8241
Beatos virtuvė

Kepk nedelsiant – sveikuoliškas slyvų ir juodojo šokolado pyragas

(7)

Štai vėl pas jus grįžtu su „Kepk nedelsiant“. Turiu jums pasakyt, kad man pačiai šitas projektas labai labai patinka. Nes tikrai tikrai išsikepti pyragą gali kiekvienas ir labai paprastai.

Šioje pamokoje tema tokia įdomi. Gal skambės truputį dviprasmiškai, bet pristatau jums sveikuolišką kepinį. Ši tema buvo populiariausia mano Facebook puslapyje, akivaizdu, kad sveikuoliškumo tema nesiliauja plitusi kaip koks gerasis virusas. Gaminti ir valgyti sveikiau dabar, sakyčiau, yra jau netgi madinga, ir tuo labai džiaugiuosi.

Oi, apie ypatingus kepinius aš galiu kalbėti nesustodama, nes kai rašiau kepinių knygą, labai domėjausi šia tema. Nes vienas negali valgyti ar šiaip vengia kiaušinių, kitas miltų, trečias – cukraus, tai ten, ypatingų svečių skyriuje stengiausi sudėti tokius receptus, kad kiekvienas kiekvienas rastų ką galėtų pasigaminti.

Bet mano nuomone, visi kepiniai, gaminti namuose, gali būti vadinami sveikuoliški, nes į juos juk sudedame kokybiškiausius ingredientus. Visai nesigraužiu, jei mano vaikai mėgsta mano keptus avižinius sausainius, kuriuose gausu stambių avižų dribsnių ar graužia kurapkėlės sausainius su linų, sezamų, moliūgų sėklomis.

Per šią pamoką siūlau jums su manimi iškepti vieną populiariausių kepinių knygos pyragą – legendinį slyvų ir šokolado. Visų ujamus kvietinius miltus keičiame maltais migdolais, o dalį nepageidaujamo cukraus – džiovintais vaisiais. Čia naudojame ir juodąjį šokoladą be cukraus (jei paklaustumėt vaikų dietologo, kuris saldumynas visgi geriausias vaikams, tai vienas jų tikrai būtų juodasis šokoladas).

Mažiau kalbų – daugiau darbų ir pažiūrėkite, kaip išties viskas paprasta.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Elona parašė:

    Tikrai šitą pamėginsiu, skanus turėtų būti…:)

  2. Eva parašė:

    Be galo nuostabus pyragas!!! 🙂

  3. Justetam parašė:

    puikus pyragas, jau dukart kepiau ir, manau, dar nekartą kartosim, mmm niam!

  4. Juste parašė:

    O kokioj temperaturoj kepti reikia?

  5. Vilte parašė:

    Kiek dariau Beatos maisto, viskas – tiesiog TOBULA!!!
    Sitas receptas, aisku, be isimties… Valgiarastis vasarai jau suplanuotas! (Visa seima ir kaimynai irgi valge pirstus apsilaizydami) 🙂
    Niam Niam Niam!!!

  6. margarita parašė:

    Kada bus naujas „Kepk nedelsiant“ video? Labai laukiu:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.