8241
Beatos virtuvė

Kavos pasaulis platus

(0)

Aš rytą pradedu nuo arbatos. Stipri, angliško stiliaus juoda arbata su pienu yra mano ryto ritualas, be kurio lyg kažko trūksta. Bet mėgstu ir kavą, bet jau vėliau, kai diena įsibėgėja.

Beatos virtuve puodelis balinta arbata

Ar pastebėjote, kaip pasikeitė mūsų kavos supratimas ir gėrimas Lietuvoje per pastaruosius 10 metų? Dabar bene nepadoru gerti užpilamą kavą, kurią mano vyras, pavyzdžiui, vadina dumblo kava. Aš tai išgeriu, tikrai. Ir nesigėdiju. Tiesa, dažniausiai lofte naudojame paprastą, vadinamąjį french press, prancūziškąjį kavinuką…Bet ar matėt, kiek dabar yra būdų kavai paruošti? Ar žinote, kas yra „chemeksas“?? Ką???  O kiek kavos aparatų namams žinote? Aš ne vieną. Ir ar buvote jau paklausti, kokios kavos norėsite – iš Brazilijos ar Etiopijos?

Aš pasakysiu taip, mano žinios apie kavą yra na, kaip čia pasakyti, tokios gana vidutinio lygio, bet tikrai norėčiau sužinoti daugiau. Apie Emanuelį ir jo kavos ir kreivos nosies istorijas buvau girdėjusi jau ir anksčiau. Tos istorijos, visų pirma, yra apie aistrą kažkam, nes kai yra aista ir yra vienas domėjimosi baras, lengviau išgryninti, suprasti ir tinkamų žinių sukaupti. Gyvai su Emanueliu susipažinome pavasarį, nes va, imk ir atsitik tu man taip, kad „Jurgis ir Drakonas“ savo restorano patalpas nuomojasi šalia Emanuelio kavos dirbtuvių, praktiškai, kaimynai. Ir net šeimininkas patalpų yra mūsų tas pats, ponas Edmundas. Taigi, aš esu porą kartų kyštelėjusi nosį pas Emanuelį į dirbtuvę, gėrusi jo kavos. Jis pradėjo blogą rašyti ir rašo įdomiai, tai, sakau, reikia pasikviesti į svečius – kad papasakotų ir praplėstų mūsų horizontus, bei supratimą apie kavą. Tai kviečiu susipažinti svečio rubrikoje.

 

Print Friendly, PDF & Email

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.