8241
Beatos virtuvė

Kepti obuoliai

(13)
 Ką galima pasakyt apie keptus obuolius???? Labai skanu… bet tik ne mano vyrui… tas turi kažkokių neišspręstų problemų su keptais obuoliais, suprask, jam neskanu, bet čia tik jo problemos, – nežino, ką praranda… Taip iškeptas obuolys, kaip neseniai padariau, yra puikiausias sveikiausias desertas, o jei su skaniais vaniliniais ledais, tai jau toks truputį nuodėmingas, bet vis tiek labai sveikas ir geras dalykas, ir net svečiui kokiam garbingui negėda duoti… nes jei paprastai iškepsi obuolį skardoj ir svečiui vakarienei pabaigti pasiūlysi, tai galvos, kad blokada…..
Obuoliams reikia išskobti vidurius. Geriausiai atliekamas šitas darbas, pasitelkus bulvių skustuko galvoje esantį aštrų nagą, kuris šiaip skirtas bulvių akim rakinėti.. taigi, obuolio šerdyje padaryti skylę, kad tilptų beveik pora pirštų. Išrakinėti obuolio vidurį ne taip, kad kiaurai, bet taip, kad pasiliktų plonas dugnas, kad sulaikytų visas gėrybes, kuriu pridėsim į obuolio vidurį vietoj graužtuko…
Aš turiu medaus perteklių namie, tai jį ir naudoju. Porą šaukštų medaus, šaukštas manų kruopų, geras šaukštas smulkintų riešutų (geriausi su kavamale beveik iki miltų juos sumalti), geras šaukštas džiovintų smulkintų vaisių, maždaug pusės citrinos žievelės tarkių ir cinamono mažas šaukštelis, viską sumaišyti ir sukimšti į obuolius. Obuolių šonus truputį subadyti šakute, kad nesprogtų baisingai (bet vistiek susprogsta) ir kepti karštoje orkaitėje, kol iškeps… ir visas mokslas…
Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Kepti obuoliai su varske parašė:

    Sveika, Beata,

    Aš dar išskaptuoju vidų, tada įdedu šaukšta medaus ir įfarširuoju varške (sutrinta su kiaušiniu ir šiek tiek vaniliniu cukrumi, cinamonu, apelsinų žievele). Dar skaniau…

    Beata

  2. dalija parašė:

    labai gardi paskutine nuotrauka 😉 Bus butinai išbandyta!
    Mano vyras irgi turi ‘neisprestu problemu’ su ‘ne zaliais’ obuoliais 😀 Dariau tavo obuolių pyragą ir kaifavau nuo kvapo ir skonio, kai norejau nusakyti jam visa tai pasake – oh, no..I don’t eat cooked apples 😀 Beje ir cinamono, ne pro kur. Ot tie anglai vyrai, nors ir labai mes juos mylime, ha ha 😉

  3. Birute parašė:

    Kad „nesproginetu“ obuoliai, patariu juos is vakaro isskaptuoti ir ideti i vidu sauksteli cukraus (jei planuojate panaudoti juos desertiniams patiekalams) ir palikti pastoveti per nakti. Kita diena jie ir iskepa graziai, buna standesni, neisbliura ir nesprogineja. Skanaus !

  4. Sveikuolė ;D parašė:

    Deja, negaliu tylėti kai taip giriami tie kepti obuoliai.. Manote, tai labai sveika? Juk jie termiškai apdoroti! O:

    • Realistas parašė:

      Anokia sveikuolė. Kaip ir daugumai tokių, reikia gydytis pas psichiatrus. Kepti obuoliai yra labai sveika, net sveikiau nei švieži. Juose gausu pektinų.
      Pektinai žarnyne absorbuoja toksinus ir padeda juos pašalinti iš organizmo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, mažina vidurių užkietėjimą. Keptų obuolių rekomenduojama vartoti onkologiniams ligoniams dėl pektinų, padeda atsigauti po chemoterapijos. Ir dar daug galima rašyti.

  5. Di parašė:

    nors keptų obuolių nemėgstu ir kepiau tik dėl to, kad turėjau labai neišvaizdžių ir pasiraukšlėjusių, bet galiu pasakyti, kad skonis – dieviškas.
    Beata, tavo receptai puikūs, ačiū!
    p.s. Laimingų Naujųjų!

  6. Irmia parašė:

    Labai skanus desertas ir patiems pasilepint ir svecius pavaisinti negeda. O svarbiausia, ad labai lengva ir greita paruosti 🙂 rekomenduoju, net vyras gyre, kuris nera vaisiu megejas 🙂

  7. Liudas parašė:

    Esat geros šeimininkės,bet nežinot,kad medus jau nuo 40 laip. pradeda daryti nuodingas,o apie 100- 180 laip. temperatūra baisu ir pagalvoti. Ir jokių naudingų medžiagų pakaitintas medus,aišku,neturi. Kepiniams galima naudoti tik dirbtinį medų. Sėkmės

    • Alisa parašė:

      Tai, kad Liudai, paprasciausia interneto paieska ismeta kruvas moksliniu studiju, kurios irode, kad nieko tam medui karstyje neatsitinka. Taip, gal jis tampa maziau vertingas, nei nekepintas, bet tikrai netoksiskas. Turi geru dalyku ta Ajurveda, bet aklai tikrai neverta pasiklaiuti..
      O receptas labai puikus ir sveikas, dabar kaip tik orkaiteje „tusinasi“. Aciu!

  8. obuoliuke parašė:

    Zinot ka bandziau.
    Ziauriai skanu.

  9. Violeta parašė:

    Labas visiems.Nesusprogo obuoliai.Kepiau antaninius.100 laipsniu elektrinej orkaitej apie valanda.Neuzstatykit labai aukstos temperaturos.Tegul geriau ilgiau pakepa.Ir butinai antaniniai obuoliai.Sekmes visiems.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.