dosnumas, kaip koks bumerangas, linkęs grįžti džiaugsmu, sėkme ir geru širdies jausmu. Būtinai parašykite man ir nuotraukų labai laukiu, kokios bus jūsų šių metų „Kviečiu į svečius” vaišės. Jei dar nesiregistravote, tai štai čia galite tai labai paprastai padaryti.

Rašyti komentarą