Mano turbūt pirmas normalus kulinarinis atsiminimas yra kepta višta, kai buvau vaikas ir tikėjau karaliais, kurie verkia ir priverkia upes, kurios atplukdo paskui jų pražuvusias dukteris… tai sakydavau, kad jei bučiau karalienė, tai valgyčiau tik keptos vištos odelę… ir kur protas vaiko buvo??? aišku ir dabar skanu, bet užtai kaip nesveika.. viskas, kas skanu yra nesveika, tai nieko čia nepadarysi – toks jau gyvenimas….
mmmm ……super ! kaip skaniai atrodo , man patiko retro bulves butinai tai[p pagaminsiu 🙂
O vietoj visos vištos galima kepti kulšeles ?? :))))
Sveiki. Norejau paklausti i vidu pjiaustita svoguna deti?
Nuostabus receptas, paprastas ir manau skanus, butinai ismeginsim .
Labuka! Vistuke jau paruosta, o kaip ta skanuji padaziuka ruosti? 🙂
labai skanu
O kiek laiko marinuojate vištieną?
Bandziau taip bulviu issikept, negavosi :DDD antra karta gal pavyks, kol kas mano kulinariniai sugebejimai tarp arbatos ir keptos duonos, todel dar reik praktikos biski :DD bet taip skaniai atrodo.. reikia zmonos ieskot
Šiaip, niekad nekomentuoju, bet šįkart neatsilaikiau..
Bulvytės fantastiškos!! Visas genialumas paprastume 🙂 ir ta technika su šaukštu TOBULA!!
Ačiū, už tradicinio recepto žvilgsnį kitaip!!
Puikiai pavyko, ačiū! Retro bulvės labai gražiai atrodo – ir toliau jas gaminsiu 🙂 O kaip su tuo padažu iš vištos „nuopilo“ bekepant? 🙂 Nežinau ką ir kaip su juo daryti…
Ar višta kepta vadinamoje rankoveje ar tiesiog skardoje?
Labai skaniai atrodo 🙂
sveiki, kaip tik galvoju kepti vista kaledoms- vis nekasdieniska ir skanu. norejau paklausti ar nesudegs virsus vistos jei bus ideta tik i skarda ir nepridengta folija?
beje, koki karsta garnyra rekomenduotumet prie sios vistienos
Superinis receptas. Aciu.
Super vištytė gavosi!!!!Kepiau ir Kalėdom vėl ruošiu kepti!Pasaka!Kaip gerai kai gali receptuką gerą gauti iš interneto.O Beatos virtuvė superinė!Tiek daug galima pasimokyti.Smagu,kad Jūs esat!.:)
pagal Jūsų receptą kepiau antį įdaryta perlinėmis kruopomis ir džiovintais vaisiais. Noriu paklausti ar šis įdaras tiktų ir vištai? Ačiū.
Sveiki. Gal galima plačiau apie perlinių kruopų ir džiovintų vaisių įdarą? Google visagalis nerado tokio, o taip suintrigavo… Ačiū 🙂
Sveiki, noriu siandiena iskepti vistyte, bet gal galite patarti kokia programa orkaiteje rinktis geriausia? As pati tai visada karsto oro programoje viska kepu, bet gal jusu nuomone reiktu koki kita buda?
Daug kartų jau kepiau . Labai skanu ir paprasta 🙂 Ačiū!!!
Sveiki,
Kaip paruošti padažiuką iš skysčio nuo keptos vištos?
Sveiki ;). O kaip tą padažiuką iš sultinio padaryt?
Tikras skanumėlis, puikus orkaitės pagalba sukūrtas šedevras. Višta labai skaniai iškepė.
Laba diena, ka galima naudoti vietoj kmynu? 🙂
Ar tikrai vištos odelė nesveika??
Norėjau paklausti dėl aliejaus. Patikrinus aliejaus „smoke oil“ alyvuogių aliejaus Extra virgint yra 160C arba 190C. Yra tik Extra Virgin High Quality Oil, kuris gali būti naudojamas didesnėje, nei 200C temperatūroje. Gal žinote kur tokį gauti Lietuvoje? Kokius aliejus patartumėte naudoti kepant 200C temperatūroje? Ačiū už paprastą receptą. Šiandien bandysiu kepti vištą pirmą kartą gyvenime. 🙂
Padariau klaidą rašydamas. Turėjau omenyje – Smoke Point of Oil. 🙂
Ghee sviestas ir kokosų aliejus tinkamiausi kepimui aukštoje temperatūroje
Asorti parduotuveje Siaures Miestelyje geras alyvuogiu alieju pasirinkimas. Man labai patinko Terra Creta estate. Labai skanus ir tinkamas 180-200 laipsniu kepimui. Vista kepu 190 laipsniu ir viskas kuo puikiausiai gaunasi 🙂
Sveiki, kaip manot, ar toks bulvių kepimo būdas tiks ir saldžią bulvę kepti? 🙂
Sveiki,
Sakykite, o kiek mazdaug reiketu laiko kepti namine vista, kuri sveria apie 3.5-4 kg.? Galbut ir temperatura turetu buti mazesne. Aciu uz atsakyma. 🙂
Labutis. o vištą kepti rankovėje? folijoje? ar tiesiog be papildomų priemonių
Mano bus pirmoji višta 🙂 kiek reikia druskos ir pipirų,kad ne per sūri gautųsi?
Manoji 3kg, mažesneje temperatūroje kepti? Ilgiau? ačiū!
Ką tik gaminau vištieną pagal šį receptą. Tikrai labai skanu buvo. Taip pat iškepiau ir bulvių, nors pjaustant naudojau šaukštą, kai kurios bulvės vis tiek persipjovė pusiau. Likau tikrai patenkinta, vyras taip pat buvo sužavėtas tokiu kulinariniu šedevru, gaminsiu dar kartą 🙂
Tobula gavosi višta! Sultinga, o išorė traški, bet skonis.. Nieko nei atimsi nei pridėsi..
[…] pusę besuktum, ją kiekvienas gali prisitaikyti savo skoniui. Aš jau esu kažkada publikavusi keptos vištos receptą, ir net knygoje jis yra. Bet iš tiesų keptai vištai net nereikia recepto… Nes visi namuose […]