Spausdinti

Receptą įkvėpė trumpa kelionė į Ispaniją.  Valgėme su ryžiais ir brokoliais.

 

 

Ispaniškai inspiruota višta

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

4 vištos šlaunelių
1 svogūno
100-150 g chorizo dešros
2 česnako skiltelių
saliero stiebo (jei norisi)
2 konservuotų keptų paprikų, be odelių
400 ml konservuotų, smulkintų pomidorų savo sultyse, be odelių
100 g juodų alyvuogių be kauliukų
Trupučio čiobrelio
Šaukštelio raudonėlio
Stiklinės vandens (arba sultinio)
Druskos, pipirų
Alyvuogių aliejaus (bet nepadauginkite, nes chorizo dešra riebi ir višta nekūdas padaras)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vištieną pabarstome druska ir pipirais bei apkepame truputyje aliejaus, kad gražiai paruduotų, tuomet vištą išimame ir leidžiame jai pastovėti lėkštėje.

2

Į tą pačią keptuvę – puodą, sudedame smulkintą chorizo dešrą, leidžiame jai išleisti savo rausvus syvus.

3

Ten pat sudedame smulkintą svogūną ir kepiname, kol šis suminkštėja.

4

Sudedame smulkintą salierą bei supjaustytą česnaką ir pakepiname juos minutę kitą.

5

Jei turime žalias paprikas, pakepiname jas kartu su svogūnais ir salierais.

6

Į keptuvę sudedame vištieną, prieskonius, suverčiame pomidorus, paprikas ir užpilame stikline vandens ar sultinio.

7

Troškiname apie 30-40 min.

Ingredientai
Patarimas

Geriau rinktis storą, dešros pavidalo chorizo, kurią reikia dar virti, kepti, o ne ta, kuri jau supjaustyta plonai ir įpakuota vakuume.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skaniai gavosi 🙂 bet už patiekalo pavadinimą „baisia lietuvių kalba” VLKK turėtų baudą išrašyti 🙂

Rašyti komentarą