8241
Beatos virtuvė

Kam man ledų reikėjo arba Beatos ledainės istorija

(1)

Geri ledai yra mano mėgstamiausias vasaros desertas. Juk tobuli ledai gali apsukti galvą, išversti iš kojų, užmerkti akis iš malonumo. Tad nenuostabu, kad man galvoje visada kirbėjo klausimas, kur tokių ledų rasti, kaip juos pagaminti.

Domėtis ledais pradėjau prieš trejus metus. Tuomet po daugiau nei savaitę trukusių ledų gamybos mokslų Pietų Kalabrijoje (Italijoje) suvokiau vieną dalyką – geri ledai gaminami be jokios išanksto paruoštos masės, tik iš natūralių kokybiškų produktų ir be visokių „e“, „b“ ar „c“. Po šios kelionės mes visus metus restorane „Jurgis ir drakonas“ iš bičiulių skolintų ledų aparatu patys kantriai ir kruopščiai gaminome tokius ledus. Tik mažu įrenginiu galėjome nedaug tų ledų paruošti, tad teko ieškoti, kur kokybiškai pagaminti jų daugiau.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ledai – tai vos keli paprasti ir suprantami ingredientai: pienas, grietinėlė, vaisiai ir cukrus. Vis dėlto pagaminti puikius ledus be nepageidaujamų priedų nėra paprasta. Ieškodama, kas tokius pagamintų, susipažinau su lenkų šeima, kuri jau dvidešimt penkerius metus kuria ir gamina ledus. Apsilankiusi jų ledų laboratorijoje ir gamybos ceche, įsitikinau, kad viskas atitinka mano supratimą apie kokybę ir meilę savo darbui, o paragavusi ten gaminamų ledų supratau, kad radome būtent tai, kas mums apsuko galvas, užmerkė akis ir tiesiog išvertė iš kojų. Tai TOOOOOKIE LEDAI, kuriuos drąsiai galiu pavadinti tobulais, tokie, kuriems norėjau suteikti “Beatos virtuvės” vardą. Štai tokia „Beatos virtuvės“ ledainės pradžia.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. mantas parašė:

    gerausias tinginys pasaulije

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.