8241
Beatos virtuvė

Karščio banga ir šalta sriuba rūgštynių

(4)

O kokia vasara, koks karštis – kaip man jis toks patinka. Karštis patinka ir tikrai nedejuosiu, kad ‘oj, kaip žiauriai karšta’. Ne, gerai, smagu ir valio.

Todėl dažniausiai nesinori valgyt, arba kažkodėl labiau užsinori pieno produktų, kaip kefyras, varškė arba šaltos sriubos.

Gaminausi tokią lietuvišką šaltsriubę su ridikėliais (nes dabar jų visuose turgeliuose visada būna) ir rūgštynėmis, taip taip, rūgštynėmis. Ir tokia gaivi sriuba, rūgštynės su savo žalėsiu ir rūgštele priduoda didelį akcentą šiai šaltai sriubai.

Rūgštynės labai universalios, nes ir pesto galima daryt, ir į salotas dėti lapelius ar sutrynus su aliejumi padaryti padažą. O ir daugelio mėgstama pavasarinė rūgštynių sriuba.

O ką jūs darote su rūgštynėmis? šaldote? dedate į stiklainius? ar iškart suvalgote?aa?

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Agnė parašė:

    Rūgštynės yra gėris, tik nepamirškite, kad maždaug po Joninių rūgštynės yra nebevalgomis, nes jose susikaipia perdidelis, t.y. organizmui jau pavojingas, oksalo rūgšties kiekis. Tas pats ir su rabarbarais…

    • Chemike parašė:

      Normos ribose, viskas galima. Nesuvalgysit tiek rugstyniu, kad oksalatu perdozuotumet 🙂

    • Inga parašė:

      Agne, taip, rabarbarai jau nebetinkami vartojimui. Bet dėl rūgštynių nesutinku, juk jos nuolat šviežios, nupjauni, atauga, nėra kada susikaupti per dideliam kiekiui, nebent jos nuo pavasario nepjautos, bet tuomet nelabai ir taip vartojamos, nes peraugę, žydincios, kietais kotais.

  2. r.babausyte parašė:

    Mmmm… skanumėlis. Mama vaikystėje tai rūgštynes kelias minutes pavirdavo, tą skystį ataušindavo, dėdavo svogūnų laiškų ir krapų, tada užbalindavo grietine na ir virto kiaušinio. Gaila, mano šeima į rūgštynes nei nežiūri, nosį raukia, snarglius mat, apvirusios jos primena:O

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.