8241
Beatos virtuvė

Jurga Balta, Yucatan, Meksika, pupelės ir avokadai

(2)

Nebuvau, nebuvau, nebuvau. Dar nebuvau Meksikoje. Bet va, Jurga buvo ir netrumpai, – ji buvo ilgai, vos ne mėnesį keliavo po Meksiką. Jurga jau ne naujokė svečių rubrikoje, jau pasakojo apie visokius kraštus, tai dabar Meksikos eilė. Aš galiu tik kaip įžanga pabūti –  a) parekomenduoti būtinai perskaityti b) papaskoti apie meksikietišką restoraną Yucatan. Jis yra gana naujas, bet gal jau ir visus metus veikia. Toks pusrūsis. Kadangi dabar daugelis mūsų pirmąsias naujienas susirenkame per FB, tai ir apie Yukatan aš pirmą kartą perskaičiau, kai vieni draugai pagyrė, kad ten kaip Meksikoje. Tikrai, šis restoranas, nors jau ne pirmasis, atidarytas tikrų meksikiečių (kvailas išsireiškimas, lyg būtų netikrų, pvz., bolivų, kurie apsimestų esą meksikiečiai!..) Anas buvo Tres Mexicanos prie Katedros. Jis kaldavo geriausias Margaritas ir ten draugė Ieva kviesdavo eiti trečiadieniais, kai tų Margaritų diena būdavo…

Bet dabar anas meksikietis Tres Mexicanos pardavė ir išvyko į Škotiją. O restoraną Yucatan įkūrė pusbroliai, – labai simpatiški vaikinai ir jų giminaitė ar draugė, kuri dirba virtuvėje. O du giminės (o gal draugai??? Reikės kitą kartą paimti interviu…), jie nešoja alų ir priima užsakymus.

Yukatan_meksikieciu restoranas

Va, tokios vietos yra, kai atidaro restoranus žmonės be didelių ten investicijų. (O restoranams jų reikia ir labai daug – daugiau nei butą susiremontuoti kapitališkai ir prie Eurovaizdo privest) Tai šiame restorane nėra visų tų interjero triukų ir naujų vokiškų kranų bei kėdžių. Viskas yra taip palinksminta, bet su biudžetu, bet tai vietą daro dar šarmingesnę, su vadinamuoju moderniu, hipsterišku, eko (perdirbkite arba nauja – tai pamiršta sena) siužetu. O maistas yra ne iš pakelio paimti Santa Marija nachos. Ir gvakamolės geresnės aš Vilniuje niekur nevalgiau ir nemačiau.

Beatos virtuve_12

Ten matosi, kad tikrai pagarba yra įskiepyta avokadui ir, kai avokadai taip mylimi ir gerbiami, tai aišku, kad atsirenka juos geriausius, o ne kokius ten papilkėjusius, neprinokusius, muilo skonio… Tokioje gvakamolėje norėtum išsimaudyti, ar ant veido užsitept (kaip, beje, daro kai kurios Holivudo žinomybės, nemeluoja, šiandien „Panelėje“ skaičiau). Yra ten toks tricolore užkandis: tai šitą imkite, nors beveik ir 10 eurų kainuoja, nes ten gvakamolė, pupelės, ir pomidorų salsa su tortilijos gabaliukais traškiais…Paskui dar yra visko, ir tacos mažesni, ir visokių kitokių dalykų. Aš ėmiau vieną taco su krevetėm, kitą su jautiena (apie 2,6 euro) ir apsivalgymas garantuotas. Ir dar, ir dar, – ten yra Meksikoje pagaminto greipfrutų limonado…(man atrodo, kad greipfrutų) Aš tai gėriau alų, tik nėščia draugė limonadą maukė. Alus yra visoks: vokiškas ir dar kažkoks (atleiskite, neužsirašiau) ir Sol su laimu. Tikrai šauni vieta. Eikite ten plačiai šypsodamiesi, aptarnavimas gal ir lėtokas, bet kam tai rūpi??? Tai va, kur Vilniuje paragauti Meksikos jau žinote, o va, jei norite patys pasidaryti, tai Jurga duos du receptus, bet svarbiausia, paskaitom apie žmones, kurie ten gyvena…

 

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. Ingrida M. parašė:

    Meksika, mano svajonių šalis, nors ten niekada nebuvau…

  2. Julio Cesar parašė:

    hello. how are you?

    thanks for your comments about the mexican restaurant , we are working hard to become real the rich gastronomy from Mexicoand for real NOT tex mex., we are 3 mexicans involved and makling BIG efforts to have authentic Mexican food. anyhow all critics are welcome, i noticed you wrote down yakutan.. Its yucatan 🙂

    we could gather and talk over to have a better understandings on our concept and experiences:)

    thank you.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.