8241
Beatos virtuvė

Kaip geriausiam sapne arba laida iš Rusnės

(7)

Na jau šį kartą mano svajonė – keliauti po Lietuvą ir ieškoti įkvėpimo – išsipildė su kaupu. Iš Rusnės, kur filmavome šią žuvies patiekalams skirtą laidą, grįžau kaip ant sparnų.

Ir ne tik todėl, kad šią laidą filmavome karštą ir gražią vasaros dieną. Ir ne tik todėl, kad pirmą kartą susidūriau su tokio dydžio žuvim ką tik ištraukta iš marių…

Beatos didzioji salis

Viskas man atrodė kaip kokiam geriausiam sapne – ir išpuoselėta etnografinė pamario krašto sodyba, ir Pakalnės upė bei ja kursuojantys laivai, ir sutikti žmonės – sodybos šeimininkė Živilė, prūsiškų receptų žinovė Dainora ir kapitonas Silvestas. (Čia, susipažinkite, Živilė, kuri įsileido mus į savo nuostabią sodybą ant Pakalnės upės kranto, kur visada jautiesi ne kaip turistas, o kaip laukiamas svečias, kurį priims, pavaišins ir dar visas Rusnės apylinkes aprodys).

Beata ir zivile

Net neabejoju, kad ir jūs, pažiūrėję šią laidą, pajusite tą laimingą ir ramią Pamario krašto gyventojų kasdienybę.  Gal net trumpam jiems užpavydėsite… Aš tai jau tikrai norėčiau sugrįžti į šį įdomų ir tikrai kitokį nei visa Didžioji Lietuva kraštą. O jūs, ar lanketės, ar teko jums patirt šio krašto unikalumą?

Beata Rusnes kraste

O dabar, grįžtant prie laidos, pažadu jums šį sekmadienį pasidalinti ne viena idėja, kaip skaniai suvalgyti žuvį. Ant laužo virsiu egzotišką aštrią žuvienę, kurią mano kūrybinė grupė sunaikino vos per keletą minučių.

Beatos egzotiska zuviene

Dar parodysiu, kaip žuvį paruošti popieriniame vokelyje.

zuvis vokelyje Beata

Nepamiršiu ir lašišos,  tik šį kartą ją ruošiu pagal švedus – su aštriom garstyčiom ir grietinele. Tiesa, dar tikra pamario gyventoja Dainora pagal seną prūsišką receptą išvirs bulvienę, kuri, ji tikina, grąžina viltį…

Beata ir dainora

Net neabejoju, kad ne vienam ši laida prabėgs kaip niekad greitai, nes ją žiūrėdamas taip atsipalaiduoji, kad prarandi laiko nuovoką… Tiesą sakant, dar niekada nebuvau tokia užliūliuota marių vandens ramybės, kaip šiame epizode su kapitonu Silvestru… Ką čia kalbėt – pažiūrėkit ir patys ir įsitikinsite..

Iki susitikimo sekmadienį 10 val. per TV3.

Na o šiandien dar į paviršių ištraukiau vieną obuolių pyrago receptą „Pyragų dienos“ proga ir beveik kad specialiai mūsų Bronelei, kuri sako, kad obuolių pyragas jai atrodo nuobodu – tai čia toks visai kitoks: meduolinis obuolių pyragas.

Beatos meduolinis obuolių pyragas

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Justinas G parašė:

    Musu Silvestras JĖGA!!! :)))

  2. Saule parašė:

    Miela Beata,

    Laida is Rusnes buvo labai idomi, taciau Jus kepete ne sterka, o starki!

  3. Indre parašė:

    Beata, smalsumas pribrendo ir pagaliau isdrysiu paklausti:). Nuo pat pirmu laidų pastebiu, kad naugojate kazkokia gudria darzoviu pjaustykle:). Na liaudiskai tariant tarka. Zinoma reklama ne itin geras dalykas, bet as visur ieskau panasaus daikto ir niekaip nerandu.. Gal galetumet pasnibzdeti, kur tokia gauti?:)

    • Beata Nicholson parašė:

      čia yra Rosle firmos tarka, labai gera, vokiška, bet yra ir kitokių dabar nusipirkau plastmasinę, labai labai smulkiai gerais šiaudeliais tarkuoja, bet neatsimenu kokia firma, pirkau BAF e tikrai yra pasirinkimas visokių tokių tarkų didesnėse parduotuvėse

  4. Laura parašė:

    Laba diena, Beata norėjau Jūsų paklausti (klausimas truputį ne į temą), koks(-ie) vynas(-ai) geriausiai tinka mėsai troškinti? iš anksto dėkoju 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.