8241
Beatos virtuvė

Ko trūksta Beatosvirtuvei? Avižiniai/riešutiniai/kokosiniai batonėliai

(1)
Dabar norėčiau pabambėti truputį. Pradžioj pasakysiu šitaip: man labai patinka rašyti šį blogą. Man dar labiau patinka gaminti ir labai patinka, kai ką nors sugalvoju ir pavyksta, ir visiem patinka. Man nesvarbu komplimentai, nes kai jie fake – iš karto matosi, man patinka, kai žmonės būna laimingi, valgydami mano padarytą maistą. Blogą šitą rašau daugiau nei metai. Šiaip esu užimta iki kaklo, bet kas neužimtas??? nors šiaip, manau, tikrai yra žmonių, kurie pvz. turi kiek tik nori laiko skaityti knygas, darytis manikiūrą, rašyti ilgiausius įrašus bloguose ir panašiai… Aš blogui šitam laiko randu vakare. Maisto prifotkinu ir prigaminu turbūt kokius keturis kartus daugiau, nei jo patenka į eterį. Štai vakar buvo draugai – sunday lunch tradicinis vyko. Apie angliškus sunday roast turiu būtinai kada nors parašyti išsamiai, nes ir fotkių, ir receptų turiu, bet kažkaip man tokiam dalykui reikia spec. pasiruošimo ir nuotaikos, nes rašyti reikia ilgai ir daug. taigi vakar valgėm labai sakyčiau, pavykusią ilgai keptą ėriuko koją, marinuotą su kuminu, citrina, raudonėliu ir kosminiu kiekiu česnako… šeštadienį padariau, sakyčiau, labai pavykusias ančių kojeles, kurias troškinome porte su įvairiom daržovėm ir perlinėm kruopom… perlinės kruopos, kaip žinia, mano labai jau mėgstamas dalykas…. oi, ir dar labai puikią žuvį folijoje su indiškais prieskoniais ir apie Tomo mėgstamiausią mokyklos laikų desertą chocolate sponge with chocolate custard turiu parašyti. Bet tai kur man rasti to laiko? ir dar visiem tiem, kas skaito šį blogą?… o man Jūs, visi mano mieli skaitytojai, labai patinkat, ypač, kai komentarų paliekat ir mano begales paliktų klaidų randat… prie ko aš čia dabar suku? o gi prie to, kad man reikia kažkaip pagerinti savo šitą blogą. bet aš tokia kompiuterinė beraštė, kad man net baisu prisipažinti… ir tiesą sakant, vietoj to, kad knaisiočiaus po visokius settings ir layout ir t.t. (kurių nesuprantu) aš mieliau parašau… taigi, būtinai reikia pagerinti čia šitą mano kampą, žodžiu, dulkes nupūsti ir baldus perstumdyti, juk pavasaris…. aišku, aš didelių dalykų nepadarysiu, bet linkus į tuos lietuviškus ir ne blogus, kuriuos skaitau ir kuriuos mėgstu, turbūt tikrai reikia įdėti.. o ko dar reikia? mačiau, žmonės pasidaro visokių ten kitokių stebuklų ale paskutiniai komentarai ir visokie klausimai, ir anonsai.. bet ar šito reikia? ar reikia, tipo, kur nors kampe užveisti skyrelį: šį mėnesį skaitykite????? tai ko gi reikia šitam baldų perstumdymui ir pagerinimui šioj mano virtualioj virtuvėj??
nu ir prirašiau aš čia dabar…. bet tikiuosi, kad pavyko suprasti, ko aš čia dabar puškuoju…. t.y. verdu, taigi ta proga, kad jau daug priviriau įžanginiame tuščiažodžiavime, apačioje bus receptas, praktiškai nereikalaujantis jokio kepimo, virimo, troškinimo ir t.t. na, ne visai taip, bet labai minimaliai.. Šiandien važiavau į svečius tradiciškai pas vieną draugę, na, eilinė popietė: mamos geria arbatą ir plaka liežuviais – vaikai žaidžia. prie arbatos kažko reikia, aš namie sausainių paprastai nelaikau, į parduotuvę tingiu eiti, tai ko neiškepus pačiai ko nors, juk easy
bet pamatau, kad neturiu kiaušinių, galima ir be kiaušinių sausainius išsikepti, bet aš jau kai ką kito užmačiau… ir išėjo toks suspaustinis šaldytuvinis avižinis batonėlis (padėklas), kurį galima susipjaustyti, kaip nori ir vadinti, kaip nori… batonėlis kvadratėlis whatever…
nieko nesvėriau – avižas, kokosą ir riešutus matavau nedidele stikline apie 180ml talpos. šiaip čia svarbu pats principas, bet viskas elementaru, kaip vaikų darželyje ir tikrai laisvai galima gaminti su dviejų trijų metų vaikais….
1 indelis kondensuoto pieno
100g sviesto
2 stiklinaites avižinių dribsnių
2 st kokoso drožlių
1 st pjaustytų migdolų (flaked almonds)
1,5 stiklinaitės rice crispies (sausi pūsti ryžiai – sausi pusryčiai) bet tinka ir cornflakes, svarbu, kad nebūtų saldūs ir cukruoti, nes saldumo pakanka ir taip….
stiklinaitės nebuvo labai kupinos…
visus sausus dalykus į vieną didelį dubenį. Kondensuotą pieną užvirinti puodelyje, truputį pamaišant leisti pakunkuliuoti, kad jis truputį patirštėtų ir nuo dugno maišant pradės kilti tokie kaip karamelės gabalėliai…. sudėti sviestą, kad pastarasis ištirptų ir, kai kondensuotas pienas ir sviestas yra vienu tonu spalvos prasme tamsesnis, nei buvo iki šiol, viską užpilti ant sausų dalykų ir greitai sumaišyti. (šiaip galima ir nelaukti, kol pakeis kondensuotas savo spalvą truputį, čia tik šiaip, kad labiau karamelinį skonį įgautų) kokį nors indą ar kepimo skardą, ar torto formą iškloti cling film plėvele plastikine, kad kraštai laukan liptų, sudėti visą mišinį ir paspausti rankomis pradžioj, o paskui mentele viską – turi būti vidutiniškai šlapia, nelipti prie rankų, klijuotis į vieną krūvą po truputį…. ir viskas – užlankstyti plevėlės kraštus ant viršaus ir į šaldytuvą keletui valandų arba į šaldiklį, jei reikia greičiau…. sakyčiau, labai stulbinančiai skanu ir super paprasta….
taigi, mano pavasario resolution: pagerinti, atnaujinti blogą (t.y. sudėti linkus ir dar kokį vieną kitą update, gadget ar pribombasą). šiaip, kalbant apie kitų žmonių nusipelnymus šioje srityje, tai visų pirma, garbės raštą norėčiau įteikti Sauliui iš manovirtuvė.com už puikius, informatyvius ir konkrečius video, ne veltui žmogus kulinarijos mokslus baigė! taip pat mačiau, ir Bri iš tastyart video įdėjo, tikrai tikrai labai smagu, gražu ir pagirtina… o ir dar vienas dalykas, dėl didžiausio periodiškumo, be abejo, garbės raštas iš manęs keliauja mielajai Elžbietai iš žaidžiame virtuvę, kuri parašo po įrašą per dieną, va čia tai moteris! Štai jums efektyvumo ir periodiškumo pavyzdys LT food blogų pasaulyje 🙂
Geros dienos visiem!
Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Lina parašė:

    Labas, Beata! :)) tavo riešutinius/kokosinius batonėlius darydavau pagal originalų receptą, bet šį kart neradau (!) pirkti saldinto kondencuoto pieno, tai nusprendžiau išmėginti saldintą kondencuotą pieną su kakava. Ir rezultatas tikrai geras :)) namiškiai sakė jiems gal net skaniau nei su paprastu kondencuotu pienu. Tai įsitikinau, kad ekspermentai ir šiokie tokie nukrypimai kartais priveda prie geresnio rezultato 🙂 Labai ačiū už visus receptukus, Tu šaunuolė! :)))

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.