8241
Beatos virtuvė

Karštojo savaitgalio karoliai

(7)

Tai jau buvo taip, kad matyt visi šį savaitgalį karštąji savo baltus kūnus saulei atkišo. Aš tai tikrai pastebėjau kaip visi vasarai pasiruošė  –  vidutinio amžiaus, kur jau nebesitąso paskui save vaikų, išeina į gamtą solidariai baltai pasipuošę, arba vyresnio amžiaus poros, kur jau turi ir anukų, o gal net ir provaikaičių, būtinai vėlgi su šviesiais apdarais, bet jau va gražiai vašeliu nunertais… Arba merginos visai dar jaunos su blakstienomis, kurios remia ventiliacijos vamzdžius akropolio palubėjė, su pūstom kelnėm ir maikelėm penkių cm pločio, kad bamba su visu pilvu sau plačiai matytųsi…Oi kas gi nėra kada kaip nors perdėm apsinuoginęs?

Aš vaikus ištempiau į pinkniką, pavažiavom dviračiais, palei upę, o jau žmonių žmonelių…svilina save ir degų skystį ant anglių kad laisto… Man tas degus skystis tai pasakysiu yra labai bjaurus dalykas. Žodžiu, visiem vasara pakedeno plunksnas ir atpalaidavo mintis. Aš tai dievinu karštį, tikrai, aš tiesiog kaip driežas galėčiau leisti sau dieną išsitiesusi saulėje, mane saulė kaip kokią saulės bateriją pakrauna. Bet aišku gero po nedaug – šį savaitgali per daug ir negulinėjom….

su vaikais Beata

Taip pat išbandžiau du labai neprastus šaltus gėrimus, abu su vyšniom. Vienas variantas: obuolių sultys, šaldytos vyšnios ir daug daug ledo, beigi vandens – gaivina turbo būdu, rūgščiai ryškiai ir gerai. Kitas glotniojo tipo buvo užšaldytas vaikam ledams: kriaušės, melionai ir vyšnios, tiesa dar šaukšas graikiško jogurto ir cukraus sirupo.

O čia trumpai ilgi karoliai iš praėjusios savaitės ir savaitgalio:

BonBon pasidarė šukuoseną! Žodžiu Bonbon kerpasi Šeltėje, jam vėl trumpintis labai nereikėjo, bet truputį pasigražinti, ir prie viso to buvo išpraustas bei iššūkuotas kaip kokiai parodai….Labai gražus…

bonbon

Šalti gėrimai

Penktadieni dirbom ir naują TV sezoną planavom ant žolės, pravartu atsigaivinti: nektarinai, obuolių sultys ir ledai….

merginos

Laiminga karvė: kaimynai Latviai sau va prašau kokie tiesiog kūrybingi ir paprasti –  kai pamačiau parduotuvėje pačios rankos paėmė! Labai geras vaflinis pyragas, ir dar ta karvė ant viršelio…

gotina

Ridikėliai ir Nereali Duona iš Tymo.

lietuviska duona

Ketvirtadienį Ieva ir Laura buvo Tyme, gavo unikalios duonos iš Panevėžio kepėjos Jūratės Vytėnienės. Duona tookia skani, kad laisviausiai valgoma viena. O su ridikėliais ir krapais…ką jau čia kalbėt…

Piknikauti su draugėm, su šaltibarščiais… Aišku, kad labai geras dalykas, dabar tyrinėju šaltibarčių galimybes….Nes jų būna visokių. Kol kas ‘underconstruction’, bet bus pasidalinta rezultatais.

piknikas

Vyno dienoms turėsiu skirti daugiau dėmesio. Jos vyksta jau dešimtus metus, aš pati tik antrą kartą ten patekau, bet renginys vertas dėmesio. Ir kai žinai, kad mes Lietuvoje vynu domėtis ir jį ragauti pradėjom dar oi kaip neseniai, tai yra tiesiog atgaiva matyti tiek išprususių ir šiuo dievų gėrimu besidominčių žmonių. Aš tik kažkaip pagalojau, kad gal vertėtų Vyno dienas rudeniui labiau skirti? Ar dukart per metus jas rengti? Bo tas karštis….vajetau! Aišku savo žavesio turi, bet gal vistik labiau rudenėjant sutiktų, kai nebereikia po laukus lakstyti ir daugiau koncentruojamės į namus ir indoors taip sakant, būtų tinkamesnis…Na visada Vyno Dienos yra gerai. Taigi dabar karoliai tik iš ten ir iš jų…

Jurgis ir Drakonas patys kepė terasoje nuo karščio ir pizzą net dviejose krosnyse. Man ji skaniausia ir niekas neprilygs. Taškas.

jurgis ir draknoas

Deivydas Praspaliauskas žino gerą vyną ir aš iš tos laimės su juo fotografuojuos užsimerkus, aš ir Ieva, ir Deivydas.

 

vyno dienos dar

Aš ir Tatjana, Česlovo mūza. Česlovo vyno ragavau pirmą kartą prieš gerus metus. Mes turime sužinoti daugiau apie lietuvišką vyną ir mėgautis juo daugiau. Man Ieva rekomendavo, aš paragavau ir ištirpau – Česlovo svarainių vynas yra kažkas toookio…. Jis yra saldus, bet ne visai sirupingas, o aromatas…. Svajonė.

vyno dienos lietuva

Italų buvo daugiausia. Štai čia iš Sicilijos ponaitis, apsvaiginęs visus marsala savo ir kitu Sicilietišku vynu. Aš užsinorėjau į Siciliją, pasikalbėjusi su jo drauge, kuri organizuoja atostogas Sicilijoje .

Čia vynu vaišinamos dvi man labai patinkančios moterys: Violeta Baublienė ir Gražina Michnevičiutė.

vyno dien

Laabai gardūs macaroons ir duonos traškučiai iš Biržų duonos.

vyno dienos birzu duona

Nerealūs itališki delikatesai (alyvuogių aliejaus su baziliku niekur tokio neragavau), ir ne vien tik makaronai…

vyno dienos

Rokiškio skilandis

rokiskio skilandis

Dione ledai, Pasiflorų šerbetas – tiesiog verčia iš kojų…

dione

Va ir dar kiek dovanų gavau, kažkaip dar taip nebuvo, kad būčiau taip apdovanota. Taigi turiu pasisakyti, ką gavau dovanų:

– suvenyrinė dėžutė iš Džiugo

– Bugas pagardai (jau išbandyti – tikrai verti dėmesio)

– Miltė duonos traškučiai iš Biržų duonos (viskam tinka ir labai daug saulėgražų bei linų sėmenų,bi jėė)

– Rokiškio skilandis

lauktuves

Tai va toks buvo turtingas savaitgalis….

O dabar norėčiau pasiklausti labai svarbaus klausimo….grįžkime prie kepimo lauke sezono.

Juk vis kepat, ar ne? Ką mokate padaryti ? Ko nemokate? Kokie yra patys svarbiausi klausimai, į kuriuos norėtumet rasti atsakymą?? aaa?? Aš taip pat turiu daug klausimų, tai galvoju gal reikia susivienyti ir rasti atsakymus??

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Mums vis nepavyksta daržoves normaliai iškepti lauke (pati nekepu, vyro sritis čia). Dar taip nebuvo, kad skaniai cukinijos, paprikos ir pan. pavyktų – cukinijos ištyžta, paprikos apdega ir tt. Taigi, mane domina daržovių kepimo klausimai. Ačiū 🙂

    • R.Babaušytė parašė:

      Tikra tiesa – ant iešmo pamautos ar ant grotelių sudėtos daržovės yra labai kaprizingos. Mes išbandėm ir mums pasiteisino toks būdas: Daržoves (paprikas, cukinijas, baklažanus, pomidorus, svogūnus ir kita) pjaustom postambiais gabalėliais ir pamarinuojam kokiam bliūde su mėgstamais prieskoniais, svarbu, kad įpiltume ir šiek tiek aliejaus. Padarom iš folijos tokį nemenką voką, sudedam ten pamarinuotas daržoves, voką sandariai užlankstom, padedam ant grotelių (bet nesuspaudžiam) ir kepam kokias 10 min. Pabaigoje voką pradengiam, pasižiūrim, ar daržovės tinkamo minkštumo ir dar palaikom pradengtam voke kelias minutes, kad apsidūmintų ir skanaus grilinio kvapo prisigertų. Viskas. Taip paruoštas daržoves svečiai sukerta pirmiausiai, net šašlyko nebereikia. Tiesa, į tą voką galima dėti ir bulvių, tik jas reiktų dėti gerokai apvirtas.

  2. Monika parašė:

    Vytėnienės duona yra gėris. Mes jau ne vienerius metus velykų be jos neįsivaizduojam. Bet pasirodo, kad per šventes toookia paklausa, kad jau uzsisakinėti reikia 🙂

  3. Nida parašė:

    Vytėnienės duona tobula :). Mano nuomone, kepsnių sekmė priklauso nuo teisingo kepsninės
    iškūrenimo. Aktualiausias klausimas, kaip užsikurti visą tą reikalą be degaus skysčio naudojant anglis.Kokia turi būti kaitra ir kaip ja nustatyti. Naudoti, malkas ar anglis .Ar galima grilinti senamiesčio kieme ir kokie reikalavimai. Gal ir dar kam rūpi šie klausimai 🙂 Būsiu dėkinga, jei išmanantys pakonsultuos.

  4. laura parašė:

    Man vis dar aktualus klausimas – tai kaip ten su ta keptuve ant žarijų? Kaip su grotelemis kepama, tai aisku, o grilio keptuve ant žarijų dėti ar kaip čia?

  5. Jolanta parašė:

    Puikios nuotraukos, žavios damos, graži aplinka, bet viskas nublanksta prieš BON BON grožį 🙂

    Mintis viena vis lenda man galvon,
    Įsimylėjau aš BON BON 🙂
    Jis toks fantastiškai žavingas,
    Ar gi gali jo grožiui būti abejingas…
    Lyg pieno jūroj būtų išsimaudęs
    Ir dar bangų šukuosenon prigaudęs 🙂
    O žvilgsnis jo akių toksai skvarbus,
    Tarsi bylotų: „Aš myliu jus visus!”

  6. Ačiū labai, Beata
    Iš tavęs gauti tokius komplimentus tai yra didžiausias ir smagiausias įvertinimas .
    AČIŪ, AČIŪ,AČIŪ.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.