8241
Beatos virtuvė

Klafutis (Clafoutis)

(10)
Su gerb. Klafučiu susipažinome praėjusią vasarą, – labai skaniai ėjosi jis su vyšniomis ir su juodaisiais serbentais. iš tikrųjų Klafutis yra ne koks prancūzas liokajus, o pyragas kilmės iš Prancūzijos ir kepamas paprastai su vyšniomis… kiek aš suprantu apie vyšnias, tai šios būna dviejų rūšių: didelės ir saldžios tai mūsiškai – trešnės (cherry) ir sourcherry, tai čia senovinės mūsiškos nedidukės. su trešnėm tas pyragėlis, aišku, nepaprastai skanus gaunasi, bet ir rūgštesnės ir mažesnės vyšnaitės puikiai dera (tik cukraus daugiau reikia).. tai va, tas klafutis yra labai paprastas dalykas: uogos, užpiltos skystoka ir kiaušiniais turtinga tešla. Jį geriausiai valgyti karšta, tik iš orkaitės, su ledais, idealus vasaros desertas…
vyšnias išdarinėti ir nupilti sultis, jei jų labai daug, nes ir tešla skystoka, o jei dar vyšnios sultyse plaukios, tai sunkiai sukeps į vieną vietą klafutistai va, vyšniomis (arba juodaisiais serbentais) išklojam indą ir tada užmaišom tešlą.
6 kiaušiniai
120 g miltų
100g cukraus
stiklinė pieno
(vanilės ir migdolų ekstrakto galima dar įdėti)
kiaušinius su cukrum gerai išplakti su mikseriu, įmaišyti miltus, ir supilti pieną. Tešlą supilti ant vyšnių ir kepti karštoje orkaitėje (200-210C) apie pusvalandį. gali pasirodyti, kad tešla skystoka, bet taip turi būti, – pyragas tada išeina toks labai lengvas ir pasipūtęs kaip kokia suflė..
Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Labai skaniai atrodo, kol nepraejo vysniu sezonas, pasiryzau isbandyti. Beata, o kiek vysniu reikia deti? Arba praziurejau, arba neparasyta… Tiek, kad kepimo formos dugnas pasidengtu, ar daugiau? Beje, gal zinai koki gudru buda, kaip tuos kauliukus isimti? Jau isivaizduoju, kiek teks knebinetis…

  2. Donata parašė:

    O nusunktos vyšnios iš uogienės gal irgi tinka? 🙂

  3. Jurgita parašė:

    Aha, tikrai kaip tuos kauliukus is ju isimti reikia? Nes itariu darbas kokiam pusdieniui tike vysniu niskebinet…

  4. inga parašė:

    Laba diena, labai noreciau pasitikslinti kokie kieki reikia deti i pyraga Klafutis.
    Aciu

  5. Ausra parašė:

    Sakykit,o kepimo milteliai čia visai nesideda?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.