Laidoje – apie greitas vakarienes. Dabar jau tikrai visiems reikia rasti laiko…

Aš dabar važinėju po Lietuvą, susitikinėju su nuostabiais savo skaitytojais ir žiūrovais arba žiūrovėmis, tai vakar išgirdau klausima:

–          Beata, ar jums neatsibosta gaminti valgyti?

Tai žinoma, kad atsibosta, bet kartais nėra kitos išeities, kartais reikia ir tuoj pat: greitai, čia ir dabar. Tai va štai apie tokias vakarienes ir yra šita laida – greitai, čia ir dabar.

Galite su manimi ginčytis, kad varškės apkepas nėra greitas maistas, bet aš manau, kad greitas ir sveikas, ir kas čia tas pusvalandis jam  iškepti? O varškės juk taip nesunku užgriebti bėgant namo. Tradiciškai mes visi įpratę dėti manų kruopas į apkepą. Nežinau, kas nuo ko nusirašinėja, bet visi receptai, gyvenantys internete, šia tema yra nuobodžiai vienodi. Iš esmės, ir manų kruopos, ir miltai atlieka tą pačią statybinę funkciją – klijuoja ir tvirtina, nors lygiai tą patį, tik truputį švelniau, daro ir kiaušiniai, kurių čia – nemažai, tad galima būtų kepti ir visai be jokių miltų… Bananai varškės apkepui puikiai tinka ir sutrinti, pernokę bananai toliau sėkmingai gyvena bei praturtina apkepą kvapu, tūriu, skoniu, tik, deja, dėl bananų jis nebūna toks balsvai geltonas, o gauna truputį gelsvai pilkšvą spalvą, bet kai toks skonis – bala nematė spalvos…Taigi, varškės apkepas.

Na, kaip sako mano viena draugė, jei yra namie makaronų, tai, vadinasi, namuose – puota. Aš vis tik širdyje labiau lietuvė nei italė cha cha cha… Taipgi aštuonis kartus iš dešimt rinkčiausi turbūt bulves, bet makaronai yra tikrai fiesta, ypač gerai paruošti, nepervirti ir su kvapniu padažu. Šiuo atveju – visai klasikinė kombinacija: spageti pomidorų padaže.

Gero ir skanaus savaitgalio visiems!

Komentarai
  1. Sveika Beata, kaip aš laukiu kitos savaitės laidos 🙂 labai įdomu kaip darote dribsnių sausainiukus, nes aš kaip tik prieš savaitę iš mamos bendradarbės sužinojau apie juos ir išbandžiau, laaabai skanu, ypač tai kad sausus pusryčių dribsnius mėgstu valgyti sausus be nieko man juos daro išvis geriausiais sausainiais, tai norisi pažiūrėti kuo jūsiškiai kitokie ar tokie patys :p

  2. Beate, ačiū Jums už Jūsų nuostabias laidas ir knygas. Norėjau pasiteirauti, ar kai po Naujųjų metų nebebus rodoma Jūsų laida, įrašus vis dar bus galima rasti TV3 puslapyje?

  3. sveika Beata labai patinka tavo laidos visas be išimties žiūriu ir kitiems siūlau ačiū kad tokia laida atsirado.

  4. man apkepas – pusrytiniu makaronu (ypac smulkuciu, kur verda 3 min) ar ryziu koses (ypac pieniskos) puikus gelbejimo budas tinkantis vakarienei. makaronai ar ryziai viska suklijuoja ir dar susvelnina. o dar ir maistingumo verte padidina.
    =)

  5. Gavote per Lietuvos radiją velnių, kad darote labai daug gramatinių klaidų laidoje, nors ir turėdama jau patirties laidų vedime 🙂
    Kad ir kaip būtų, Jūsų laida nuostabi! Su malonumu žiūriu ir jau gaminu 🙂

  6. Turiu klausimą. Ar yra galimybė atsisiųsti visas Beatos virtuvės laidas? Tai būtų puiki dovana man svarbiam žmogui 🙂

  7. Man labai patinka Beatą jūsų receptai, daugumą esu išbandžius ir toliau visus bandau :). Nežinau, kodėl miela Daiva rašo apie laidų nerodymą??? Nes info nėra, o jau sklinda iš gandai kažkas kažkur nugirdo. O man tiesa, gal truputėlį ir gaila, bet iš esmės, juk jūs tai nedingsite ir toliau lauksiu jūsų knygų ir receptų, be to galima puikiausiai filmuotą medžiagą dėt ir jūsų bloge :). Tai ąnoks didelis praradimas, svarbu yra ką naujo atrast.

  8. Kadangi šeštadienį negalėjau pažiūrėti laidos, tai žiūrėjau ją per Tv3 Play. Puiki laida, kai gryžti po darbo ir visi nori kuo greičiau šiltos vakarienės. 🙂 Kas dar labai pradžiugino ? Ogi tas Jūsų triukas su šokoladu ant dantų laidos pabaigoje. Taip nuotaiką pakėlė, kad negalėjau nustoti juoktis kokias 5 minutes. 😀

  9. Visai jau nesamone ponia Laima, nemanau, kad mato tas „gramatines” klaidas kaika isskyrus jus ir dar kas nors, kam norisi kalbancios knygos:)) kam rupi, juk smagi laida, tuo ir zavi, kad naturaliai viskas…jei kazkam ir reiktu pamoku tai ne literaturos, o supratimo kas smagu ot ot

Rašyti komentarą