8241
Beatos virtuvė

Greitas vaikiškas tortas be kiaušinių, bet su braškėmis arba, Kai nori tai ir gauni, tik reikia paprašyti

(3)

Aš visada stengiuosi iškepti tortą per savo vaikų gimtadienius pati. Iš anksto niekada nežinau, kokį, kokios bus proporcijos, bet tikrai žinau, kad nebus jokių tortų-mašinų, piktų paukščių ar mikimauzų, ar kempiniuko. Tortas yra tortas, todėl jis turi atrodyti kaip tortas. Kitas man svarbus dalykas yra tai, kad mamos keptam tortui vis tiek niekada neprilygs joks konditerijos cecho ar didžiausio pasaulio meistro iškeptas tortas, nes niekas gyvenime neįdės į tortą tiek meilės, kiek į jį įdės mama.

Štai neseniai gavau laišką vienos mamos, kuri su nekantrumu laukia savo sūnaus pirmo gimtadienio, ir ką g,i galvoju, na tai kaip čia dabar, reikia tuoj pat ką nors išbandyti.

Sveika, miela Beata,

 esu viena iš daugelio Tavo gerbėjų ir aktyvi Tavo siūlomų receptų bandytoja:) Ir kas smagiausia, kad nė vienu jų nesu nusivylusi – ir taip sakydama nė kiek neperdedu! o ir įsiteikti nesiekiu, tiesiog sakau taip, kaip yra:) Todėl artėjant sūnaus 1-ajam Gimtadieniui, norėčiau Tavęs paprašyti idėjos tortui/pyragui, tarp kurio ingredientų nebūtų kiaušinių, kadangi mano sūnus jiems alergiškas. Pradžioj galvojau prikept sausainių kokių sveikuoliškų, bet gi ant jų negalėsiu užrašyti to pirmojo skaičiaus 1 🙂

 Kol kas neviltyje sėdinti 🙁

Jūratė

Negalima palikti neviltyje sėdėti, kaip sako pati Jūratė. Aš su kiaušinių alergija nesu susidūrusi, bet turiu draugų ir artimųjų, kurie turi vienokią ar kitokią netoleranciją produktams, dėl jų, tiesą sakant, ir atsirado skyrelis „Ypatingi svečiai“ mano naujoje knygoje. Aišku, kiaušiniai yra labai svarbus pamatinis konditerijos ramstis, bet ir be jų galima gyventi. Be kiaušinių galima išsikepti biskvitą, tiesa, jis nebus toks pat elastingas ir orus kaip su kiaušiniais, bet vis tiek bus. Kiaušiniai padeda viskam susijungti į vienumą ir, aišku, veikia kaip kepinio kėlimo medžiaga. Jie pakeičiami vietoj jų naudojant truputį aliejaus, bananų, ar netgi linų sėmenų. Aš kažkada esu dėl kiaušinių trūkumo namuose ir eksperimentuodama kepinių knygai iškepusi keksą su kondensuotu pienu, tad nuo čia ir atsispyriau.

Taigi, šis tortas yra labai greitai pagaminamas: užtruksite biskvitui 15 minučių, kremui ne ilgiau. Jei norite, kad biskvitas būtų šlapesnis, galite perpjautą jį patepti uogienės sirupu. Kaip jį pasidaryti: paimkite du šaukštus braškių uogienės, įpilkite penkis šaukštus karšto vandens ir pašildykite, kad pasidarytų skysta (braškes ar kitas uogas pertrinkite per sietelį, kad nesimėtytų gabalais, arba sumalkite blenderiu), ir biskvitą pertepkite tuo sirupu, o tada pilkite jogurtinį įdarą.

O visas receptas štai čia.

Nuotraukoje – Jūratės iškeptas tortas!

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Popieriaus kerai parašė:

    Beata, o gal turi kokį receptą torto, kurį galima būtų paruošti be miltų (gliuteno alergikui)?
    Ačiū 😉

  2. Jūratė parašė:

    Čia ta pati Jūratė, tik jau ne neviltyje sėdinti, o pati laimingiausia mama – iškepusi savo pirmąjį gyvenime tortą sūnus 1-ojo Gimtadienio proga:) ir net nukaitau pamačiusi savo ‘kūrinio’ foto… 🙂
    O kadangi sveikintojų ne vienas ‘užėjimas’ tai išbandysiu variantą ir su šlapesniu biskvitu:)
    Ačiū, Beata, už sugeneruotą išeitį iš padėties:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.