8241
Beatos virtuvė

Katalonų virtuvė: krevetės česnako padaže

(4)

Inga: kiek kartų lankiausi Barselonoje, tiek kartų stebėjausi – kaip jie, ispanai, sugeba paskanavę pusę stalo užklojančių tapas dar sutalpinti ir pagrindinį patiekalą, ir desertą?? (Kiek besitreniravau – man paprastai užtekdavo paragauti penkių rūšių tapas, kad suvokčiau, jog mano vakarienė jau kaip ir baigta…)

Iš tikro, tai ilgos vakarienės su gera kompanija, geru vynu ir maistu būdingos visoms Viduržemio jūros valstybėms. Dalelę šių malonių įspūdžių lapkričio 14-17 dienomis iš Viduržemio jūros pakrantės į Vilnių perkels Torres vyno ir maisto festivalis, žadantis suderinti gurmaniškas vakarienes, geriausius vynus ir protų bei skonių kovas „Kempinski“ viešbučio restorane .

Katalonų virtuvę nesunkiai galima prikviesti ir į mūsų, lietuvių, namus. Paprasčiausias būdas – pabandyti pasigaminti tapas. Beje, prie tapas ispanai niekada nesirenka labai sudėtingo skonio ar ilgai brandinto, brangaus vyno. Vienas universalesnių variantų – vaisinio skonio rausvais vynas , pavyzdžiui, Torres Las Mulas Rose ar Torres Santa Digna Rose, kuris puikiai tiks beveik prie kiekvieno jūsų paruošto tapas. Tačiau nesuklysite pasirinkdami ir lengvo skonio baltąjį sausą vyną, pavyzdžiui Torres Vina Sol ar Torres Verdeo, ar jauną, vaisinio skonio raudonąjį – Torres Sangre de Toro.

vynas ruzavas

Krevetės česnako padaže su saldžiosiomis raudonosiomis paprikomis

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 18 didelių česnako skiltelių, rupiai supjaustytų
  • žiupsnelis maltos džiovintos aitriosios paprikos
  • 3 didelių saldžiųjų raudonųjų paprikų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 900 g vidutinio dydžio šviežių krevečių
  • 50 ml šviežių citrinos sulčių
  • 50 ml sauso balto vyno
  • 2 šaukšteliai šviežių supjaustytų petražolių

Gerai įkaitinkite didelę keptuvę. Sudėkite rupiai supjaustytą česnaką, išilgai supjaustytą plonomis juostelėmis raudonąją papriką, maltą aitriąją papriką.

Sumažinę liepsną, apie 15 min. kepame, kol paprikos tampa minkštos, kartais pamaišome. Šiek tiek pasūdome.

Tada ateina laikas krevetėms. Iki maksimumo padidiname ugnį ir supilame išluptas, bet su uodegėlėm krevetes. Keptuvės neperpildome – pakepinę 2 minutes apverčiame ir palaukę dar porą minučių greit supilame vyną ir citrinos sultis, ir dar pakepiname 1-2 minutes, bet tik tiek, kiek reikia iškepti krevetėms.

Ištraukę iš keptuvės, pabarstome petražolėmis ir iškart patiekiame į stalą. Būtinai pasirūpiname ir traškia duona, kuri tikrai greitai dingti nuo stalo padės krevečių ir česnako padažas.

Daugiau idėjų, kaip galima įsileisti katalonų virtuvę į savo namus bus galima sužinoti kulinarijos pamokose, kurias lapkričio 17 d. sekmadienį Kempinski virtuvėje ves ispanas Sergi Millet – Torres restorano šefas.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. […] Inga, kuri dirba su šio regiono vynais ir ne kartą ir ne du yra viešėjusi Braselonoje, dalinasi nesudėtingu, bet gardžiu tapas receptu.  Paskaitykite, gal ir jūs susiviliosite  vėjuotą lapkričio vakarą savo […]

  2. Kristina parašė:

    Išbandytas receptas, labai skanu, tik norėtųsi daugiau pačio skysto padažo, nes gaminant jis tarsi išgaruoja .

  3. ginte parašė:

    liuks! vyras gamino, abu surijom. o padažo tai buvo gana gana. nors… gal mano virėjas improvizavo duota tema ir tikslių ml nesilaikė, nežinau :P.

  4. […] krevetės česnako padaže – visai neblogai, bet sugadinti krevetes gal sunkoka. […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.