8241
Beatos virtuvė

Karoliai karoliukai iš Londono ir… kalakuto koja

(1)

Dviem dienom buvau nušokus į Londoną. Ar yra dar nebuvusių ten? Jei taip, tai greitai šokite į lėktuvą ir maukite ten sau drąsiai.

Manęs ne kartą jau klausė ir LT, ir Londone: ar pasiilgai Londono? – Nespėjau. Tikrai. Nuo tada, kai visa šeima persikraustėm į Vilnių, ir va štai jau aštuonis mėnesius mūsų namai čia, Londone aš spėjau apsilankyti keturis kartus. O gal penkis? Žiūrint iš kurios pusės skaičiuosi. Pamaniau, turbūt tūlas lietuvis turi mažiausiai po vieną giminę ir po du draugus Londone. Net ir tie, kurie neturi, vis tiek, be abejonės, Londonas yra ta vieta, į kurią lengva nuskristi ir yra daug ką veikti, pamatyti ir skanaus paragauti.

Aš va tik išlipau iš lėktuvo ir iškart į kasmetinę kalėdinę vakarienę.

Tiesa, vos per plauką pavyko ištrūkti, nes pirmą kartą gyvenime mėginau išskristi su vaiko pasu. Taip, pasiėmiau pasą, net nesusirūpinau, kad čia ne mano. Net nepatikrinau ir nedirstelėjau į jį, kol registracijoje už mane patikrino malonus vaikinas. „Čia ne jūsų“… KĄĄĄĄĄ??????? Kaip tai ne mano…Vaikai priduoti sesei, BonBon taip pat, Tomas jau Londone laukia, o aš va štai taip, ID kortelės galiojimas pasibaigęs. Na aišku, kaip ir būna tokiose situacijose, nutirpsti, bet…

Kaip mano sesė visada primygtinai sako: mūsų tėtė yra gimęs vairuoti, o tu, Beatute, tik išmokusi. Ji sugebėjo per 40 minučių nuvažiuoti per visą miestą ir atgal. Bet pasas buvo mano rankose. Tas, kurio reikėjo. Ir skridau kartu su visu būriu talentų. „Fojė“ koncertas juk vyko sekmadienį Londone, tik į jį nuvykti man buvo jau per daug. Net ir iš išsvajoto vakarėlio, aš, kaip ponia pelenė, pasišalinau pirma (to dar nėra buvę), iškart po vidurnakčio. Labai norėjau miego.

Nė kiek nesigraužiu, nes kitą dieną jau aštuntą ryto buvau žvali. Ir valgiau vienus skaniausių pusryčių, kokius tik galima sugalvoti. Jei aš maistą atsimenu ilgai, tai šį tą reiškia. Modern Pantry. Visada populiari šefė, viską drąsiai miksuojanti, visokiausius skonius. Pasaulio pilietė, gimusi Kanadoje, užaugusi Naujoje Zelandijoje, karjerą padarius Londone… Kažkada ten jau brunch‘iavau, tada valgiau plantaną, keptą su chorizo. Tą kartą: fetos, kukurūzų ir kario lapų blynelis su šonine ir klevų sirupu.

Blynelis

Saldu, sūru, rūgštu švelniai nuo fetos, ir oi, kiekvienas kąsnis įsimintinas. O Tomas dar valgė košę… Košė avižinė, aišku, su persikų uogiene, bet jau jos minkštumas… Žinoma, virta su aukščiausio riebumo pienu ir ant viršaus dar grietinėlė… Dar to nebuvau mačius, bet tikrai grietinėlė. Patys suprantate, kad košė su grietinėle skamba kaip desertas ar kažkas iš kito pasaulio.

Pietūs: Covent Garden Hotel restorane, kuriame, aišku, sutikau lietuvę padavėją, kaip ir visur kitur. Tai dar tik smagiau. Ir štai dar keletas kalėdinių vaizdų.

Ar buvau parduotuvėse? Tik trumpai, ir iš ryto, kol dar nebuvo apgulties. Pirkau paskutines dovanėles.

Šeštadienį pietavom su mergaitėmis mėgstamame pub‘e Ladbroke Arms, kur sutikom dar vieną malonią lietuvę.

Beje, aš visur visur visur sutinku lietuvių ir todėl Londone yra labai smagu. Na gerai gerai, ne tik dėl to, bet vis tiek faina.

Taigi, kaip matote, valgymo savaitgalis buvo. Ar jūsų šventiniai meniu jau sudaryti?

Šią savaitę apie tai daug kalbėsiu, trauksiu visokius receptus, ir, aišku, laukia šventinė laida sekmadienį. O dabar – kaip iškepti kalakuto koją: paprastai ir lietuviškai.

Beatos receptas kalakuto koja_mz

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. […] šviežia b) jaudino visus skonio receptorius: saldu, aštru, sūru, rūgštu.., Genialūs: Aš jau apie juos rašiau, bet dar pasikartosiu – tai buvo saldžių kukurūzų, fetos, kario lapų ir čili blynelis […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.