Na štai, prabėgo dar viena savaitė. Matote, iliustravau ją sūnaus darytu mano portretu. Tiksliau, kadangi mamos telefone žaidimai buvo neprieinami, tai galima buvo padirbėti programėle nuotraukoms tvarkyti. Aš tikrai kartais norėčiau būti su ūsais. Tiesiog šiaip, įdomu. Ne dėl to, kad norėčiau taip užsimaskuoti ir tikrai nenorėčiau jų prižiūrėti, bet šiaip, ar ne smagu pasimatuoti kartais kitą būvį, kito kailį? Tai va, trumpai apie mano praėjusią savaitę, kurioje buvo itin daug vakarų ne namie. Kartais taip atsitinka

Štai prašau: čia ne kokie Charlio angelai, čia mano sesė ir treneris Ignas, gi sportininke tapau, didele. Man labai patinka. Pamatytumėte, kaip mes atrodome sporto metu. Bet gi nėra laiko fotkintis tada, tai tik po to.

Beatos virtuve_sportas_Odeta_Ignas

Praėjusią savaitę dirbome virtuvėje. Štai – moteriškas visas mūsų grožis ir kolektyvas.

Beatos virtuve_komanda

Nors dabartinis žurnalas dar vos ne šešias savaites turės, ką veikti, nes pavasaris dar kol kas neprasidėjo. Man jau praėjusią savaitę nuo tos krušos ir lietaus kantrybė trūko. Kiek galima??? Kada aš galėsiu padėt savo uggs’us į garažą??? Kol kas darau taip: vieną dieną – sportbačiai (sušlampa kojos), kitą dieną uggs’ai (šilta ir malonu). Vieną dieną striukelė, kitą dieną – paltas. Pavasari, mes tau visą žurnalą išleidome. Receptų su daigintiniais pridėjome, belekiek prirašėm apie daiginimą ir super maistą, ir net DILGĖLES, kur tu esi??????

Beatos virtuve_kojos

Dar vienas  svarbus anonsas, tai yra mano draugės ir kolegės Vitos Baltos (čia kodinis pavadinimas, nes jų kurse buvo dvi Vitos ir dvi Jurgos. Tai viena buvo Balta, kita Juoda. Tai čia Vita Balta. Taip pat yra Jurga Balta ir Jurga Juoda) knyga.

Beatos virtuve_Vita Vilimaite_Balta

Taigi, labai norėčiau rekomenduoti Vitos Vilimaitės (Baltos) knygą apie Vietnamą. Ji ten praleido šešerius metus ir parašė knygą apie tas patirtis. Knyga jausminga, smagi, gerai skaitosi ir daug papasakoja apie mums labai nepažįstamą šalį. Tinka ir tiems, kurie ruošiasi į Vietnamą, ir tiems, kuriems tiesiog patinka gerai skaityti. Tai va, rekomenduoju.

Beatos virtuve_Vita Balta

Čia Izabelė stovi ant sniego kalno, tikiuosi, kad rytoj, kai nuvažiuosime, jo jau nebebus…

Beatos virtuve_Izabele

O beje, šią savaitę prasidėjo naujas mėnulis (vakar), taigi, savaitė bus su pagreičiu, visiems. Bet prieš viską dar noriu pasikalbėti apie Kijevo kotletus. Perskaičiau interviu su Rūta Ščiogolevaite žurnale „Žmonės”. Žinote, bet kokios žvaigždės geriausia dalis yra tikrumas. Šiaip manau, Lietuvos įžymybės yra atviros, Rūta interviu visai nevynioja ir nemėgina vaidinti super mamos. Taip, auginti vaikus ir derinti karjerą (ypač – tokią, nepastovių valandų, kaip scena ir TV) nėra paprasta užduotis.

zurnalas zmones_Ruta

Bet va, man tai patiko jos malonus atvirumas, apie tai, kad ir iš Maximos Kijevo kotletai yra skanūs. Na, kas yra daręs šį patiekalą, žino, kad čia tikrai ne paprastos savaitės dienos greitos vakarienės darbas, tai va, Rūtai greitoji pagalba yra pirktinis Kijevo kotletas, o jums? Aš, pavyzdžiui, kai visai yra badas ir tinginystė, savo vaikus maitinu konservais (tunas, majonezas, kukurūzai), o vyras mano tai žuvies piršteliais (kažkaip labai gaila, kad Lietuvoje jų nėra geresnių, tik prasti, nes kažkaip nelabai žmonės juos mėgsta, ar ką???). Tai va, konservai (tuno), žuvies piršteliai, Kijevo kotletai (iš Maximos), mano draugė Vita tokiam atvejui turi šaldytų kukuliukų iš IKEA, o ką jūs rekomenduotumėte tokiems atvejams??? Ką verta turėti šaldiklyje?? Arba ką nusipirkti parduotuvėje?? Pasidalinkite ir kiti žinos…

Komentarai
  1. Apie tą rastą sniegą…. jis ten visada nuo ledo arenos valymo. Mane vyras paprotino, mai aš grįžau namo su gniūžte pavasarį 🙂

  2. musu pagalbininkas tokiu atveju: makaronai al dente su sviestu ir su suriu. Arba dar kokiu zirneliu saldytu imetu arba jau ne karta gelbejo mus Beatos spaghetti brokolinara. Labai greitai cia viskas pavyksta. Siaip tai praktikuoju dabar uzsaldyti dali isvirto maisto. Ir tada labai gera zinoti, kad nereikes per galva verstis, uzteks pasildyti:)

  3. Aš turiu šaldiklyje varškėtukų. Gaminam su dukryte juos pačios, savo rankelėmis:-)užšaldau ir kai jau badas..arba verdam arba kepam juos:-)labai gerai:-) tiesa juos išspaudžiam su formelėmis sausainiams:-)tai vakarienei galima užsisakyti ..Pvz.du kačiukus, voverytę ir širdelę:-);-);-)

  4. Dažniausiai prisidarome naminių koldūniukų ir užsišaldome „tinginių” vakarienei arba perkame namines dešreles ir valgom jas su makaronais ir kokiom nors salotom 🙂

  5. Tikrai taip pritariu, kad būna visoms tokių dienų, kai nieko nebespėji, arba tiesiog taip tingi ar neturi jėgų, tada vat tai gelbsti Nr. 1 Dešrelės; Nr. 2 Kiaušiniai (virti, kepti, kiaušinienė). Čia mūsų namų išsigelbėjimas. Džiaugiuosi, kad nepiktnaudžiaujam pirmu variantu, bet manau, kad tikrai galima 🙂

  6. bado namie niekada nebūna, nes vis tiek kažką sugalvoju. Bet kas iš pusfabrikačių parduotuvėje keliauja į vežima, tai peininškos dešrelės. Čia tuo atveju, kai vakare noriu greit pamaitinti šeimą. Savos gamybos ir užšaldytas maistas, man tai vis tiek naminis. Retais atvejais koldūnai, bet būtinai patys brangiausi, nes tik jie valgomi ir vyrui nuo jų paskui nebūna šalutinių reakcijų.

  7. Sau ir vyrui Maximos kugelis eina,o vaikams kijevo kotletai,Maksimos geresni nei IKI ,tik kad sumažėjo ko tais

  8. IKI blyneliai su varške, Norfos šaldyti skryliai, Maximos kugelis, Prizmos vegetariškas mišinys… Viskas eina į trasą, kai mama kur nors išlėkus. Svarbu grietinės ir pieno, kad būtų, tada susimedžioja šaldytuve kas ką 🙂

  9. Geriausias greitas maistas vakare yra – sultinys iš kubelių, įmetam, česnako su imbieru tarkuotų ir noodles japoniškų/kinietiškų, o jei dar šaldytų daržovių yra išvis pasaka. 25min ir yra. Jei nesinori azijietiškai, bet koks sultinys su bet kokiom šaldyto daržovėm. Sriuba labai greita ir skanu.

  10. Maximos kulinarijos skyriuje būna toks netikras vištienos zuikis – tai mes visa šeima kartas nuo karto vakarienei valgom…Pasidarom kokių burokėlių salotėlių, nusiperkam Beatos duonytės (kas keisčiausia, taip ir yra:)) – labai skanu:) Išdaviau, dabar dar rečiau rasim pirkt:)

  11. Mantingos sluoksniuota tesla yra Nr1 ir sveciui uzgriuvus ir kaip tinginys apima. Is Maximos sunui kartais nuperku lietiniu su varske. Saldytuvuu darzoviu misiniu visad turiu. Koldunu, desru desreliu niekad nebuna musu namuose, tiesiog mudu su vyru nevalgom mesos, o vaikams renkam vertingesni maista…

  12. Taigi desreles 🙂 bet visada tik geriausios kokybes…kokia ji ten geriausia gali buti… koldunus tai kai pati pasigaminu tai seimyna pavaisunu, o pirktiniu tai ne…
    Ir jau minetoji Mantingos saldyta tesla…tai labai gelbeja, kai norisi kazko „ypatingo” 🙂 labai skani pica gaunasi ant sitos teslos.

  13. Šaldyklyje visada būna šaldytų uogų kelių rūšių, daržovių mišinių, savos gamybos koldūnų su mėsyte, taip pat su varške, savos gamybos balandėlių, kotletų iš mėsos ir iš žuvies, namų gamybos užšaldytų picos paplotėlių, krabų lazdelių, žuvies pirštelių.
    Spintelėje visada viena kita skardinė kukurūzų, avinžirnių, pupelių, pomidorų, agurkų, žirnelių, tuno.
    Ant virtuvės palangės žaliuoja bazilikas, petražolė, svogūnų laiškai, daigintos saulėgrąžos ir pipirnės.
    Visada turime riešutų sviesto su gabaliukais, pieno(karvės pieno, sojos pieno ir migdolų riešutų pieno), grietinės.
    Va taip ginamės bado atveju kai tingisi ką nors gaminti ir norisi greitai greitai pavalgyti 🙂

  14. mano šaldiklyje visada yra kokybišku koldūnų, beje, aš pati, kuomet gaminu lietinius, prikepu jų visą krūvą ir užšaldau. mano vaikas jais maitintis galėtų ištisai.

  15. Saldiklyje buna pirktiniu (nezinau firmos) skryliu, tikrai labai skanus, reikia tik padaziuko is grietines ir sviesto, dar laikau Vidukles kolduniukus (ju perku kai autostrada vykstam pro 4 vejukiu degaline, Klaipedos kryptimi), super kokybe! Kartais papuola zuvies pirsteliai ir/arba eziukai 🙂

  16. Greitukai:
    1. Dešrelės
    2. Koldūnai
    3. Čeburekai šaldyti lietuviški, bet nepamenu, kas gamintojas.
    Visais atvejais skaniai „užsikemšam”, tik patartina negalvoti apie tai ką tuo metu suvalgai:)

  17. Nuo bado gelbsti „budintys” šaldiklyje močiutės gaminti koldūnai su bulvėmis. Dar greitosios pagalbos funkcija tenka Vici kepamiems koldūnams su daržovėmis.

  18. Nu va!!! Postas pasitarnavo 100 proc.!!! Purmąkart išgirdau apie brokolinarą, perskaičiau, labai patiko!!!

  19. Mus su vyru nuo bado gelbsti darbščios mūsų mamos (anytai 85 m., mamai 84 m). Jos prigamina ir prišaldo: viena – koldūnų, kita – virtinių su bulvių, varškės ir mėtų įdaru (juos Kaune nuo seno vyro giminė vadino „pirožkais”). Koldūnus valgom arba su sultiniu, kuriame virė ir dar paskanintu krapais (ypač skanu kai įdaras jautienos su mairūnu), arba (dar skaniau) su garstyčiomis – šitaip dar jaunystėje išmoko mama, gyvendama garsios balerinos namuose. O „pirožkai” tai jau būūūūūtinai su spirgučiais, blogiau kai vakarienė vėlyva – tuomet tik grietinė .

  20. Mūsų šeimynoje greita buna tik košė ( manų, kukuruzų, įvairių dribsnių). Ir sveika ir skanu, su šaldytomis uogomis, džiovintais vaisiais, ar gabaleliu sviesto

  21. mano greitukas – užleisti porą kiaušinių ant pjaustytos paprikos, brokolio ar svogūniuko (galvos ar laiškų, pagal sezoną), iš bėdos ant dešrelės iškeptą masę ant juodos duonos, ant viršaus druskos ir šv. maltų pipirų – greita ir labai skanu.

Rašyti komentarą